برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز سه شنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب ۲۴ ساعت گذشته به این خبرها اشاره شد: تحقق ۹۵ درصدی برنامه اشتغال در خراسان جنوبی، گازرسانی به ۵۰۰ کارخانه و ۱۴ روستای استان سمنان، بهرهمندی ۷۹۹ خانوار روستایی و عشایری از شبکه ملی اطلاعات، آزادی سه زندانی با کمک یک خیر یزدی، اجرایی شدن هشت کیلومتر شبکه آبرسانی در استان مرکزی
در بخش میز اصلی برنامه به موضوع وعده ساخت مسکن در دولت سیزدهم و با حضور ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: در دولت گذشته دو و نیم میلیون مسکن عقب افتاده بود و پس از ابلاغ قانون جدید نیز یک میلیون به آن اضافه شد و ما راه سختی را برای جبران گذشته داشتیم.
نوروزی افزود: با روی کار آمدن دولت سیزدهم برنامهریزی جامعی برای برطرفکردن مشکل مسکن انجام و اقدامات بسیاری انجام شد و سامانهای برای ثبتنام راهاندازی شد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: یکی از اقداماتی که بیسابقه بوده است، الحاق ۵۲ هزار هکتار زمین برای اجرای این طرح بوده است.
وی گفت: برای آمادهسازی هر واحد دولت باید بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه کند.
نوروزی افزود: کسانی که واحد شرایط دریافت طرحهای حمایتی خانه هستند باید دارای چهار شرط سبز بودن فرم ج، تاهل، سکونت در آن منطقه و عدم مالکیت را دارا باشند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: تا کنون یک میلیون و نهصد هزار واحد مسکونی شروع به کار شده است. در برخی از استانها مانند لرستان، کردستان و برخی شهرهای شمالی تامین زمین بسیار دشوار است زیرا از یک طرف به کوه نزدیک و از طرق دیگر به زمینهای کشاورزی نزدیک است که کار را سخت میکند.
وی گفت: آمارهایی که دیگران درباره این طرح میدهند نادرست است. واجدین شرایط دریافت این طرح یک میلیون و نیم نفر بوده که ششصد سی و دو هزار نفر از آنان چهل میلیون تومان واریزی را داشتهاند.
نوروزی افزود: حدود پنجاه هزار واحد مسکونی حمایتی دولت درحال انجام است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: بر اساس برنامهای که داریم اواخر امسال و سال آینده نهضت بهرهبرداری از طرح نهضت ملی مسکن را داشته باشیم.
در بخش میز فرهنگ و هنر این برنامه نیز به کنگره ملی سر به داران و با حضور سید نورالله رضوی، دبیر اجرایی کنگره سر به داران پرداخته شد.
وی گفت: قیام سر به داران از آن جهت اهمیت دارد که اولین قیام مردمی ضد حکومت است و سر به داران اولین کسانی هستند که توانستند حکومت شیعی را به وجود بیاورند.
وی افزود: این کنگره اولین بار در سال ۹۴ برگزار شد اما تا کنون و به دلیل دیدگاههای مدیریتی دانشگاه حکیم سبزواری که متولی این کنگره است دیگر برگزار نشده است.