در این قسمت، دکتر مصطفی زمانیان رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری مهمان برنامه بود.
توصیفهای متفاوت از شهید رئیسی به روایت یک مقام دولتی
او با اشاره به مردم از شهید رئیسی، مردی در میان مردم را در ذهن خود تصویر میکنند، اما این را هم باید بدانیم او به عنوان رئیس جمهور رکورد بازدید از مراکز تحقیقاتی و پژوهشی را هم دارد، بیشترین نشست را نخبگان و اساتید را در دولت سیزدهم به ثبت رساند، دیدارهایی رو در رو و نه با واسطه نماینده رئیس جمهور یا وزرای کابینه.
زمانیان افزود: عدهای شهید رئیسی را فردی پُرکار توصیف میکنند ولی به پشتوانه سه سال آشنایی با او میتوانم گواهی بدهم مسئله اصلی او، برنامهمحوری بوده است، از تدوین برنامه تحول دولت تا در میان گذاشتن آن با مردم.
موفقترین برنامه دولتی به اذعان مخالفان از آن رئیسی بود
رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه شهید رئیسی جامعترین برنامه عملیاتی ممکن را در مدت زمانی کوتاه تدوین کرد که حتی به عقیده مخالفان و رقبا هم یکی از موفقترین برنامهها بوده است گفت: در مقطعی که برنامه تحولی دولت نوشته شده بود، جمعی از نزدیکان دولت پیشنهاد کردند صرفا آن را در سطح دولت ابلاغ کنند ولی شهید رئیسی محکم ایستاد و گفت برنامه باید برای عموم جامعه منتشر شود.
دولت رئیسی هم عملگرا بود هم برنامهمحور
او تصریح کرد: دولت شهید رئیسی صرفا یک دولت عملگرا نبود هر چند عملگرایی خصوصیتی مثبت است اما رئیسی تاکید داشت باید لباس برنامه را بر قامت چنین دولتی پوشاند.
دولت رئیسی در آستانه یک تصمیم مهم درباره بنزین بود
زمانیان افزود: شهید رئیسی سیاستورزی غیر سیاسی را به عنوان یک ویژگی در بدنه دولت دمیده بود، برخی دوستان عقیده داشتند سال پایانی دولت موقع مناسبی برای تصمیمهای سخت نیست ولی او همواره تاکید داشت تصمیم درست باید پیشنهاد شود بدون اینکه به رأی آوری سال آینده توجه شود، مثلا دولت در آستانه یک تصمیم درست و مهم درباره بنزین بود.
تصمیمهایی که رئیسی در بطن ماجرا میگرفت
رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه شهید رئیسی در نظارتهای ستادی، تصمیمات راهبردی را ناظر بر واقعیتهای ستادی میگرفتند که یکی از آنها مربوط به رتبهبندی معلمان است خاطرنشان کرد: این تصمیمی بود که در دیدار از وزارت آموزش و پرورش گرفته شد؛ در مورد مدیریت بحران کرونا هم این وضعیت صادق است و اگر اهتمام ویژه او در جلسات ستاد کرونا نبود، این مسئله مدیریت نمیشد.
شهید رئیسی خود را مأمور به شکلدهی دولت اسلامی میدانست
او ادامه داد: شهید رئیسی به معنای واقعی کلمه خود را مأمور به شکلگیری دولت اسلامی میدانست، در واقع خود را در برابر مولفههای دولت اسلامی یعنی حذف طبقات اقتصادی و گسترش عدالت، از بین بردن ارتباطات زائد میان دولتمردان و مردم و همچنین مسئله شفافیت و احترام به روابط قوا، مکلف میدید.
رئیسی الگوی حکمرانی معادباور بود
زمانیان گفت: رئیسی الگوی حکمرانی معادباور را در تاریخ جمهوری اسلامی به یادگار گذاشت، طبق توصیفی که رهبر معظم انقلاب داشتند، او نصاب و شاخصههای حکمرانی را جابجا کرده بود.
رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: رگ باوری برای یک دولتمرد، از او شخصیتی میسازد که سوار بر قدرت میشود نه اینکه قدرت سوار بر او باشد و این را میشد در تصمیمگیریهای شهید رئیسی مشاهده کرد.
روایتی دیگر از جلسهای که با برنامه «جهان آرا» مشهور شد
او ادامه داد: یک روز بعد از اعلام اسامی تایید صلاحیتشدگان انتخابات ریاست جمهوری 1400، همراه با جمعی خدمت شهید رئیسی رسیدیم، به او گفتم اگر در قوه قضائیه میماندید، میتوانستید شهید بهشتی دوم انقلاب باشید ولی آمدن شما به دولت، شهید رجایی دوم را رقم نمیزند! رئیسی به ما عتاب کردند که من برای رجایی شدن نیامدهام و نمیخواهم محبوبیت کسب کنم، بلکه احساس تکلیف کردهام و میخواهم به جایگاهی بروم که باید پاسخگو باشم.
ابرپروژه رئیسی در سال 1403، امید و اعتماد برای جامعه بود
رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری بیان کرد: تحلیلی درست از وضعیت جامعه امروز ایران و تطبیق آن با نگاه شهید رئیسی، به دو مسئله مهم «امید» و «اعتماد» میرسیم؛ او در دیدار نوروزی خود با کارگزاران گفته بود امسال ابرپروژه دولت سیزدهم، پروژه امید و اعتماد خواهد بود که این برخاسته از شناخت میدانی جامعه بود، مهمترین مسئله امروز جامعه ایرانی که رئیسی آن را به خوبی دریافته بود.
رئیس جمهور نه برای 4 سال که نسبت به آینده ایران مسئول است
او افزود: رئیس جمهور فقط مدیون چهار سال سرنوشت این مردم نیست، آن گونه که شهید رئیسی سرنوشت یک ملت را عوض کرد، رئیس جمهور بعدی هم باید بداند در مقابل آینده این مملکت مسئولیت دارد و در زمان تحول دولت، باید نسبت به فرصتهای از دست رفته پاسخگو باشد.
زمانیان گفت: دوره آن گذشته که کسی بتواند با کنترل از راه دور مدیریت کند، شیوه مدیریت شهید رئیسی ذائقه مردم را تغییر داده و به نظرم نوبت ارتقاء سطح انتظار و توقع جامعه از دولت رسیده یعنی نقد عملکرد و استفاده از فرصتها در عرصههای محلی و ملی.