مشاهده خبر

پنج شنبه 29 تیر 1402

نظارت صدا و سیما بر نمایش خانگی سخت‌گیرانه تر می‌شود؟

اخیرا مطالب زیادی درباره مصوبه اخیر شورای عالی فرهنگی در خصوص نظارت ساترا بر شبکه نمایش خانگی منتشر شد و موضع گیری های مختلفی توسط مخالفان و موافقان صورت گرفت.

0

برنامه فرامتن با موضوعات اجتماعی و فرهنگی روز سه شنبه از شبکه افق پخش شد. در بخش خبرهای خوب و امیدبخش این برنامه به خبرهای خوب 24 ساعت گذشته پرداخته شد که از جمله آن اخبار می‌توان به این خبرها اشاره کرد: رشد 10 درصدی فولاد ایران در بهار1402، خودکفایی ایران در بازسازی قطعات توربین های گازی، بازسازی 61 درصد مسکن روستایی بوشهر، کشف پادزهر قرص برنج توسط بانوی شیرازی.

در بخش بعدی این برنامه به موضوع نظارت ساترا بر شبکه نمایش خانگی با حضور، محمد صادق افراسیابی، معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا و سعید مرادی، مدیر عامل اتحادیه تولید کنندگان فیلم و سریال ایران به عنوان مهمانان برنامه پرداخته شد.

افراسیابی در این خصوص گفت: در 31 خرداد شورای عالی فرهنگی مصوبه ای درباره تقسیم کار بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما صادر کرد. در این مصوبه ذکر شد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علاوه بر صدور مجوز در حوزه سنتی؛ حوزه صوت و تصویر فراگیر را نیز بر عهده بگیرد. حوزه بازی های رایانه ای، حوزه کتاب الکترونیک و صوتی، حوزه موسیقی، حوزه خبری و رسانه ای و حوزه فیلم از این جمله هستند.

افراسیابی ادامه داد: در این مصوبه صدور مجوز در پنج حوزه بر عهده سازمان صدا و سیما قرار می گیرد که شامل حوزه سریال های نمایش خانگی، شبکه های ناشر محور، برنامه های تلوزیونی، رسانه های کاربرمحور، رسانه های ناشر محور و پخش زنده. مجوز برنامه های تلوزیونی و نمایش خانگی یک شورای تولید دارد به نام ساترا و شورای انتشار در هر کدام از این دو شورا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق مصوبه شورای عالی فرهنگی دو نماینده دارد که در شوراهای تولید و انتشار محتوا عضو هستند و در نهایت رایی که شورا می دهد؛ لازم الاجرا است. همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد پیشنهاد خود را آماده کند و در نهایت باید به یک دیدگاه مشترک راجع به آیین نامه برسند ولی تهیه آیین نامه بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی افزود: فیلم سینمایی برای پرده سینمایی باید مجوز بگیرد و برای نمایش خانگی باید جداگانه مجوز بگیرد.

مدیر عامل اتحادیه تولید کنندگان فیلم و سریال ایران گفت: 99 درصد پلتفرم های نمایش خانگی به ساترا تمکین کرده اند و تمام کسانی که در زمینه نمایش خانگی فعال هستند عضو اتحادیه تولید کنندگان فیلم  و سریال هستند.

افراسیابی خاطرنشان کرد: بند 6 در مصوبه وجود دارد که در این بند شورای سیاست گذاری محتوایی تشکیل می شود و نمایندگان سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگان رؤسای قوا، رئیس مرکز ملی فضای مجازی سه نفر از اعضای عالی شورای فرهنگی و دو نفر از کارشناس حوزه رسانه صوت و تصویر فراگیر عضو این شورا خواهند بود و در این شورا ضوابط و آیین نامه های مربوط به این حوزه تدوین می شود.

وی گفت: سریال رهایم کن از فیلیمو بدون مجوز پخش شد و سازمان صدا و سیما شکایت خود را در این مورد ثبت کرد و تبلیغات محیطی آن به دلیل نداشتن مجوز توسط شهرداری تهران جمع آوری شد. نیو کمپ مجوز گرفته و با مجوز پخش شد. سریال پوست شیر از فیلم نت تمام قسمت های آن مجوز داشت جز قسمت آخر. طناز روبیکا بدون مجوز پخش شد و از 6 قسمت آن به چهار قسمت مجوز داده شد. روبیکا می تواند دوباره با اصلاحات این سریال را منتشر کند.

مرادی افزود: ساترا و اتحادیه تلاش می کند که تولیدکنندگان خصوصی را حمایت کند. کسانی هستند که با ساترا مشکل دارند که این اشخاص نه تولیدکننده هستند و نه سکویی دارند.

در بخش میز فرهنگ و هنر نیز به موضوع مستند «تغییر یک مأموریت» با حضور سجاد ریاحی، نویسنده و کارگردان این مستند به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی درباره این مستند گفت: بعد از بررسی تمام پروژه ها و قله های موفقیت جمهوری اسلامی ایران که وجه مشترک همه این ها حمایت مقام معظم رهبری بود به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی رسیدیم. با تحقیقات و پژوهش هایی که انجام دادیم به این مساله رسیدیم که رهبر بیش ترین تاکید و حمایت را بر این حوزه داشته و در واقع نقطه شروع خودکفایی ما از نیروی هوایی ارتش بود که بعدا به نیروهای دیگر ارتش و نیروهای نظامی دیگر سرایت پیدا کرده و آن ها وارد بحث خودکفایی شدند. در این مستند به سراغ اشخاصی که در دهه 60 دست اندرکار این پروژه ها بودند، رفتیم و مصاحبه ها را انجام دادیم.

آخرین اخبار

پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟ رژیم صهیونستی فقط با غزه نمی‌جنگد «دربرابر تاریکی» به افق رسید تاثیر سرنوشت فلسطین بر مسائل استراتژیک جهانی پوشش زنده تحولات و تحلیل جنگ غزه در شبکه افق سیاست منطقه‌ای آمریکا با طوفان الاقصی به چالش کشیده شد مستند‌های ستاره دار در افق تهدید جدی سلامت در صورت خوابیدن با استرس چی کار کنیم تو پاییز مریض نشیم؟ جنگ کریدورها و بقای کشورها بنگاه‌داری بانک‌ها و پشت پرده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی روایت «غربت فلسطین» در افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها