در این برنامه و با حضور حمیدرضا خان محمدی (معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور) به فعالیتهای این سازمان پرداخته شد.
او با بیان اینکه سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایران در سال 1354 تاسیس شده است اظهار کرد: مأموریت این سازمان در عنوانش گنجانده شده که شامل احداث و نوسازی میشود.
خان محمدی افزود: در آغاز بیشتر فعالیتهای این سازمان به مکانیابی و ساخت مدارس معطوف بود و حتی تجهیز مدرسهها هم جزء وظایف آن به شمار میرود.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه 20 درصد مدارس کشور فرسوده هستند گفت: از 104 هزار کلاس درسی که نیاز به مقاومسازی یا تخریب و بازسازی دارند، 30 درصد نیاز به تخریب دارند و بقیه، باید مقاومسازی شوند که به معنای حفظ سازه و اجرای عملیات عمرانی است.
او تصریح کرد: بیش از 70 هزار کلاس درس در ایران نیازمند مقاومسازی هستند ولی مدارسی که نا ایمن هستند، به سرعت تخلیه شده و دانشآموزان در شیفت مخالف مدارس تک نوبته مشغول به تحصیل میشوند.
خان محمدی با بیان اینکه در گذشته 65 درصد مدارس ایران نیازمند تخریب، بازسازی و مقاومسازی داشتند گفت: در حال حاضر این رقم به 18.1 رسیده که مقاومسازی یا نوسازی 4 هزار کلاس درس در همین دولت انجام شده است.
رئیس سازمان نوسازی مدارس خاطرنشان کرد: نوسازی مدارس یک ضرورت دیگر هم دارد چون در مواقع بحرانی مثل سیل یا زلزله، این مدارس هستند که به عنوان پایگاههای امدادرسانی یا استقرار مردم مورد استفاده قرار میگیرند.
وی گفت: هم اکنون 8 هزار پروژه نوسازی یا مقاومسازی در سراسر کشور در دست اقدام است که بخشی از آنها شامل تخریب و بازسازی است.
خان محمدی به اهداف پیشبینی شده در برنامه ششم برای نوسازی و مقاومسازی مدارس اشاره و ابراز کرد: تحریمها سبب شد بخشی از منابعی که برای این کار در نظر گرفته شده بود تامین نشود البته خیرین پای ثابت کار بودند و کمکهای زیادی داشتند.
مخاطبان شبکه افق میتوانند پیشنهاد، انتقاد و هرگونه مسئلهای در مورد این برنامه را از طریق سامانه پیامکی 100076 ارسال کنند.
فرامتن را میتوانید از طریق شناسه @faramatn_ir در پیامرسانهای «بله» و «روبیکا» دنبال کنید.