مشاهده خبر

سه شنبه 14 شهریور 1402

تجزیه ایران؛ ایده نو استعماری انگلیس

پژوهشگر تاریخ معاصر گفت: وقتی ساختار اصلی حکومت مرکزی شکل می‌گیرد، می‌تواند انسجام حکومت‌ها یا ملیت‌ها یا قومیت‌ها را در کنار خود داشته باشد. برای همین است که ایده‌های نو استعماری نیز بر جداسازی و تجزیه یک کشور تاکید دارند تا آن مرکزیت حکومت از بین برود و امکان حمله و از بین بردن کشور برای دشمن آسان شود.

0

برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز یکشنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش میز فرهنگ و هنر این برنامه به موضوع فعالیت‌های جهادی در اربعین و با حضور اسماعیل صدیقی، مسئول قرارگاه جهادی شهید غیور اصلی خراسان رضوی  به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: با آغاز فعالیت ما در این قرارگاه  تا به امروز بیش از 700 نفر نیرو مشغول خدمت رسانی مخلصانه هستند که در حوزه عمرانی و فنی ساختمانی فعالیت می‌کنند. ما پس از این فعالیت‌هایی که در داخل کشور انجام دادیم و سفرهایی که به عراق داشتیم، متوجه شدیم که این نیاز در آنجا نیز وجود دارد لذا تصمیم گرفتیم در گرمای 50 درجه این خدمات را به زوار عرضه کنیم.

در بخش خبرهای خوب 24 ساعت گذشته در ایران به این خبرها اشاره شد: آغاز ساخت خط راه آهن شلمچه – بصره، افزایش  100 کیلومتر به راه‌های آسفالت شهرستان کهگیلویه، بخشیده شدن محکوم به قصاص در هرمزگان، بهره‌بردای از 2 واحد صنعتی در سمنان.

در بخش بعدی این برنامه به موضوع روز ملی مبارزه با انگلیس و با حضور سیدامیر مکی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: یکی از مواردی که در تاریخ معاصر و به خصوص قبل از سال 1300 وجود داشته، بحث حکومت‌های محلی بوده است. حکومت‌های محلی یکی از نقاط بسیار کلیدی بوده است که نتوانسته بهم‌پیوستگی در سراسر ایران را ایجاد کند و اینکه می‌بینیم برخی از جنبش‌ها مانند جنبش رییس علی دلواری مدت‌دار یا ادامه‌دار شود. و علت پایدار نبودن پیروزی هایی که در یک مقطع زمانی بوجود آمده بود، نبودن یک حکومت مرکزی بوده است.

وی افزود: وقتی ساختار اصلی حکومت مرکزی شکل می‌گیرد، می‌تواند انسجام حکومت‌ها یا ملیت‌ها یا قومیت‌ها را در کنار خود داشته باشد. برای همین است که ایده‌های نو استعماری نیز بر جداسازی و تجزیه یک کشور تاکید دارند تا آن مرکزیت حکومت از بین برود و امکان حمله و از بین بردن کشور برای دشمن سهل و آسان شود.

این نویسنده گفت: یکی از درس‌های مهم جنبش رییس‌علی دلواری، شکست هیمنه انگلیس آن روزگار و یکی از قدرت‌های برتر دنیا است که باید در اندیشکده ما و اتاق‌های فکر ما تبیین شود. در تاریخ همواره از رییس علی دلواری به عنوان یک چریک یاد می‌شود، فردی که کاملا بر اسلوب‌های نظامی واقف و در مقابل دشمن، استراتژی‌های درست نظامی طراحی می‌کرده است.

مکی افزود: هنوز اسناد تاریخی انگلیسی در حوزه ملی شدن نفت بیرون نیامده است. مراکز انگلیسی اعلام کردند افشای اسناد انگلیسی تا سال 2053 هم طول خواهد کشید. ما برای دستیابی به اسناد باید خودمان آن ها را کنکاش کنیم.

وی افزود: تعداد پروژه نفوذ در 100 سال گذشته برای اتفاقات کلی و برای از بین بردن حقوق مردم ایجاد شده است، بیش از 100 مورد است و دشمن برای این نفوذ هزینه بسیاری می‌کند.

این پژوهشگر تاریخی اذعان کرد: ساختار اصلی استعمار، تصرف است. چرا باید استعمار نوین 5 هزار کیلومتر لشگرکشی انجام دهد؟ اگر در جای جای تاریخ خود بخوانیم، خواهیم فهمید که دشمن به اشکال مختلف آمده است، اما ساختار استعمار آنان عوض نشده است. یک روز با توپ می‌آید یک روز با تفنگ، یک روز با رسانه می‌آید و امروز هم که می‌بینیم هدف خانواده است که از سوی استعمار نفوذ صورت بگیرد.

آخرین اخبار

از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت «مرزهای مقاومت» به کافه مستند رسید وقتی ترور جواب نمی‌دهد «نسیم حیات» روایتی از ۳۳ روز مجاهدت در برابر پنجمین ارتش قدرتمند دنیا روایت «قدر‌ مطلق» از یک جنایت رژیم صهیونیستی «قهرمانان مقاومت» با روایتی از شهید ابو مهدی المهندس به روی آنتن افق مستند اسرائیلیسم در کافه مستند تدارک ویژه شبکه افق در پی شهادت سیدحسن نصرالله راه او و هدف او جاری است فصل جدید سلام به آینده در راه است مستند بانو؛ روایتی از ایثارگری یک مادر شهید وقتی ثانیه شمار عمر صهیونیست‌ها چمشک می‌زند از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه «سلام به آینده» چطور استعدادها را شناسایی کرد/ نخبگانی که کمتر دیدیم ویژه برنامه «جهان‌آرا» در هفته دفاع مقدس مروری بر زندگی علما در مستند «سعادتمندان» یادی از شهیدان کشوری و شیرودی در سریال «سیمرغ» اسناد منتشر نشده جنگ روی میز شبکه افق نجار زندگی؛ از چوب تا زندگی دوباره رنگ و بوی دفاع مقدس در مستندهای افق ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها