مشاهده خبر

سه شنبه 30 آبان 1402

مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود

کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: نظام جامع حمایتی در بخش مسکن تعریف کنیم برای تمام دهک ها با شرایط مختلف اقتصادی و اجتماعی برنامه‌ای داشته باشیم که در حوزه های مشخص و مختلف چه مسکن استیجاری و ملکی مداخله کنیم و مشکل را برطرف کنیم.

0

برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز یکشنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش خبرهای خوب به این خبرها اشاره شد: تولید دستگاه سرد کننده نوزادان در مشهد، واگذاری ۳۲۰ قطعه زمین دارای ۳ فرزند ایلامی، تکمیل ۸۰ مدرسه مصوب سفر رییس جمهور در البرز، راه‌اندازی اولین دستگاه پزشکی شبیه‌سازی در شمال کشور، تعمیر هواپیماهای مسافربری اروپایی در ایران.

در بخش میز فرهنگ و هنر به موضوع دوره بین‌المللی (جایزه معلم) با حضور محمد آذین، دبیر اولین دوره بین‌المللی (جایزه معلم) پرداخته شد.

وی گفت: تا ۳۰ آذر ماه مردم میتوانند  معلم‌های خوبی را که می‌شناسند، نامزد جایزه کنند. این معلم‌ها طی چند مرحله داوری و ارزیابی می‌شوند و تعدادی از آنها به مرحله نیمه نهایی راه می‌یابند و سپس از میان آنها یک معلم به نمایندگی از جامعه معلمین به عنوان معلم برتر انتخاب می‌شود.

آذین افزود: جایزه معلم فقط محدود به معلمین مدارس نمی‌شود و هر کسی که کار مربی‌گری می‌کند می‌تواند برای این  جایزه معرفی شود. این جایزه در کشور نمونه مشابهی ندارد جز اینکه یک برنامه‌ای تحت عنوان معلم نمونه از طریق آموزش و پرورش  انجام می‌شود. معلم نمونه یک اتفاق سازمانی و اداری است ولی جایزه معلم یک اتفاق اجتماعی و رسانه‌ایست و گستره جایزه معلم گستره جهان اسلام و معلمین مسلمان در هر جای جهان و همینطور معلمین غیر مسلمان در کشورهای مسلمان می‌توانند در این جایزه شرکت کنند.

وی گفت: در مرحله نامزدی و در مرحله تامین مالی این جایزه مردم مشارکت می‌کنند.

در بخش میز سیاسی و اقتصادی این برنامه به موضوع مشکل خرید مسکن و باحضور نوید پاکنژاد، کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پرداخته شد.

وی گفت: بخش مسکن هم بخشی از مجموعه اجزای اقتصادی کشور است و شرایط حوزه مسکن هم از شرایط اقتصادی تاثیرپذیر است. در طول یک دهه گذشته با چالش‌های ارزی و تورم‌های سنگین مواجه بودیم و این مساله بر حوزه مسکن تاثیر شدید گذاشت.

وی افزود: در حوزه مسکن، دو چالش وجود دارد، چالش اول استطاعت مردم است و دومین چالش، کاهش سرمایه‌گذاری در این حوزه است. با توجه به تورم‌ها درامد مردم افزایش نیافت و با توجه به نوسانات ساخت و ساز ، سرمایه‌گذاری در این حوزه کاهش پیدا کرده است.

پاکنژاد گفت: دولت‌ها برنامه‌های ساخت مسکن داشتند ولی خیلی از این برنامه به اجرایی نرسید. ولی کلان‌ترین و بزرگترین برنامه مسکن، مسکن مهر بود، اجرایی هم شد و محاسن و معایب متعددی داشت. نکات مثبت این برنامه این  یود که قیمت زمین را کاهش داد و هزینه های ساخت و ساز مشخص بود و درگیر تورم و گذر زمان نمیشد. به واسطه تورم برای شهروندان خیلی مناسب بود اما از جمله نکات منفی بی‌کیفیت بودن واحدها و تامین خدمات بود که همچنان مشکل دارد.

وی ادامه داد: دولتهای گذشته با سیاست حوزه مسکن قرابت نداشت و دولت فعلی نزدیکی بیشتری با این سیاست دارد و مدل‌هایی دارد اجرا می‌شود. نکته حائز اهمیت این است که شرایط امروز با آن زمان قابل مقایسه نیست و شرایط کشور، دولت و شرایط اقتصادی امروز مناسب نیست. نکته دیگر به بازار اعتماد کنیم و حرکت‌های طبیعی بازار را در نظر بگیریم.

وی افزود: شرایط اقتصاد کلان اولین و مهمترین پارامتر تاثیرگذار روی حوزه مسکن است اما وزیر مسکن و راه و شهرسازی هم می‌تواند تاثیر بگذارد و برای حل نارسایی‌هایی که در بازار مسکن وجود دارد، راه حلی ایجاد کند.

پاکنژاد ادامه داد: در سال ۹۶ نسبت تسهیلات خرید چیزی حدود ۳۶ درصد بود و در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۳ درصد کاهش پیدا کرد. طول دوره انتظار در سال ۹۶ برای کل کشور  ۲۰ سال بوده و این در ۱۴۰۱ به ۳۱.۴ رسیده است و میانگین کلی دهکها است.  آمار و ارقام به ما نشان میدهد اگر قرار است با این مدل پیش برویم، نتیجه‌ای نخواهد داشت و به جای مطلوبی نمیرسیم.

کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: نظام جامع حمایتی در بخش مسکن تعریف کنیم برای تمام دهکها با شرایط مختلف اقتصادی و اجتماعی برنامه‌ای داشته باشیم که در حوزه های مشخص و مختلف چه مسکن استیجاری و ملکی مداخله کنیم و مشکل را برطرف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه مسکن استیجاری کشور تجربه مناسبی ندارد اینکه دولت با بخش خصوصی شریک شود و بخشی از واحدهایی که در اثر این شراکت در اختیار دارد را به دهک‌های محروم‌تر بدهد تا این بخش مساله‌اش حل شود. این اقدام جزو یکی از ابزارهای مهمی است که دولت‌های مختلف در دنیا تجربه می‌کنند.

وی درباره وضعیت ساخت یک میلیون واحد این دولت گفت: متاسفانه وضعیت ساخت واحدها خیلی مساعد نیست و تا حالا چیزی حدود ۳۰۰ هزار واحد در حال انجام است و اکثریت این واحدها در مرحله اولیه است و خیلی رسیدن به عدد ۱ میلیون خانه امکان پذیر نیست. دولت باید یک برنامه جامع داشته باشد و از بخش خصوصی کمک بگیرد و از عبارات شعاری در حوزه متراژ و نوع سکونت خارج بشوند و حتما به سمت مدل‌های که در دنیا تجربه شده است بروند. و متناسب با سیاست‌های جمعیتی برای خانواده در متراژ های ۳۵ و ۴۰ متری خانه ساخته شود.

آخرین اخبار

سیاست خارجی جمهوری اسلامی و منافع ملی مردم ایران کشورها برای تامین منافع مردم خود، چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟ چرا این مقدار ناترازی انرژی داریم؟ مسئولیت‌های محوله رهبر انقلاب به خبرگان در دیدار اخیر چه بود؟ نمایش دموکراسی یا دموکراسی نمایشی؟ ملزومات جنگ روایت‌ها در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حقوق بین‌المللی و احترام از آن کشور قوی است گستاخی رژیم صهیونیستی در تعرض به ایران بزرگ توطئه‌های آمریکایی به روایت مجموعه مستند «سفارت کودتا» شبکه افق با مستندهای ویژه مقاومت «ریشه در خون» در آدینه آبان ماه «اراده یک مرد» کره‌ای را در افق ببینید مستند «نبرد امواج»، روایتی از پدافند هوایی ایران با «جهان به افق فلسطین» به پویش شاد بپیوندید «غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید مزایده انگشتر سیدحسن نصرالله به نفع مردم لبنان + فیلم افشای دروغ‌های صهیونیستی برای نسل نو مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها