ویژه برنامه تلوزیونی فرامتن با محوریت موضوعات اجتماعی و فرهنگی روز شنبه از شبکه افق پخش شد. در بخش نخست این برنامه به خبرهای خوب و امیدبخش در نقاط مختلف ایران اختصاص داشت که می توان به اخباری چون: راه اندازی نخستین مرکز دولتی درمان ناباروی در استان البرز، افتتاح 100 کلاس درس تا مهرماه امسال در کرمانشاه، احیای 2 کارخانه تولید فولاد با ظرفیت اشتغال 400 نفر توسط دادگستری، ظرفیت تولید برق ایران به 91 هزار و 131 مگاوات اشاره کرد.
بخش بعدی این برنامه و در میز فرهنگ و هنر به موضوع یک شهید نوجوان والا مقام با نام شهید احمد روستایی و با حضور لیلا گودرزیان فر، نویسنده کتاب شهید الکرخ به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: این شهید والا مقام در سن 17 سالگی و در عملیات مطلع الفجر وارد جبهه میشوند و در این عملیات از چند ناحیه مجروح میشود و همراهان فکر میکنند که او شهید شده است و خبر شهادت ایشان را به خانواده اعلام میکنند در حالی که پس از 35 سال که پیکر ایشان از زندان الکرخ بغداد تفحص میشود و به کشور باز میگردد، مسئول تفحص شهدا اعلام میکند که ایشان اسیر بوده است.
بخش بعدی این برنامه به موضوع صنعت دارو مشکلات آن و با حضور مهدی پیرصالحی، نایب رییس سندیکای تولیدکنندگان دارو و سید ابراهیم هاشمی، رییس هیئت مدیره انجمن پخش دارو و مکملهای انسانی به عنوان مهمانان برنامه پرداخته شد.
هاشمی گفت: وقتی صحبت از دارو میشود بسیاری گمان میکنند متولی اول و آخر موضوع دارو، سازمان غذا و دارو است در حالی که حدود 35 درصد از مسئولیت به عهده این سازمان میباشد.
وی افزود: بازیگران اصلی این ماجرا یک بخش مالی بزرگی است که شامل بخشهایی مانند بانکها، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمانهای بیمهگر، گمرک، وزارت صمت و ... میشود اما پاسخگویی عمدتا از سازمان غذا و دارو انجام میشود و رییس سازمان غذا و دارو یا وزیر بهداشت مستقیما پاسخ میدهند.
رییس هیئت مدیره انجمن پخش دارو و مکملهای انسانی گفت: یکی از کارهای خوب و مفیدی که دولت در حوزه دارو انجام داد این است که طرح دارویاب را راهاندازی کرد و این موضوع به حوزه دارو به شدت کمک کرد.
پیرصالحی گفت: سال گذشته داروسازان درخواست افزایش قیمت یک شربت از 12 هزار تومان به 16 هزار تومان را داشتند که دولت مخالفت کرد.
وی افزود: همان شربت را از بازار آزاد هند به قیمت 105 هزار تومان وارد کردیم که بخش زیادی از این شربتها مشکل کیفیتی داشت و از بازار جمع آوری شد.
نایب رییس سندیکای تولیدکنندگان دارو گفت: خیلی از کمبودهای دارو به دلیل مصوبه مجلس بود. گاهی خود مجلس قوانینی را وضع میکند که مشکلاتی را به وجود میآورد، سپس با یک قانون جدید، قانون قبلی را لغو میکند.
وی گفت: باید به صنعت توریسم سلامت کمک شود، اما قیمتهای غیر واقعی به صادرات کشور لطمه میزند و باعث قاچاق معکوس میشود.