مشاهده خبر

دو شنبه 12 تیر 1402
فرامتن

با بادهای 120 روزه سیستان چه کنیم؟

رییس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در برنامه فرامتن شبکه افق گفت: ضروری است از تجربه کشورهای پیشرو در زمینه کنترل و مدیریت ریزگردها برای حل مشکل سیستان و بلوچستان استفاده کنیم.

0

برنامه فرامتن با موضوع بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان روز شنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش خبرهای خوب و امیدبخش این برنامه به خبرهایی از جمله  آغاز عملیات اجرایی احداث آب شیرین کن لیردف جاسک، ایجاد اشتغال برای 90 نفر بانوی کارآفرین همدانی و تولید غلات 22 درصد رشد تهران، پرداخته شد.

در بخش بعدی این برنامه به موضوع بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان و مشکلات به وجود آمده، با حضور صادق ضیائیان، رییس مرکز مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران سازمان هواشاسی کشور، پرداخته شد.

ضیائیان درباره علت خشکسالی سیستان و بلوچستان گفت: بادهای سیستان و بلوچستان قدمت 2 هزار ساله دارند و جزو اولین منطقه دنیا است که از انرژی باد استفاده کرده است. اقلیم این منطقه وزش باد به ویژه با شروع فصل تابستان است . این استان در چندین سال پیاپی دچار خشکسالی شده است، متوسط بارش باران در این منطقه 100 میلی متر در سال است که امسال تا به امروز 40 میلی متر نسبت به سال های گذشته بارش باران کم تر شده است. اساسا بارشی که در این منطقه اتفاق می افتد نه به لحاظ تامین آب چون تبخیر آب بالا است به لحاظ پوشش جزئی گیاهی که ایجاد میکرد، مهم بود. چون با وزش باد شدید این پوشش جزئی مانع به وجود آمدن گرد و خاک می شد. طی دو سال گذشته به علت تغییر اقلیم این باده های 120 روزه به بیش از 200 روز تغییر یافته است.

علی محمد طهماسبی بیرگانی، دبیر ستاد ملی گرد و غبار کشور، مهم تلفنی این گفت وگو بود و در این باره گفت: در بحث سیستان بحث هجوم ماسه های روان در منطقه سیستان  به ویژه شهر زابل تاریخی است. در سایر مناطق این استان مساله به این شدت نیست . بله گرد و غبار با غلظت بالا داریم ولی این طور نیست که شهر یا روستا کاملا مدفون و خالی از سکنه بشوند.

وی درباره چاه های حفاری شده و احتمال خشک شدن این چاه ها گفت: تعدادی چاه حفر شده که متاسفانه آنها با یک املاحی مواجه هستند و مجددا یک پالایشی نیاز دارند ضمن اینکه این حجم از آب هم هزینه های بسیار گزافی دارد در مقابل مقدار آبی که استئصال می شود برای تامین آب مورد نیاز مردم کافی نیست. واقعیت این است به جز بهره برداری و پیگیری حق آبه از طریق رودخانه مشترک با کشور افغانستان فکر نمی کنم هیج راه جایگزینی وجود داشته باشد که برای تامین آب مورد نیاز این استان چاره ساز باشد.

ضیائیان در ادامه گفت: گرد و خاک در سیستان و بلوچستان 1190 نفر را در طی 8 روز راهی بیمارستان کرده و از این تعداد 171 نفر بستری شدند. همچنین میدان دید در سیستان به کمتر  10 – 20 متر رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات و آمایش سرزمینی باید در این استان انجام شود همچنین ضروری از تجربه کشورهای پیشرو در زمینه مدیریت و کنترل ریزگردها استفاده کنیم.

وی با درباره چگونگی استفاده از فرصت های کشور برای جاذبه های گردشگری گفت: صنعتی شدن و گردشگری از راه حل های کنترل گرد و خاک در شهرها است و باید از دیگر کشورها مانند امارات برای ساخت جاذبه الهام بگیریم.

در بخش فرهنگ و هنر این برنامه به موضوع راهیان نور با حضور سردار مجید سوری، دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج پرداخته شد.

سردار سوری با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره راهیان نور گفت: حضرت اقا می فرمایند که راهیان نور فناوری نوینی برای استخراج طلای دفاع مقدس و گنج تمام نشدنی است. بنابراین اگر ما نتوانیم این گنج عظیم را استخراج کنیم زیر خاک مدفون می شود و اشاره می کنند که در محصول راهیان نور شهید حججی ها هستند.

وی افزود: راهیان نور گردشگری تعالی بخش و گردشگری جنگ است که این گردشگری در دیگر کشورها وجود دارد اما بحث معنویت و معنویت حاکم جغرافیای دفاع مقدس بسیار متفاوت از جاهای دیگر است .

سردار سوری با اشاره به همایش تجلی اخلاصگفت: به واسطه حرکتی که سال گذشته در حوزه راهیان نور انجام شد ؛ بنا بر این شد که از فعالان و دست اندرکاران و عزیزانی که در این حوزه فعال بودند، تجلیل کنیم و در خدمت این عزیزان باشیم.

آخرین اخبار

پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟ رژیم صهیونستی فقط با غزه نمی‌جنگد «دربرابر تاریکی» به افق رسید تاثیر سرنوشت فلسطین بر مسائل استراتژیک جهانی پوشش زنده تحولات و تحلیل جنگ غزه در شبکه افق سیاست منطقه‌ای آمریکا با طوفان الاقصی به چالش کشیده شد مستند‌های ستاره دار در افق تهدید جدی سلامت در صورت خوابیدن با استرس چی کار کنیم تو پاییز مریض نشیم؟ جنگ کریدورها و بقای کشورها بنگاه‌داری بانک‌ها و پشت پرده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی روایت «غربت فلسطین» در افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها