برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز سهشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش اول این برنامه به آخرین خبرهای مربوط به انتخابات مجلس و خبرگان پرداخته شد که از جمله آنها به این خبرها اشاره شد: نظارت بر هزینههای انتخابات کاندیداها، تامین فیبرنوری شعب انتخابات، آمادگی برای انتخابات الکترونیکی در تمامی، حوزههای انتخاباتی بیشتر از دو کرسی.
در بخش میز فرهنگ و هنر این برنامه نیز به موضوع فعالیت موسسه تعالی که در زمینه آموزش معارف اسلامی فعالیت میکنند. و با حضور حسین فاطمی، مدیرعامل این موسسه به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: فعالیتهای موسسه ما در قالبهای مختلف برگزار میشود و آموزشهای معارف اسلامی با سازوکار جدید به مردم تقدیم میشود و تلاش میکنیم به افراد معارف اصیل اسلامی برنامههای عملی ارایه میشود.
در بخش میز سیاسی و اقتصادی این برنامه به موضوع روند انتخابات مجلس و شورای نگهبان و با حضور محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: بعد از ثبت نام نهایی در انتخابات، هیئتهای اجرایی شکل گرفته و گام اول صلاحیتها آغاز میشود. در این مرحله از پنج دستگاه شامل اطلاعات، اطلاعات سپاه، فراجا، قوه قضاییه و ثبت احوال استعلام میکند.
اسلامی افزود: هئیت اجرایی شامل سه عضو اداری (فرماندار، رییس ثبت احوال و دادستان) و هشت عضو معتمد مردمی هستند.
سخنگوی ستاد انتخابات گفت: پرونده هر داوطلب تشکیل و استعلام آمده از پنج دستگاه جمع آوری میشود، سپس بررسی محلی صورت میگیرد و بررسی صلاحیت در هیئت اجرایی بررسی میشود.
وی گفت: اگر داوطلبی به صلاحیت خود اعتراض داشته باشد میتواند ابتدا به هیئت اجرایی و اگر قانع نشود به شورای نگهبان اعتراض کند.
اسلامی افزود: مجموعا هشت دستگاه مسئولیت تایید صلاحیت را انجام میدهند.
سخنگوی ستاد انتخابات گفت: حدود ۱۷ هزار و پانصد نفر تأیید صلاحیت شدهاند و ۷۵ درصد از متقاضیان تایید صلاحیت شدهاند و مابقی یا تایید صلاحیت نشدهاند یا صلاحیت آنان احراز نشده است.
وی گفت: از نمایندگان فعلی مجلس ۵ نماینده عدم احراز و ۲۹ نماینده عدم تایید هستند که در مراحل ابتدایی فرآیندهای بررسی است.
اسلامی افزود: براساس قانون باید یک سامانه شفاف مالی برای همه داوطلبان وجود داشته باشد که نظارتی بر فرایند مالی آنان و بودجههای تبلیغاتی آنان دارد و طبق اعلام حسابی که از سوی داوطلبان انجام شده است، منابع مالی و مخارج آن در سامانه ثبت و ضبط و بررسی میشود.
سخنگوی ستاد انتخابات گفت: طبق قانون فقط ۲۰ درصد از سقف منابع مالی که داوطلبان مجلس، میتواند از شخص حقیقی ایرانی و حزب و گروههای سیاسی دارای پروانه تامین شود.