برنامه فرامتن با موضوعات اجتماعی و فرهنگی روز چهارشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب به خبرهای مفید و امیدبخش 24 ساعت گذشته در کشور پرداخته شد که از جمله آن خبرها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: احداث بیش از 10 هزار متر مربع سایبان در پایانههای مرزی خوزستان، افتتاح چهارده هزار زمین مسکن معلولان کشور در کرمانشاه، افتتاح بیمارستان شهید سلیمانی با حضور رئیس جمهور در بهمئی، افتتاح 100 نیروگاه خورشیدی برای مددجویان خراسان شمالی
در بخش بعدی این برنامه به موضوع زنان سرپرست خانوار و با حضور فاطمه قاسمپور، رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده بود تا طرح توانمندسازی زنان را به مجلس ارسال کند اما آنچه که ما شاهد آن بودیم این بود که دولت وقت به دنبال این بود تا آن بخش تصویب در مجلس را از طرح حذف کند و لوایحی میفرستاد که این اتفاق در مجلس نیفتد. دلیل آنان هم این بود که شاید این کار از جنس قانون نیست و ما میتوانیم با برنامهای و آیین نامهای در هیئت دولت کار را پیش ببریم.
قاسمپور افزود: در هیئت وزیران وقت یک کارگروهی با شرح وظایفی را مکلف کردند که تعیین تکلیف و نگاشت نهادی از وظایف دولت در خصوص زنان سرپرست خانوار بیان شده بود که تنها نتیجه آن تعیین تکلیف ایجاد داشبورد مدیریتی در وزارت رفاه و تعاون اجتماعی ایجاد شد که بر اساس آن دادههای موجود از سامانه رفاه ایرانیان در آن داشبورد مدیریتی قرار بگیرد.
رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه ششم توسعه قرار بود اتفاق دیگری را رقم بزند و ما از رویکرد حمایتی صرف در خصوص زنان سرپرست خانوار به توانمندی سازی آنان برسیم و قانون توسعه به عنوان یک فصل الخطاب باید اجرا میشد که ترک فعل اتفاق افتاده است.
وی افزود: سال 92 بیمه زنان خانهدار مطرح شد و اولین گروهی که برای دریافت بیمه قرار بود مدنظر قرار گیرد، زنان سرپرست خانوار بود. برای مادران سرپرست خانواری که دارای فرزند معلول هستند و مسائل مضاعفتری دارند، در بودجه 1401 یک بودجهای برای بیمه اجتماعی این افراد اختصاص داده شد که متاسفانه علی رغم تصویب بودجه، تخصیص بودجه صورت گرفته نشد و بهزیستی نتوانست این بودجه را دریافت کند.
قاسمپور گفت: کمیته امداد امام خمینی، یک میلیون و دویست هزار نفر و سازمان بهزیستی حدود 250 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار را تحت پوشش خود دارد و هر نفر تقریبا حدود 1 میلیون و دویست هزار تومان دریافت میکنند.پ
در بخش میز فرهنگ و هنر این برنامه به موضوع شعر آیینی و با حضور مرتضی کریمی، مسئول حلقه شعر آینی زفرات به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
شعر آیینی قبل از ورود اسلام به ایران نیز وجود داشته است و تحت عنوان سروده نامیده میشده است و پس از ورود اسلام به ایران و تلفیق فرهنگ ایرانی و اسلامی، ادبیات ایران نیز آیینی اسلامی شد. اولین شاعری که شعر آیینی سروده است، کسایی مروزی بود که درباره اهل بیت و بخصوص امام علی (ع) اشعار زیادی گفته است.
وی افزود: اشعار آیینی به تعبیر امروزی که در منقبت ائمه اطهار است، از زمان آل بویه وجود داشته است و نمود خود را در تعزیهها داشته است.