مشاهده خبر

دو شنبه 29 خرداد 1402

برنامه دولت سازندگی برای نابودی نهادهای انقلابی!

عضو شورای عالی جهادسازندگی گفت: جریان که خود را انجمن عقلایی می نامید، تلاش می کرد که نهادهای انقلابی را منحل کند و مردمی که کار جهادی می کردند را کارمند دولت و حقوق بگیر بکنند.

0

 

برنامه فرامن روز شنبه با اشاره به اخبار خوب در سراسر و پرداختن به مساله انحلال جهادسازندگی روی آنتن شبکه افق نشست.

در بخش نخست برنامه، به آخرین اخبار خوب که در رسانه های کشور منتشر شده بود، پرداخته شد. از جمله این اخبار می توان به بهره برداری از نیروگاه برق فومنات در گیلان، تولید الکل از ضایعات کشاورزی توسط یک شرکت دانش بنیان، جمع آوری 900 مدرسه کانکسی در کشور تا پایان سال و فروش چهار میلیون دلاری شرکت های دانش بنیان همدانی اشاره کرد.

در بخش گفت و گوی برنامه هانی ایران منش، عضو شورای عالی جهادسازندگی مهمان برنامه بود و توضیحاتی درباره علل انحلال جهادسازندگی و جان گرفتن دوباره آن صحبت کرد.

وی درباره روایتهای شکل گیری جهاد گفت: یکی از روایت مهم درباره حرکت جهاد این است که پیچیده ترین مسائل کشور که ریشه های تکنولوژی ها و فناوری های برتر داشت، به دست جهاد حل شد. ما وقتی توسط آلمان و آمریکا تحریم گندم شدیم و بعد جهاد گندم و جهاد درو را رقم زدیم، مساله مهمی که ایجاد شد این بود که این حجم از گندم را چگونه باید ذخیره کرد. سیلو سازی یک فناوری بود که فقط در اختیار آلمان و آمریکا بود، بنابراین سیلو سازی کار جهاد بود. نیشکر و بحران شکر را جهاد حل کرد ، فولاد را جهاد بازسازی کرد پل های معلق که رکوردهای جهانی داشت، جهاد آن را جا به جا کرد پشتیبانی جنگ با جهاد بود.

وی درباره علل انحلال جهادسازندگی گفت: در این باره سه نظریه وجود دارد، نظریه قهری که معتقد است به طور طبیعی انقلاب ها به سمت دیوان سالاری بروکراسی دولت حرکت می کنند. نظریه دوم جریانی بود  که خود را انجمن عقلایی می نامید، تلاش می کرد که نهادهای انقلابی را منحل کند و مردمی که کار جهادی می کردند را کارمند دولت و حقوق بگیر بکنند.

اما دیدگاه سوم هر دو نظریه را درست می داند و معتقد است که  خیلی از اشتباهات درونی و راهبردهای درونی هم بر انحلال آن بی تاثیر نبود. بنابراین آرام آرام ویژگی های منحصر به فرد جهاد تضعیف شد و دچار انحراف شد و ماهیت انقلابی خود را از دست داد.

وی در ادامه گفت: اگر بخواهیم بگوییم چه کسانی در این انحلال موثر بودند همانطور که در تاریخ ثبت شده است؛ آقای هاشمی رفسنجانی و تیم او آقای حسن روحانی و تیم پیرامونش و آقای نوبخت و کارگزارانش این ها نقش بسیار تعیین کننده در این دیدگاه را داشتند که نهاد های انقلابی را باید از بین ببریم یا با نهادهای رسمی حاکمیت ترکیب بکنیم.

ایران منش با اشاره به تلاش های انجام شده برای احیای جهاد گفت: تلاش های زیادی برای احیای جهادسازندگی ایجاد شد از دهه هفتاد یعنی همان سال 79 که انحلال آن رسما اعلام شد، نهادهایی مانند بسیج سازندگی و کمیته امداد و غیرهم تشکیل شد که همگی به دنبال احیای ان بودند.

اخیرا در اسفند ماه سال گذشته در دیدار با رهبری، رهبر اعلام کردند که جهاد باید احیا شود اما باید جهاد 1401-1402 را بسازیم یعنی براساس اقتضاءات زمانه فعالیت کند. این اقتضاءات این است که صحنه دیگر تغییر کرده است

مسائل و آسیب های اجتماعی شکل و رنگ و بوی دیگری گرفته است و کنشگران متعدد شده اند. بنابراین باید

 

شورایی شکل بگیرد تا تعاملات بین این نهادها و سازمان ها سامان ببخشد. این سازمان ها و نهادها فقط 5 درصد از ظرفیت ها ست رهبر معتقد است که 95 درصد از ظرفیت ها هنوز به میدان نیامده است. توان بسیار عظیمی در جوانان زنان معلمان و غیره وجود دارد که میتوانند در جریان محرومیت زدایی وارد میدان شوند.

در بخش گفت و گوی هنری فرهنگی، لیلا نظری گیلانده نویسنده کتاب «حاج جلال» مهمان برنامه بود و درباره شخصیت این رزمنده انقلاب صحبت کرد.

نویسنده کتاب درباره علت تسریع در نگارش این زندگینامه گفت: شهید حاج قاسم سلیمانی بعد از اولین مصاحبه من با حاج جلال حاج بابایی به دیدارشان رفته بود و در دیدار 3 ساعته که با این رزمنده داشت، تاکید کرده بود که کتاب این شخصیت باید نوشته شود و حتما در در نگارش آن تسریع شود. اما متاسفانه بعد از سه ماه ایشئن به شهادت رسیدند.

وی در ادامه افزود: این کتاب بعد از حدود چهار سال به چاپ رسید. این کتاب افتخار کسب جایزه بخش نگاه دیگر جایزه جلال ال احمد را داشت و کتاب برگزیده دفاع مقدس همدان و کتاب ماه لبنان شده است. این کتاب به سه زبان عربی، انگلیسی و ارمنی ترجمه شده است و بازخوردهای خیلی خوبی از خوانندگان غیر ایرانی داشت.

نظری گیلانده درباره شخصیت حاج جلال حاج بابایی گفت: شخصیت عاری از کذب و دروغ است که تنها سرمایه اش خانواده، تنها همدم همسرش، تنها دلهره و نگرانی اش امنیت کشور و تنها هدفش خدمت به نظام اسلامی است.

آخرین اخبار

پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟ رژیم صهیونستی فقط با غزه نمی‌جنگد «دربرابر تاریکی» به افق رسید تاثیر سرنوشت فلسطین بر مسائل استراتژیک جهانی پوشش زنده تحولات و تحلیل جنگ غزه در شبکه افق سیاست منطقه‌ای آمریکا با طوفان الاقصی به چالش کشیده شد مستند‌های ستاره دار در افق تهدید جدی سلامت در صورت خوابیدن با استرس چی کار کنیم تو پاییز مریض نشیم؟ جنگ کریدورها و بقای کشورها بنگاه‌داری بانک‌ها و پشت پرده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی روایت «غربت فلسطین» در افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها