مشاهده خبر

شنبه 21 مهر 1403

همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟

برنامه تلویزیونی «جهان آرا» شنبه شب 21 مهرماه با موضوع کریدور IMEC روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

1

مجید شاکری – کارشناس مسائل اقتصادی – مهمان این برنامه بود؛ او در گفت‌وگو با محمدرضا باقری مجری جهان آرا اظهار کرد: کریدورها به معنای ایجاد همبندی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به وسیله سرمایه‌گذاری کلان هستند که بخشی از آن به حمل و نقل اختصاص دارد ولی دارای سطوح مختلفی است؛ کریدور در واقع یک روایت توسعه است نه مسیرهای کوتاه جغرافیایی.

چرا آمریکا روی کریدور IMEC تاکید می‌کند؟

او افزود: کریدور IMEC به معنای ایجاد یک مسیر انتقال از هندوستان به اروپا و اراضی اشغالی است تا جایگزین مسیر چینی‌ها برای اتصال به اروپا باشد؛ این مسئله در ادامه رقابت چین و هند هم هست و در این بین آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند برای مهار چین، از هند هم استفاده کنند.

هفت اکتبر چه ربطی به جنگ اوکراین دارد؟!

این کارشناس اقتصادی گفت: تصور ما از جنگ سوم لبنان و هفتم اکتبر، منطقه‌ای است ولی آمریکا و صهیونیست‌ها تصوری بین‌المللی از آن دارند و به عنوان بخشی از جنگ قدرت جهانی و حتی جنگ اوکراین به آن نگاه می‌کنند؛ در این بین عربستان و امارات هم هزینه بدنامی عادی‌سازی رابطه با اسرائیل را پذیرفته‌اند چون به دنبال معامله امنیت در برابر رابطه با رژیم صهیونیستی هستند.

چرا کشورهای عربی بدنامی عادی‌سازی با اسرائیل را پذیرفته‌اند؟

او تصریح کرد: منظور اعراب از امنیت، ایران و جمهوری اسلامی نیست چون مشکلات بین آنها جدی‌تر از آن چیزی است که مثلا بین ایران و عربستان وجود دارد، مشکلات آنها مسائل بین عربستان و مصر و قطر است بنابراین نمی‌توان گارانتی امنیتی از طرف ایران به آنها را جایگزین ارتباط با اسرائیل دانست.

خطر IMEC برای ایران از موشک بیشتر است!

شاکری گفت: مدت‌ها قبل از هفت اکتبر، کارشناسان بسیاری راجع به IMEC هشدار می‌دادند، اینکه این بار «توسعه» به جای «موشک» به عنوان سلاح مورد استفاده قرار گرفته ولی بسیاری تا ششم اکتبر آن را جدی نگرفتند؛ اقدام حماس حداقل یک سال برای ما وقت خریده است چون IMEC به معنای توسعه جنوب خلیج فارس به قیمت تخریب شمال آن است.

دلیل تحریم نفت ایران همان دلیل نا امنی در افغانستان است!

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: جهان جدید، جهانی است که آمریکا تلاش می‌کند کانون‌های سرمایه‌گذاری را فقط در نقاطی که از نظر امنیتی قابلیت ارتباط با ایالات متحده را دارند متمرکز کنند؛ در این بین توسعه تجارت آزاد و امنیت سرمایه‌گذاری اولویت ندارد چه اینکه می‌بینیم آمریکا تلاش می‌کند سرمایه‌گذاری در چین کاهش یابد.

مسئله آمریکا مهار چین بود نه پرونده اسرائیل و فلسطین!

او ادامه داد: در تمام کشورهای شمال خلیج فارس رقم سرمایه‌گذاری نسبت به تولید ناخالص داخلی کاهش چشمگیری یافته که حاصل تلاش غرب و رژیم صهیونیستی برای ایجاد نا امنی در این کشورهاست.

شاکری گفت: ️برخی در داخل ایران به جنگ غزه همان نگاهی را دارند که به جنگ 33 روزه و 22 روزه داشتند ولی دیدیم آمریکا یک سال کاملا پشت اسرائیل ایستادند چون مسئله آنها پرونده ایران، فلسطین یا اسرائیل نیست، مسئله آنها مهار چین است.

گزینه‌ای جز «توسعه» در مقابل آمریکا نداریم

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: آمریکا به جای اینکه عسلویه را بزند، از سلاح توسعه استفاده کرده و با اجرای کریدور IMEC درصدد مهار چین و ایران است؛ در این بین هیچ راهی جز «توسعه» نداریم، اگر کشورمان را دوست داریم گزینه‌ای جز این وجود ندارد که این امر نیازمند سیاست داخلی و خارجی متفاوتی است.

هیچ فاصله‌ای بین اقتصاد، سیاست و امنیت نیست

او ادامه داد: باید تعریف سیاسی خود از توسعه را ارائه کنیم و در ارتباط با عربستان و دیگر کشورهای عربی، همکاری فعالانه و نه منفعلانه داشته باشیم آن هم در مقابل تلاش‌هایی که آمریکا و اسرائیل برای نا امنی مرزهای شرقی ما و عدم سرمایه‌گذاری در حوزه مکران دارند.

آیا ایران برنامه‌ای برای حضور در کریدورهای جهانی دارد؟

شاکری خاطرنشان کرد: هر مسیر توسعه در ایران باید نسبتی با مسیرهای خارجی داشته باشد؛ مکران و محور زیر البرز در این بین اهمیت زیادی دارند ولی باید دید برنامه‌ای برای این مسیرها داریم؟ کارهایی باید انجام شود و کارهایی هم نباید که با این نقطه فاصله زیادی داریم.

 

آخرین اخبار

مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق نجار زندگی؛ از چوب تا زندگی دوباره رنگ و بوی دفاع مقدس در مستندهای افق ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها