در بخش نخست برنامه، به آخرین اخبار خوب که در رسانه های کشور منتشر شده بود، پرداخته شد. از جمله این اخبار می توان به خبر تولید عصاره و کمپوست قارچ برای اولین بار توسط جوان لرستانی، بهره برداری از 148 پروژه کشاورزی در کردستان، افزایش 20 درصدی صادرات کالا از پایانه مرزی بیله سوار و تعلق گرفتن مدال طلایی آکادمی مخترعان اروپا به بانوی دانشمند تبریزی، اشاره کرد.
در بخش گفت و گو برنامه موضوع مطالعات و مشکلات بازنشستگان بررسی شد و مهمان این گفت و گو محمد اسدی، رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور بود.
اسدی در این باره گفت: اکثر بازنشسته ها به دنبال یک شغل دیگر بعد از بازنشستگی هستند و عموما به شغل های دون پایه مانند آبدارچی شدن یا کارگری روی می آورند. بازنشسته ها مثل «بازشکاری» هستند و پس از 30 سال خدمت به کشور باید جایگاه احترام برای آن ها فراهم کرد. متاسفانه نه در مسکن و نه در ماشین جایگاهی برای بازنشسته ها دیده و اندیشیده نشده است.
وی در ادامه گفت: متاسفانه حداقل حقوق یک بازنشسته که یک فرزند دارد حدود 7.300 تومن است و حداقل سبد معیشتی 13 میلیون است. این حقوق در مقایسه با وضعیت معیشیتی بسیار پایین است و متاسفانه بازنشسته ها را در فشار و اضطراب قرار می دهد.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی افزود: ما قوانین خوبی داریم اما متاسفانه به قوانین توجه نمی شود. در ماده 41 قید شده است که شورای عالی کار باید حداقل حقوق کارگر را تعیین کند و متاسفنه ماده 111 و حقوق ما به این مصوبه شورای عالی کار گره خورده است. اگر قرار است حقوق بازنشسته ها در شورای عالی کار مشخص شود باید نماینده ای از ما آنجا باشد و حق رای داشته باشد. اما متاسفانه کسی به این مساله توجهی نمی کند.
وی با اشاره به ماده 96 گفت: در ماده 96 قید شده است که سازمان تامین اجتماعی مکلف است حداقل یک بار در سال برابر وضعیت معیشت زندگی حقوق را اضافه کند. اما متاسفانه این قانون نادیده گرفته شده است و کسی پاسخگو نیست. وقتی سازمان بانک مرکزی اعلام میکند تورم امسال 46.1 است چرا باید حقوق یک کارگر 26.7 یا 21 درصد افزایش یابد؟
وی با اشاره به حذف تعدادی از داروها از پوشش بیمه گفت: متاسفانه به جای اینکه بازنشسته دغدغه درمان بیماری را داشته باشد، دغدغه مادیات درمان را دارد. باور غلط در شورای عالی بیمه صورت گرفته که بخشی از داروها را از شمول بیمه خارج کرده است. تعهد بیمه های پایه آنقدر کم و ناچیز است که قابل دیده شدن نیست. متاسفانه در بحث درمان پزشک محوری شده و پشک تعیین میکند بیمار به کدام بیمارستان رود.
بخش گفت و گوی فرهنگی و هنری به موضوع پیشینه پوشش زنان ایران اختصاص داشت و مهمان برنامه میثم نژادرمضانی، فعال فرهنگی در عرصه عفاف و حجاب بود.
وی درباره اینکه آیا کشور در عرصه پوشش اسلامی سکویی در عرصه بین الملل دارد گفت: امام خمینی (ره) گفتند که ما انقلابمان را به جهان صادر می کنیم. در موضوعات مختلف این اتفاق افتاده است اما متاسفاته نکته مغفول مانده در بخش مهم پوشش اسلامی این است که متاسفانه ما نتوانستیم هویت اصلی یک جامعه اسلامی را در عرصه پوشش به جامعه نشان بدهیم. خیلی خوب بود که اگر ما سکوهایی در عرصه داخلی و بین المللی برای عرضه کالاهای مختلف فرهنگی بخصوص حجاب داشتیم که در این زمینه مرجعی برای کشورهای دیگر باشیم.