در بخش نخست، به افزایش حقوق کارمندان دولت و در نظر گرفتن کف حقوق 10 میلیون و سقف 70 میلیون تومانی برای آنها اشاره شد؛ به این ترتیب کف حقوق نسبت به سال جاری تنها 2 میلیون تومان افزایش خواهد داشت ولی سقف حقوق، افزایش 15 میلیونی دارد که به این ترتیب میزان افزایش برای آنهایی که حقوق بالا میگیرند، از مجموع حقوق یک کارمند معمولی بیشتر است!
در این که برخی تخصص و مسئولیت بالاتری دارند و باید حقوق بیشتری بگیرند شکی نیست ولی چرا میزان افزایش حقوق سقفبگیران، باید از مجموع حقوق کفبگیران بیشتر باشد؟
و اصولا این مسئله چه ارتباطی با شعار پر رنگ و لعاب کاهش شکاف طبقاتی دارد؟
در میز اقتصادی و سیاسی برنامه هم به موضوع فرآیند تایید و احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس پرداخته شد؛ مهمان این بخش، محسن ابوالحسنی (معاون پژوهشهای کاربردی پژوهشکده شورای نگهبان) بود.
او گفت: چند مرحلهای بودن احراز صلاحیتها مربوط به این دوره نیست و در سالهای گذشته هم به شکلی دیگر وجود داشت و تنها تغییر امسال، این است که مرحله پیش ثبتنام اضافه شد و شرایط کمی آنها مثل سن و مدرک تحصیلی در آن مرحله مورد بررسی قرار گرفت.
ابوالحسنی با بیان اینکه هیئتهای اجرایی متشکل از معتمدان محلی در انتخابات گذشته هم وجود داشتند خاطرنشان کرد: کسانی که در این مرحله صلاحیتشان احراز نشود، میتوانند به هیئتهای نظارت اعتراض کنند و مرحله بعد مربوط به شورای نگهبان است که مرجع تجدیدنظر برای رسیدگی به اعتراض نامزدهایی است که صلاحتیشان در هیئتهای مرکزی تایید نشده است.
معاون پژوهشهای کاربردی پژوهشکده شورای نگهبان عنوان کرد: تعدد مرجع رسیدگی، امر بدی نیست و در فرآیندهای قضایی هم میبینیم دادگاه بدوی، تجدیدنظر و حتی فرجامخواهی به دیوان عالی کشور وجود دارد که موجب دقت بیشتر در بررسیها خواهد شد.
او افزود: در مرحله تجدیدنظر شورای نگهبان، صلاحیت هزار نفر از نامزدهایی که در مراحل قبلی رد شده بودند، احراز شد به این ترتیب میتوان تعدد مراجع رسیدگیکننده را به نفع کاندیداها دانست.
ابوالحسنی به شیوه انتخاب اعضای هیئتهای اجرایی اشاره و ابراز کرد: اعضای این هیئتها معتمدان محلی هستند که از بین افراد معرفی شده به وزارت کشور، برگزیده میشوند.
معاون پژوهشهای کاربردی پژوهشکده شورای نگهبان خاطرنشان کرد: شاید شائبه جانبداری دولت از تایید یا رد صلاحیتها در این مرحله به وجود بیاید، ولی باید گفت به خاطر وجود ساز و کار هیئتهای نظارت و شورای نگهبان، نمیتوان گفت دولتها دخالتی در تایید یا رد صلاحیتها دارند چون امکان اعتراض به هیئتهای نظارت و شورای نگهبان وجود دارد و پرونده آنها از ابتدا مورد بررسی قرار میگیرد.
مخاطبان شبکه افق میتوانند پیشنهاد، انتقاد و هرگونه مسئلهای در مورد این برنامه را از طریق سامانه پیامکی 100076 ارسال کنند.
فرامتن را میتوانید از طریق شناسه @faramatn_ir در پیامرسانهای «بله» و «روبیکا» دنبال کنید.