مشاهده خبر

یک شنبه 3 تیر 1403

معیشت مردم و انتخاب چهاردهم

برنامه تلویزیونی «جهان آرا» یکشنبه شب سوم تیرماه با موضوع انتخابات ریاست جمهوری و مساله معیشت مردم روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

0

محسن زنگنه، نماینده مجلس شورای اسلامی، مهمان این برنامه بود و در گفت‌وگو با محمدرضا باقری مجری جهان آرا اظهار کرد: کشورهای در حال توسعه، بیشتر ناظر و قائم به مدیران هستند و مدیران نقش مهمتری نسبت به «برنامه» دارند؛ این مسئله از شهرداری‌ها شروع می‌شود و تا ریاست جمهوری ادامه دارد که ایران هم از همین نوع کشورهاست بنابراین رئیس جمهور در ایران بسیار مهم است و می‌تواند ریل‌گذاری کاملی داشته باشد.

دلیل اصلی رشد اقتصادی پایین دولت روحانی چه بود؟

او افزود: بر اساس برنامه هفتم، ایران باید هر سال رشد اقتصادی هشت درصدی را تجربه کند، برخی معتقدند این رشد فقط از طریق باز کردن کشور به روی سرمایه‌گذاران خارجی محقق می‌شود و دلیل آنها هم تجربه کشورهایی مثل امارات و قطر است در حالیکه این مدل در دنیا منسوخ شده است.

زنگنه خاطرنشان کرد: اکنون مدل‌هایی مبتنی بر ظرفیت‌های درونی مثل دانش، فناوری و بهره‌وری مطرح هستند که به رشد اقتصادی منجر می‌شوند ولی در دهه 90، دولتی که بر سر کار بود رشد اقتصادی را صرفا در مدل جذب سرمایه‌گذاری خارجی می‌دانست و برجام هم در همین راستا بود.

سرمایه‌گذاری خارجی خوب است ولی ظرفیت‌های داخلی بیشتر است

این نماینده مجلس گفت: سرمایه‌گذاری خارجی زمینه‌ساز رشد اقتصادی هست ولی تنها راه نیست و ظرفیت‌های دیگری هم داریم مثل اقتصاد دریا که پتانسیل آن در جنوب کشور وجود دارد و حتی کشورهایی مثل سنگاپور مجموعه اقتصاد خود را روی همین مسئله بنا کرده‌اند.

او با بیان اینکه به قدری معدن در کشور هست که اگر استخراج از آنها به صورت کامل و صنعتی صورت بگیرد ظرفیت مهمی هستند ولی از آنها استفاده نمی‌شود عنوان کرد: کشاورزی هم چنین وضعیتی دارد و در کنار همه اینها، ظرفیت انسانی هم داریم چه اینکه در دو یا سه سال اخیر، صادرات فنی و مهندسی ایران افزایش یافته است.

چرا در دولت اول روحانی تورم کاهشی شد؟

زنگنه خاطرنشان کرد: تورم در ایران از دهه 50 شروع شده و اتفاقا همان زمان که مبارزات انقلابی مردم جریان داشت، بسیاری از اقشار نسبت به تورم ناراضی بودند؛ در دوره دوم دولت هاشمی هم تورم 70 درصد واقعی را تجربه کردیم و گاهی هم شاهد فروکش کردن تورم بودیم ولی هیچ وقت به میانگین درستی نرسیدیم.

این نماینده مجلس گفت: در زمان دولت احمدی‌نژاد تورم بالایی داشتیم اما در دولت نخست روحانی، تورم کاهشی شد در حالیکه نه تولید افزایش یافت، نه سرمایه‌گذاری خارجی داشتیم و نه رشد نقدینگی کاهش یافت؛ در اقتصاد مفهومی به نام انتظارات تورمی داریم که عامل تورم است ولی در سال 92 یک باغ سبز و سرخ به مردم نشان داده شد که مبتنی بر توافق و برداشته شدن تحریم‌ها بود.

او تصریح کرد: بعد از امضای برجام و ورود مقامات غربی به ایران، مردم آماده اتفاقات خوب بودند و به همین دلیل دولت یازدهم سه سال با تعدیل انتظارات تورمی، تورم را پایین نگه داشت.

آیا رشد نقدینگی در دولت رئیسی از زمان مادها تاکنون بی سابقه بوده؟

زنگنه با بیان اینکه در سال 96 بازاریان و کسبه شروع به اعتراض کردند چون می‌گفتند چند سال است منتظر اتفاقات خوب هستیم ولی اتفاقی نمی‌افتد گفت: در آن سال، حربه انتظارات تورمی جواب نداد؛ ترامپ هم که روی کار آمد مدت‌ها ایران را سر کار می‌گذاشت به طوری که مردم ایران حتی خریدن جهیزیه را هم به زمان تصمیم‌های رئیس جمهور آمریکا گره می‌زدند ولی بعد از خروج آمریکا از برجام طی چند ماه، قیمت دلار چند برابر افزایش یافت.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در اقتصاد، عدد مهم نیست بلکه نسبت‌ها مهم هستند؛ برخی که می‌گویند از زمان مادها تاکنون میزان افزایش نقدینگی آن قدری نبوده که در دولت رئیسی اتفاق افتاده به این مسئله بی تفاوت هستند در حالیکه روند افزایش نقدینگی در این سه سال کاهش هم یافته است.

حراج 57 تُن سکه توسط دولت روحانی!

او ادامه داد: دولت روحانی 57 تن سکه را در بهار 1397 با قیمت نصف یا حدود آن حراج کرد، مقدار زیادی هم ارز با قیمت پایین‌تر وارد بازار شد که همین تصمیم‌ها سبب تورم بالای 40 درصد در کشور شد.

زنگنه با بیان اینکه تورم بالا تا سال 1400 به خاطر جهش قیمت ارز، زیرساخت‌های کشور و مسائل دیگر، به یکی از ابرچالش‌های کشور تبدیل شده که هنوز هم روی 35 درصد مانده است عنوان کرد: برخی می‌گویند به خاطر برجام، تورم کاهش پیدا کرد ولی حقیقت این است که صرفا به خاطر انتظارات تورمی این اتفاق افتاد نه رشد تولید.

اوباما با برجام ما را سر کار گذاشت و ترامپ با خارج شدن از آن

این نماینده مجلس گفت: برخی دوستان اصرار دارند یک اشتباه را مدام تکرار کنند که همان تفاوت روسای جمهور آمریکاست؛ سخت‌ترین تحریم‌ها زمان اوباما وضع شدند که دوستان همان موقع برجام را پیگیری کردند و تصویب رساندند ولی سوال من این است که چه آورده‌ای برای کشور داشت؟

او افزود: آقای ظریف گفته است در دوره بایدن تحریم‌های بیشتری علیه جمهوری اسلامی وضع شده که همین حرف نشان می‌دهد تفاوتی بین ترامپ و بایدن نیست؛ اوباما با برجام ما را سر کار گذاشت و ترامپ با خارج شدن از آن و بایدن هم که آمد اتفاقی نیفتاد.

راستی‌آزمایی یک ادعا؛ آیا قانون مجلس مانع لغو تحریم‌ها شد؟

زنگنه با بیان اینکه آقایان مدعی هستند قانون راهبردی لغو تحریم‌ها موجب عدم لغو آنها شده است گفت: این در حالیکه است که همان موقع 6 سال از برجام گذشته بود و تحریمی لغو نشده بود؛ نکته دیگر اینکه در برجام هم آمده است اگر طرف غربی به تعهدات خود پایبند نباشد، ایران می‌تواند برای مصارف صلح‌آمیز و تامین نیازهای خود، اقدام کند.

برخی مذاکره ایران و آمریکا را با مذاکره با پسرخاله‌شان اشتباه گرفته‌اند

این نماینده مجلس تصریح کرد: دوستان فرق مذاکره با یک کشور را با مذاکره با پسرخانه و پسرعمه اشتباه گرفته‌اند! در مذاکره با همسایه و فامیل هر چقدر گذشت کنیم بهتر است ولی در برخورد با هر کشور خارجی، همه دنبال منافع خود هستند به خصوص اینکه آن کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه باشند.

به گفته او، در ترم اول علوم سیاسی هم این نکته را می‌گویند که در مذاکره با کشورهای خارجی باید عزت‌مندانه حرف بزنیم.

اگر فکر می‌کنند قانون قابل اجرا نیست رئیس جمهور نشوند!

زنگنه افزود: هر کس رئیس جمهور شود، باید برنامه هفتم و قانون اقدام راهبردی را اجرایی کند، پس کسی نباید از هم اکنون بهانه‌گیری کند که نمی‌گذارند و نمی‌توانیم کار کنیم، اگر کسی فکر می‌کند رشد اقتصادی هشت درصدی قابل تحقق نیست، برای ریاست جمهوری اقدام نکند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دوستان آمده‌اند و می‌گویند قانون راهبردی لغو تحریم‌ها موجب عدم لغو تحریم‌ها شده، اگر چنین فکری دارند چرا برای ریاست جمهوری اقدام می‌کنند؟

آخرین اخبار

سیاست خارجی جمهوری اسلامی و منافع ملی مردم ایران کشورها برای تامین منافع مردم خود، چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟ چرا این مقدار ناترازی انرژی داریم؟ مسئولیت‌های محوله رهبر انقلاب به خبرگان در دیدار اخیر چه بود؟ نمایش دموکراسی یا دموکراسی نمایشی؟ ملزومات جنگ روایت‌ها در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حقوق بین‌المللی و احترام از آن کشور قوی است گستاخی رژیم صهیونیستی در تعرض به ایران بزرگ توطئه‌های آمریکایی به روایت مجموعه مستند «سفارت کودتا» شبکه افق با مستندهای ویژه مقاومت «ریشه در خون» در آدینه آبان ماه «اراده یک مرد» کره‌ای را در افق ببینید مستند «نبرد امواج»، روایتی از پدافند هوایی ایران «غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید با «جهان به افق فلسطین» به پویش شاد بپیوندید مزایده انگشتر سیدحسن نصرالله به نفع مردم لبنان + فیلم افشای دروغ‌های صهیونیستی برای نسل نو مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها