مشاهده خبر

شنبه 2 تیر 1403

حکمرانی مطلوب و آینده ایران

برنامه تلویزیونی «جهان آرا» شنبه شب 2 تیرماه با عنوان مساله حکمرانی مطلوب و آینده ایران روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

0

دکتر شهریار زرشناس، عضو هیات علمی دانشگاه، مهمان این برنامه بود و در گفت‌وگو با محمدرضا باقری مجری جهان آرا اظهار کرد: دو نگاه در مورد سیاست خارجی در ایران وجود دارد، نخست اینکه دیکته نظام جهانی را بپذیریم و اجرا کنیم، تلقی این نگاه از منافع ملی این است که تضادی با سیاست قدرت‌ها ندارد ولی نگاه دوم می‌گوید تجربه تاریخی نشان می‌دهد میان منافع ملی ما با قدرت‌های جهانی تقابلی وجود دارد که سابقه آن به دوره امیرکبیر هم می‌رسد.

تعامل سازنده نداریم، یا وابستگی است یا استقلال

زرشناس افزود: تمام جنبش‌های قبل و هنگام دوره رضاخانی، جنبه ضد امپرالیستی هم دارند، این روند در دوره محمدرضا شاه هم تکرار شد و انقلاب اسلامی نیز اینگونه بود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: واقعیت منافع ملی ما و واقعیت نظام سلطه تغییری نکرده، تا زمانی که سلطه هست و نمی‌خواهد ما پیشرفت کنیم، این مقابله ادامه داد.

او ادامه داد: تعامل سازنده تعارف است، یا باید وابسته بود یا مستقل و راه دیگری وجود ندارد، تمام راه‌هایی که اصلاح‌طلبان هم می‌روند به همین می‌انجامد.

یک دلیل کمتر شنیده شده در مورد شکست آلمان در جنگ جهانی

زرشناس گفت: یکی از دلایل مهم شکست ارتش آلمان این بود که با وجود تکنیک بالا به خصوص در نیروی دریایی، مستعمره نفت‌خیز نداشت ولی همان زمان همه نفت ایران برای کشتی‌های انگلیسی می‌رفت بدون اینکه ریالی به مردم ما برسد.

مخالف با سلطه به معنای جنگ نیست

این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: مخالفت با سلطه به معنای جنگ و عدم گفت‌وگو نیست اما اصل ماجرا این است که آیا استقلال خواهیم داشت یا تحت سلطه خواهیم بود؟ در صورت عدم استقلال، امکانی برای مرفه بودن و بهروزی در تقسیم کار جهانی نخواهیم داشت.

مشکلات اقتصادی به خاطر ایستادگی در برابر غرب نیست، به خاطر عدم عدالت اجتماعی است

او با بیان اینکه آنچه وضع اقتصادی یک جامعه را تعیین می‌کند، در گام نخست استقلال در سیاست‌گذاری و در گام دوم، حرکت به سمت عدالت اجتماعی است گفت: وضعیت اقتصادی کنونی که مردم ناراضی هستند، نتیجه استقلال نیست، بلکه نتیجه عدم اجرای درست نسخه عدالت اجتماعی است.

حکم نخست وزیری شاه همینقدر بی ارزش بود

زرشناس تصریح کرد: نخست وزیر وقت انگلیس در ایران تعریف می‌کند شاه از او می‌پرسید برای چه کسی حکم نخست‌وزیری بزنم؟ و شرایط آن قدر به هم ریخته بود که اگر می‌گفتم برای من، این کار را می‌کرد.

به گفته او، در دوره شاه، سیاست خارجی ایران رسما متعهد به غرب بود، ارتش در اختیار آمریکا و دیگر وجوه کشور نیز همینطور؛ با این حال مستندها و مطبوعات آن دوره موجود است که از تورم گفته و نوشته‌اند.

گرفتار استبداد تکنوکرات‌های لیبرال مآب مرعوب هستیم!

این استاد دانشگاه تصریح کرد: از کسانی که مدعی هستند، انتظار داریم سیاست‌های اقتصادی را بدانند ولی اگر نمی‌دانند یا درک نمی‌کنند یا خائن هستند؛ مشکل این است، کسانی که قرار بود نوع جدیدی از سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی ایران را برنامه‌ریزی کنند، قبول نداشتند که می‌توان خلاف اقتصاد لیبرال جهانی کاری انجام داد و هر کس دیگری که می‌خواست چنین کند را هم سرکوب می‌کردند، استبداد تکنوکراتیک مدرن و لیبرال مأب مرعوب!

در مورد تحمل حرف می‌زنند ولی چهره آکادمیک‌شان روی آنتن داد و فریاد می‌کند

او با بیان اینکه میرزاحسن خان ایلچی که وزیر امور خارجه زمان فتحعلیشاه بود، عضو لژ ماسونی شد و در بسیاری از قراردادهای استعماری و تجزیه ایران، نقش داشت عنوان کرد: مهره‌ای که در سیاست خارجی ما نفوذ کرده بود.

زرشناس خاطرنشان کرد: در سطوح میانی و مدیریتی امروز ایران هم پر از میرزا حسن خان ایلچی‌هاست؛ کسانی که برنامه توسعه را نوشتند و سیاست‌های اقتصادی را طراحی کردند؛ طیف تکنوکرات و بوروکراتی که زیادند و جلوی هر حرف مخالف را می‌گیرند.

این استاد دانشگاه افزود: لیبرال‌ها این همه در مورد تحمل حرف می‌زنند ولی ذره‌ای تحمل ندارند، دیدید که یک چهره آکادمیک تا یک حرف مخالف شنید شروع کرد به داد و فریاد کردند؛ تکنوکرات‌هایی که متفکر نیستند، مقلدند و مستبد که روحیه آزادی ندارند.

در دانشگاه پشت هانا آرنت سنگر می‌گیرند ولی تحمل مخالف را ندارند

او با بیان اینکه جماعتی که در دانشگاه پشت تفکر هانا آرنت سنگر می‌گیرند، مستبدترین و بی تحمل‌ترین آدم‌ها هستند عنوان کرد: چندی قبل یک سلبریتی و یک ژورنالیست معروف، با یک جامعه‌شناس هم فکر خودشان مناظره کردند، وقتی حریفش نشدند روی میز کوبیدند و به او گفتند «غلط می‌کنی چنین حرفی می‌زنی» و دیگری حرکت زشت لمپنیزم‌گونه‌ای انجام داد که قابل بیان نیست.

اپورتونیست‌ها سال 1401 خودشان را لو دادند

زرشناس گفت: تا پیش از اتفاقات 1401 می‌گفتند هنرمند نباید متعهد باشد و هنرمند را چه به مسائل اجتماعی، چون هدفشان منفعل کردن هنرمندان انقلابی بود ولی به یکباره آقایان هنرمند بریده از تعهد، از مسئولیت اجتماعی هنر و هنرمند سخن گفتند؛ اینها جماعتی به معنای واقعی کلمه اپورتونیست (فرصت طلب) هستند.

ایران زمان شاه هم در جنوب لبنان بود و پول خرج می‌کرد

زرشناس خاطرنشان کرد: بسیاری به خصوص از خارج می‌گویند وضع اقتصادی ایران خراب است چون پول ایران در لبنان و یمن و دیگر کشورها هزینه می‌شود ولی باید این حقیقت بزرگ تاریخی را بدانیم که شاه هم در جنوب لبنان حضور داشت و پول خرج می‌کرد، ارتش شاه در ظفار عمان درگیر جنگ بود و سرباز ایرانی در آنجا کشته می‌شد تا از حکومت دست‌نشانده آمریکا در آنجا دفاع کند.

 

آخرین اخبار

سیاست خارجی جمهوری اسلامی و منافع ملی مردم ایران کشورها برای تامین منافع مردم خود، چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟ چرا این مقدار ناترازی انرژی داریم؟ مسئولیت‌های محوله رهبر انقلاب به خبرگان در دیدار اخیر چه بود؟ نمایش دموکراسی یا دموکراسی نمایشی؟ ملزومات جنگ روایت‌ها در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حقوق بین‌المللی و احترام از آن کشور قوی است گستاخی رژیم صهیونیستی در تعرض به ایران بزرگ توطئه‌های آمریکایی به روایت مجموعه مستند «سفارت کودتا» شبکه افق با مستندهای ویژه مقاومت «ریشه در خون» در آدینه آبان ماه «اراده یک مرد» کره‌ای را در افق ببینید مستند «نبرد امواج»، روایتی از پدافند هوایی ایران «غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید با «جهان به افق فلسطین» به پویش شاد بپیوندید مزایده انگشتر سیدحسن نصرالله به نفع مردم لبنان + فیلم افشای دروغ‌های صهیونیستی برای نسل نو مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها