محمد اصغری در برنامه امشب به نمایندگی از ستاد سعید جلیلی در این برنامه حضور داشت؛ او ابراز کرد: فلسطین مسئله محوری گفتمان انقلاب اسلامی است و جلیلی هم بر همین اساس توجه ویژهای به موضوع دارد ولی صرفا یک نگاه شعاری و لوکس بالای طاقچه نیست بلکه رویکرد جلیلی، دیدن و پیگیری فرصتهای موجود است و طوفان الاقصی هم یک اقدام نقطهزن توسط جوانان فلسطینی بود که در کنار ضربه مهلک اولیه، فتح نرم هم داشت و موجب تغییر بنیادین در معادلات جهانی شد.
اصغری افزود: وقتی با چنین رویکردی به مسئله فلسطین نگاه کنیم، در مییابیم طوفان الاقصی مجموعهای از فرصتها را پیش روی آزادیخواهان جهان و جمهوری اسلامی قرار داده و با توجه به اینکه دنیا به سمت تغییرات بنیادین میرود، فلسطین نقطه عطف و کانونی به شمار میرود.
جلیلی نگاه فرصتمحور به مسئله فلسطین دارد
نماینده ستاد سعید جلیلی با بیان اینکه جلیلی نگاهی فرصتمحور به مسئله فلسطین دارد تا رابطه سلطهگر و سلطهپذیر را در جهان تغییر داده و سلطهپذیر را آن قدر توانمند کند که خودش زمام امور را به دست بگیرد گفت: در برخی دورهها، فلسطین لقلقه زبان بود ولی دستگاههایی در دولت که وظیفه رصد و پیگیری این فرصتها را داشتند، رویکرد عافیتطلبان داشتند.
او ادامه داد: یک نگاه اصولی و مکتبی، دقیق و واقعبینانه میتواند از تحولات امروز دنیا، به نفع پیشبرد منافع ملی و گفتمان انقلاب اسلامی بهره بگیرد.
ایدهای که جلیلی در مورد گروههای مقاومت به دنبال آن است
اصغری خاطرنشان کرد: در حمایت از محور مقاومت و گردهم آوردن گروههای مقاومت باید به این نکته توجه کنیم که آنها باید توانمند شوند تا بتوانند در کشورهای خودشان الگوی انقلاب اسلامی یعنی برگزیدن شایستهها برای دستیابی به حیات طیبه را اجرا کنند.
نماینده ستاد سعید جلیلی با بیان اینکه ایده مقاومت، تضمینکننده ثبات، پیشرفت و آزاد شدن ظرفیتهای بشری در غرب آسیاست گفت: سعید جلیلی فردی مناسب برای پیگیری چنین نگاهی است. او سابقه روشنی در دوران دبیری شورای عالی امنیت ملی کشور داشته و پس از آن هم سوابقش در پیگیری مسائل منطقهای شفاف است.
در دوره جلیلی شاهد جهش کمکهای راهبردی به محور مقاومت بودیم
او خاطرنشان کرد: در دوره راهبری جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، شاهد جهش کمکها راهبردی جمهوری اسلامی برای توانمندسازی محور مقاومت بودیم؛ این مسئله در هماهنگی کامل با شهید حاج قاسم سلیمانی و دیگر دغدغهمندان حوزه مقاومت محقق شد.
باید فرصت شنیده شدن صدای فلسطین در دنیا را یک پله ارتقا دهیم
اصغری گفت: شاهد این هستیم که امروز دیگر در دنیا، کسی نمیتواند کشور مستقل فلسطینی را انکار کند اما به نظر میرسد پروژه جمهوری اسلامی فراتر از ایده به رسمیت شناختن دولت فلسطین است ولی یک فرصت محسوب میشود.
او خاطرنشان کرد: به عنوان یکی از همراهان کلیدی مسئله فلسطین و اقطاب محوری مقاومت، وظیفه داریم این مسئله و این فرصت را یک پله ارتقا دهیم.
جلیلی به دنبال پیگیری مسئله فلسطین در گستره جهانی است
نماینده ستاد سعید جلیلی با بیان اینکه امروز صدای فلسطین بلندترین تغییر در معادلات جهانی است افزود: جلیلی هم قائل به این رویکرد است که باید مسئله فلسطین را فعالانه و در سطح بینالمللی پیش ببریم.
سابقه جلیلی در استفاده از ظرفیتهای جهانی در راستای اهداف انقلاب روشن است
او تصریح کرد: پدیده بیداری جهانی در مورد مسئله فلسطین رخ داده و رویتپذیری این موضوع با تحولات جدی رو به رو شده است؛ در این شرایط نیازمند ارادهای سیاسی و معطوف به قدرت در سطح جهانی هستیم تا از این جانهای به وجد آمده نمایندگی کند.
اصغری گفت: سوال اساسی این است که به عنوان جمهوری اسلامی ایران، چه مسئولیتی در قبال بیداری جهانی در مورد مسئله فلسطین داریم؟ باید از ظرفیتهای رسمی دیپلماتیک و غیر رسمی خود استفاده کنیم تا با دانشجویان و معترضان غربی پیوند خورده و از آنها در راستای اهداف عالی انقلاب استفاده کنیم و سابقه جلیلی در این زمینه کاملا روشن است.
جلیلی منتقد دیپلماسی فرهنگی کشور است
او با بیان اینکه جلیلی همواره رویکردی انتقادی نسبت به کژ کارکردهای دستگاههای دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی داشته و این موضوع را علنا بیان کرده است گفت: او معتقد است اگر دیپلماسی فرهنگی را به صورت جدی دنبال میکردیم، وضعیت با امروز متفاوت بود.
نماینده ستاد سعید جلیلی افزود: زمانی به بازدید یکی از نمایندگیهای ایران در خارج از کشور رفته و به آنها گفته بود اگر تحریم را بهانه میکنید پس چرا حقوق میگیرید؟ مگر قرار نیست کار کنید؟
با رویکرد علمی و واقعبینی میتوانیم از موانع عبور کنیم
او با بیان اینکه نگاه انقلاب اسلامی، توقفناپذیری است گفت: در مورد تحریم برخی به هزینههای آن توجه میکنند ولی ما در طول قرنها آموختهایم میتوان با هوشمندی، رویکرد علمی، واقعیبینی و دقت، توقفگاهها را به حداقل رساند و از روی موانع پرید و رو به جلو رفت.
اصغری خاطرنشان کرد: چهار دهه است درگیر تحریم هستیم ولی این بدان معنا نیست که از آرمانهایمان دست بکشیم و به نظرم هیچ گروه سیاسی چنین نظری ندارد؛ پیگیری آرمانها صرفا به زبان و نگران آسیبها بودن نیست چون عقیده داریم دنیا همین چهار و پنج کشور نیستند [که با ما مشکل دارند] در نگاه پسا طوفان الاقصی توقف نداریم چون مقاومت با دست خالی کاری کرد که دنیا را تکان داد.
نماینده ستاد سعید جلیلی با بیان اینکه ایدههای روشنی وجود دارد که ما بتوانیم به صورت فعالانه، رژیم صهیونیستی را تحریم کنیم افزود: این مسئله شامل ارتباط فعال با همسایگان هم هست که مانع نفوذ صهیونیستها در این کشورها و آورده اقتصادی برایمان میشود.
ایران باید در تحریم اقتصادی اسرائیل سهم جدی داشته باشد
او بیان کرد: قطع شریانهای حیاتی رژیم صهیونیستی، مطالبه جدی رهبر معظم انقلاب است که در آغاز طوفان الاقصی به صراحت بیان کردند؛ تحریم اسرائیل یک مسئله واقعی پیش روی جمهوری اسلامی است و ما به عنوان یک کشور مهم و راهبردی در چهار راه جهانی، باید نقش خود را در برابر تامین نیازهای حیاتی رژیم صهیونیستی ایفا کنیم.
اصغری با بیان اینکه کشورهایی بودند که هیچ وقت در رادار توجه غربباوران در ایران قرار نگرفتهاند و مراودات ما با آنها کمرنگ هم شده است گفت: زمانی که ما میدان را خالی کنیم، اسرائیل هوشمندانه جای خالی ما را پر کرده است در حالیکه اگر پیوندهایمان را تقویت میکردیم و ایدههای اقتصادی و فرهنگی خود را در آنها پیگیری میکردیم، آنها امروز تامینکننده انرژی برای اسرائیل نمیشدند.
نماینده ستاد سعید جلیلی افزود: گاهی با مسئله فلسطین، موزهای و شیک برخورد میکنیم در حالیکه اگر مدعی آن هستیم باید مردانه وارد میدان شویم و دیپلماسی همسایگی را که در دولت شهید رئیسی پیگیری شده بود، دنبال کنیم.
ایدههای سعید جلیلی برای دوره پساجنگ در غزه
او ادامه داد: برای دوره پساجنگ، باید غزه و فلسطین را واقعی ببینیم؛ غزه دارای مشکلات و نیازهایی است که بازسازی و بازآفرینی نیاز اصلی است.
اصغری با بیان اینکه برخی میگویند ایران میخواهد هزینههای بازسازی غزه را بدهد گفت: در واقعیت اما ایران جزو 20 کشور اول هم نیست و کشورهای دیگر بیش و پیش از ما، حمایت مالی از غزه داشته و دارند ولی مزیت ایران، تجربههای اندوخته است.
نماینده ستاد سعید جلیلی خاطرنشان کرد: مثلا دانشمندان ما میتوانند تجربیات علمی و فناورانه خود را به غزه انتقال دهند؛ جلیلی در این سالها بارها با چنین گروههایی دیدار داشته و میدانیم که وظیفه دولت و حاکمیت هم پیوند دادن این ظرفیتها با نیازهای منطقه است.