برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز چهارشنبه از شبکه افق پخش شد.
بخش خبرهای خوب کشور در 24 ساعت گذشته به خبرهای امیدبخش اختصاص داشت که از جمله آن میتوان به این خبرها اشاره کرد: ایجاد 7 ناحیه صنعتی جدید در هرمزگان، ورزشگاه جدید رفسنجان آماده افتتاح شد، 12 طرح بهداشتی و درمانی کردستان با حضور رئیس جمهور بهره برداری می شود، سه هزار پروژه بهداشتی دولت سیزدهم به ثمر نشست.
در بخش گفتوگو این برنامه به موضوع مشکلات خیاطان با حضور اکبر صدقی، رئیس اتحادیه خیاطان تهران و هادی ابراهیم زاده نائب رئیس اتحادیه خیاطان تهران به عنوان مهمانان برنامه پرداخته شد.
صدقی گفت: میزان پرداخت حقوق کارگران تولیدیها بر پایه قانون کا ر است و تولیدیها بیشتر از 5 نفر نمیتوانند بیمه کنند، چون دولت فقط برای زیر پنج نفر کارگر 10 درصد بیمه را از کارفرما میگیرد، . اگر تولیدی بخواهد بیشتر از 5 نفر کارگر استخدام کند باید 30 درصد بیمه هر کارگر را خودش پرداخت کند. به همین دلیل اکثرا یا زیرزمینی یا در خانه کار میکنند.
وی تاکید کرد: مبلغ بیمه کارگران تولیدیهای پوشاک را مجلس سال 62 تصویب کرد، که فقط ده درصد بیمه کارگران تولیدیهای کوچک زیر پنج نفر را پرداخت می کند. اتحادیه خیاطان فقط بر مجوزهاست و اصلا نظارتی روی تعداد کارگران و بیمهها نداریم. کارگر میتواند در صورتی که بیمه نشده است به اتحادیه شکایت کند، ولی بعد از شکایت صاحبکار او را از کار بیکار میکند.
رئیس اتحادیه خیاطان تهران گفت: بیش از 40 درصد کارگران تولیدیها، اتباع افغانستانی هستند، چون هم حقوق کم میگیرند و هم درخواست بیمه ندارند. البته اتباعی که مجوز کار دارند، میتوانند بیمه شوند.
ابراهیم زاده گفت: بحث مالیات سالیان سال است که تمام تولیدیها با آن درگیر هستند ولی کاری برای آن نمیتوان کرد. ضرایب مالیات تولیدیها بالای 10-12 درصد است. اتحادیه برای مالیات نمیتواند کاری کند، فقط میتوانیم اعتراض کنیم و جلسات مختلف بگذاریم. به همین دلیل یکی از مشکلات تولید کننده ها مالیات است یکی دیگر نقدینگی است که در دست تولید کننده نیست، تولید کننده برای خرید مواد اولیه مجبور است با چک خرید کند، بازار راکد شده است، مردم قدرت خرید ندارند، و مالیات هم برای تولید کننده ها سرسام آور است.
متاسفانه قیمت مواد اولیه روز به روز بالاتر می رود و دو سه برابر شده است، تولید کننده الان باید تولید شب عیدش را آماده کند، اما وقتی بازار رکود دارد، تولید کننده کارش را تعطیل میکند. قیمت جنس ایرانی نسبت به جنس خارجی مناسب تر است.
ابراهیم زاده خاطرنشان کرد: متاسفانه کارگر ایرانی که بیاید و پشت چرخ بنشیند و کار کند، نیست. کار کردن بدون بیمه و با ماهی 6-7 تومان برایش به صرفه نیست. بنابراین ترجیح میدهد سراغ کارمندی و کار راحت برود. به همین دلیل کارگر اتباع روی کار می آید، هم بیشتر کار میکند هم منظم و خوب و بی دردرسر.
صدقی گفت: کالاهای ایرانی در صورت ثابت بودن قیمت مواد اولیه میتواند از نظر کیفیت با پوشاک خارجی رقابت کند. ما به راحتی می توانیم پوشاکمان را صادر کنیم. البته که برخی از تولیدکننده ها این کار را می کنند و به نام کشورهای دیگر وارد بازار کشورهای دیگر می کنند.