برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب ۲۴ ساعت گذشته در ایران به این خبرها اشاره شد: توزیع ۲۵ هزار پرس غذای گرم بین نیازمندان مردم لرستان، آبرسانی به ۹۰۰ خانوار عشایری همدان در دولت سیزدهم، بومی سازی داروی درمان سالک، خروج ۱۴۶ واحد صنعتی مازندران از تملک بانکها، ۲۰ طرح تولیدی آماده افتتاح در خوزستان.
در بخش میز فرهنگی و هنری به موضوع گروه مدیریت جهادی نجوا با حضور روح الله بور بور ، مسئول گروه مدیریت جهادی نجوا پرداخته شد.
وی گفت: این گروه در سال ۱۴۰۰ پیرو بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری تشکیل شد و اولویت خود را جذب نخبگانی که روحیه جهادی دارند، قرار داد. نخبگانی که میتوانند در جهت خدمت به مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی گام بردارند.
بوربور افزود: در روزهای اول، کارگروه بهداشت، درمان و دانش بنیان را به عنوان اولین کارگروه در مجموعه مدیرییت جهادی نجوا تشکیل دادیم و اولویت را برای خدمترسانی به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته با برگزاری اردوهای جهادی پزشکی قرار دادیم.
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۳۹ اردوی پزشکی و بالغ بر ۱۰ هزار بیمار از ما خدمات درمانی دریافت کردند. تمام خدمات را به شکل مردم پایه و خیرپایه در اختیار مردم قرار دادیم. علاوه بر استفاده از ظرفیت خیرین و داروسازان، یک مجموعه دانش بیناین را در کنار خودمان قرار دادیم که تا امروز توانستیم بیش از ۷ قلم دارو تولید کنیم و در اردوهای جهادی از انها استفاده میکنیم.
در بخش میز سیاسی و اقتصادی به موضوع لایحه حجاب و عفاف و با حضور سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی پرداخته شد.
وی گفت: در ماده یک این لایحه اساسا مبنای مواجهه ما با مساله حجاب در عرصه سیاستگذاری خانواده و مساله خانواده است. بعضی از مروجین و مخالفین ارزش عفاف و حجاب به این مساله توجه نکردند. خانواده ایرانی باید حفظ شود، با توجه به شرایط سخت و رقابتی که در پیش داریم باید تبعیض مثبت به نفع خانواده قائل باشیم و مسیری برای آن فراهم کنیم. ما در مواجهه با مداخلات توسط جریان رقیب تمدنی در یکصد سال گذشته هستیم. در حوزه پوشاک ، علیرغم استقلال و قدرتی که داشتیم در شرایط اخیر به شدت مورد تهاجم قرار گرفتیم.
وی افزود: برای تقویت جایگاه عفاف و حجاب در فعالیتهای فرهنگی و فعالیتهای سایر دستگاههای صنعتی یا اقتصادی، ناچار شدیم که از قانون استفاده کنیم.
وی ادامه داد: قانون جدید خلاءهایی که در خصوص جرائم حوزه هتک عفت عمومی داشته را در سه سطر مشخص و مجازاتها را دقیقا معین میکند تا قاضی و ضابط، طبق قانون عمل کنند. البته قوانینی پیش از این لایحه بوده ولی کلی و غیرشفاف بوده است.
امامی خاطرنشان کرد: ما در مساله مد و لباس به شدت عقب هستبیم. و خلاء بزرگی در این زمینه داریم. برای جبرلن این خلاء اقداماتی انجام دادهایم مثلا نمایشگاههای پوشاک و حجاب را طی این مدت برگزار کردیم، از طراحان و تولیدکنندگان خرد حمایت کردیم و از این قبیل کارها را در برنامه خود قرار دادهایم.
امامی گفت: اگر سواد اعظم در یک جامعه و گفتمان عمومی در یک جامعه نسبت به قانون بودن قانون و قبح تخطی از ان، اجماع حداکثری و همدلی واقعی نداشته باشد ، بقیه قوانین هم میتوانند، هیچ ضمانت اجرایی نداشته باشند. حرف من این است که اگر رسانه، مجریان، متولیان و قانونگذاران نتوانند گفتمان عمیق و مطهر خانواده را در جامعه ایران، به زیبایی مطرح کنند، همین قانون هم ضمانت اجرا نخواهد داشت.
ریحانه رحمانیپور، سرپرست گروه زنان و خانواده مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مهمان تلفنی برنامه بود.
وی گفت: ما در مساله مد و لباس عفیفانه عقب هستیم اما اقداماتی در این خصوص انجام دادهایم. باید اصلاح بصری جامعه صورت بگیرد، اصلاح بصری از رسانه و فضای محیطی انجام میشود اصلاح فضای محیطی را بازار پوشاک است که تعیین کننده وضعیت پوششی جامعه است. قشر باحجاب در این عرصه با مشکلات عدیدی رو به رو هستند.