مشاهده خبر

دو شنبه 29 خرداد 1402

برنامه دولت سازندگی برای نابودی نهادهای انقلابی!

عضو شورای عالی جهادسازندگی گفت: جریان که خود را انجمن عقلایی می نامید، تلاش می کرد که نهادهای انقلابی را منحل کند و مردمی که کار جهادی می کردند را کارمند دولت و حقوق بگیر بکنند.

0

 

برنامه فرامن روز شنبه با اشاره به اخبار خوب در سراسر و پرداختن به مساله انحلال جهادسازندگی روی آنتن شبکه افق نشست.

در بخش نخست برنامه، به آخرین اخبار خوب که در رسانه های کشور منتشر شده بود، پرداخته شد. از جمله این اخبار می توان به بهره برداری از نیروگاه برق فومنات در گیلان، تولید الکل از ضایعات کشاورزی توسط یک شرکت دانش بنیان، جمع آوری 900 مدرسه کانکسی در کشور تا پایان سال و فروش چهار میلیون دلاری شرکت های دانش بنیان همدانی اشاره کرد.

در بخش گفت و گوی برنامه هانی ایران منش، عضو شورای عالی جهادسازندگی مهمان برنامه بود و توضیحاتی درباره علل انحلال جهادسازندگی و جان گرفتن دوباره آن صحبت کرد.

وی درباره روایتهای شکل گیری جهاد گفت: یکی از روایت مهم درباره حرکت جهاد این است که پیچیده ترین مسائل کشور که ریشه های تکنولوژی ها و فناوری های برتر داشت، به دست جهاد حل شد. ما وقتی توسط آلمان و آمریکا تحریم گندم شدیم و بعد جهاد گندم و جهاد درو را رقم زدیم، مساله مهمی که ایجاد شد این بود که این حجم از گندم را چگونه باید ذخیره کرد. سیلو سازی یک فناوری بود که فقط در اختیار آلمان و آمریکا بود، بنابراین سیلو سازی کار جهاد بود. نیشکر و بحران شکر را جهاد حل کرد ، فولاد را جهاد بازسازی کرد پل های معلق که رکوردهای جهانی داشت، جهاد آن را جا به جا کرد پشتیبانی جنگ با جهاد بود.

وی درباره علل انحلال جهادسازندگی گفت: در این باره سه نظریه وجود دارد، نظریه قهری که معتقد است به طور طبیعی انقلاب ها به سمت دیوان سالاری بروکراسی دولت حرکت می کنند. نظریه دوم جریانی بود  که خود را انجمن عقلایی می نامید، تلاش می کرد که نهادهای انقلابی را منحل کند و مردمی که کار جهادی می کردند را کارمند دولت و حقوق بگیر بکنند.

اما دیدگاه سوم هر دو نظریه را درست می داند و معتقد است که  خیلی از اشتباهات درونی و راهبردهای درونی هم بر انحلال آن بی تاثیر نبود. بنابراین آرام آرام ویژگی های منحصر به فرد جهاد تضعیف شد و دچار انحراف شد و ماهیت انقلابی خود را از دست داد.

وی در ادامه گفت: اگر بخواهیم بگوییم چه کسانی در این انحلال موثر بودند همانطور که در تاریخ ثبت شده است؛ آقای هاشمی رفسنجانی و تیم او آقای حسن روحانی و تیم پیرامونش و آقای نوبخت و کارگزارانش این ها نقش بسیار تعیین کننده در این دیدگاه را داشتند که نهاد های انقلابی را باید از بین ببریم یا با نهادهای رسمی حاکمیت ترکیب بکنیم.

ایران منش با اشاره به تلاش های انجام شده برای احیای جهاد گفت: تلاش های زیادی برای احیای جهادسازندگی ایجاد شد از دهه هفتاد یعنی همان سال 79 که انحلال آن رسما اعلام شد، نهادهایی مانند بسیج سازندگی و کمیته امداد و غیرهم تشکیل شد که همگی به دنبال احیای ان بودند.

اخیرا در اسفند ماه سال گذشته در دیدار با رهبری، رهبر اعلام کردند که جهاد باید احیا شود اما باید جهاد 1401-1402 را بسازیم یعنی براساس اقتضاءات زمانه فعالیت کند. این اقتضاءات این است که صحنه دیگر تغییر کرده است

مسائل و آسیب های اجتماعی شکل و رنگ و بوی دیگری گرفته است و کنشگران متعدد شده اند. بنابراین باید

 

شورایی شکل بگیرد تا تعاملات بین این نهادها و سازمان ها سامان ببخشد. این سازمان ها و نهادها فقط 5 درصد از ظرفیت ها ست رهبر معتقد است که 95 درصد از ظرفیت ها هنوز به میدان نیامده است. توان بسیار عظیمی در جوانان زنان معلمان و غیره وجود دارد که میتوانند در جریان محرومیت زدایی وارد میدان شوند.

در بخش گفت و گوی هنری فرهنگی، لیلا نظری گیلانده نویسنده کتاب «حاج جلال» مهمان برنامه بود و درباره شخصیت این رزمنده انقلاب صحبت کرد.

نویسنده کتاب درباره علت تسریع در نگارش این زندگینامه گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی بعد از اولین مصاحبه من با حاج جلال حاج بابایی به دیدارشان رفته بود و در دیدار 3 ساعته که با این رزمنده داشت، تاکید کرده بود که کتاب این شخصیت باید نوشته شود و حتما در در نگارش آن تسریع شود. اما متاسفانه بعد از سه ماه ایشئن به شهادت رسیدند.

وی در ادامه افزود: این کتاب بعد از حدود چهار سال به چاپ رسید. این کتاب افتخار کسب جایزه بخش نگاه دیگر جایزه جلال ال احمد را داشت و کتاب برگزیده دفاع مقدس همدان و کتاب ماه لبنان شده است. این کتاب به سه زبان عربی، انگلیسی و ارمنی ترجمه شده است و بازخوردهای خیلی خوبی از خوانندگان غیر ایرانی داشت.

نظری گیلانده درباره شخصیت حاج جلال حاج بابایی گفت: شخصیت عاری از کذب و دروغ است که تنها سرمایه اش خانواده، تنها همدم همسرش، تنها دلهره و نگرانی اش امنیت کشور و تنها هدفش خدمت به نظام اسلامی است.

آخرین اخبار

روایتی از راهکار شهید فخری‌زاده برای زیارت حرم سیدالشهدا(ع) «داستان کافی» با روایتی از مبارزات انقلابی آیت الله کافی مستندهای آدینه شبکه افق بازخوانی موقعیت ژئوپولیتیک یمن در «چرا یمن؟» مستندهای شبکه افق در دومین ماه تابستان؛ از زائر غریب کربلا تا بزرگراه همت و رخ مادر عملکرد سه ساله مدیریت شهری تهران روی میز جهان آرا «تازه نفس» با روایتی از نخبه قرآنی ایران صریح و شفاف با دبیر هیئت رئیس مجلس: ما هم باید پاسخگو باشیم «فرزند کبیر کوه»، روایتی از شهید هسته‌ای در شبکه افق سیما فصل دوم مجموعه مستند «رخ‌ مادر» به افق رسید انتخابات آمریکا و بایسته‌های سیاست خارجی واقع‌بینانه از تبلیغ تا آبادانی، داستان یک طلبه در محروم‌ترین نقطه ایران پخش مستند «شکارچی مجازی» با موضوع آزار و اذیت دختران و زنان «دل‌نوا» دل عاشقان حسین (ع) را تا کربلا می‌برد راهکارهای عملی برای زندگی سالم با محوریت طب سنتی در «انارستان» سومین قسمت ویژه برنامه «خیابان آزادی» به روی آنتن افق راز خوانش انقلاب اسلامی از سوژه‌ها مستند «اشک» روایتی متفاوت از سوگواری بر سالار شهیدان روایتی از شهید تاسوعا از قاب شبکه افق تله‌تئاتر «کاتب اعظم» تاسوعا و عاشورا پخش می‌شود روایت یکی از کهن‌ترین عزاداری محرم در مستند «آبی برای سقایی» گنجینه نواهای عاشورایی «مثل سرو» نمادی از حیات شهدا «سید معطر» ذاکری که تنها به عشق اهل بیت می‌خواند تدارک مستندهای ویژه شبکه افق برای ایام محرم افق محرمی سیما «گوهرشاد» به روی آنتن افق هفته عفاف و حجاب با ویژه برنامه «خیابان آزادی» در ستاد امر به معروف چه می‌گذرد؟ این است حقیقت غرب: بازداشت به خاطر چند پست در صفحه شخصی روایتی از کودتای نوژه در مستند «آنچه گذشت» روایتی از امید و توسل در مستند «فرشی برای رُستن» کار جهادی؛ مسیری امتحان پس داده پیش روی دولت چهاردهم شبکه افق در اولین روز محرم سیاه پوش می‌شود فصل اول «نجلا» در قاب افق «خانه‌های نورانی» با روضه‌های سید الشهدا (ع) مستندهای افق رنگ و بوی محرم گرفت مستند «محافظ» با روایتی از زندگی نامه شهید سید مهدی موسوی روایتی متفاوت از سیاست‌ورزی مقتدرانه دولت شهید رئیسی بازخوانی جنایتی که از یاد‌ها نخواهد رفت این نامه برسد به دست رئیس‌جمهور دویست و شصت و هشتمین روز جنگ غزه و مردمی که همچنان مقاومند «پرواز اردیبهشت» امشب روی آنتن شبکه افق «من یک هیولا گرفته‌ام» به پخش افق رسید/ داستانی واقعی؛ از فاسدترین واحد پلیس آمریکا نظم نوین چند قطبی و چالش جدید آمریکا برنامه «انتخاب ایران» برای دور دوم انتخابات به افق رسید «برسد به دست رئیس جمهور» نامه‌ای برای رئیس جمهور آینده ایران شبکه افق با «آوردگاه» به عید مباهله می‌پردازد «آخرین ایست بازرسی» به افق رسید مجلس دوازدهم، دولت چهاردهم و آینده سیاست و اقتصاد ایران

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها