برنامه تلوزیونی فرامتن با محوریت موضوعات اجتماعی و فرهنگی روز شنبه از شبکه افق پخش شد. در بخش نخست این برنامه به خبرهای خوب و امیدبخش در نقاط مختلف ایران اختصاص داشت که می توان به اخباری چون اهدای بیش 100 بار خون توسط 10 شهروند قزوینی، افزایش 41 درصدی تولید واکسن در شمال غرب کشور، جایگاه هفتم تولید فولاد دنیا برای ایران، ابداع روشهای جدید درمان ناباروری در ایران
در بخش بعدی این برنامه و در میز فرهنگ و هنر به موضوع نذر اهدای خون و با حضور فردین بلوچی، معاون اجتماعی سازمان انتقال خون به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: 100 درصد نیاز کشور به خون در بخشهای مختلف توسط همکاران من در سازمان انتقال خون و اهدای خون از سوی مردم انجام میشود. ذخایر خونی ایران قبلا در حد سه چهار روز بود اما الان که با شما صحبت میکنم، ذخایر خونی ما دو برابر شده و به 9 روز رسیده و شرایط ما شرایط ایدهآلی است.
بلوچی افزود: هرکسی که خون اهدا میکند، این خون به سه فراورده پلاکت، پلاسما و گولبول قرمز تقسیم میشود و کسی که اهدای خون میکند یا جان سه نفر را نجات میدهد و یا جان سه نفر که به این خون نیازمند هستند را بهبود میبخشد.
بخش بعدی برنامه به موضوع برق و کمبود آن با حضور هادی بیگینژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی افزود: در سال 1402 بیشترین میزانی که برق در پیک زمانی تقاضا شده است، 72 هزار مگاوات بوده است ما حدود 62 هزار مگاوات توان تولید داشتهایم و حدود 10 هزار مگاوات کسری داشتهایم ولی اینکه چه اتفاقی در 10 سال گذشته افتاده است این بوده که 3 درصد به توان تولید برق اضافه شده و 5 درصد به نیاز به برق اضافه شده است.
بیگی نژاد گفت: ناترازی 10 هزار مگاوات کسری برق تا سالها خواهد بود. به صنایع به اسم مدیریت، خاموشی میدهند تا یک روز در هفته برق مصرف نکنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس: گزارشی در مرکز پژوهشهای مجلس انجام شده است مبنی خاموشیهایی که به اسم مدیریت، به بخش صنابع داده میشود، 109 هزار میلیارد تومان ضرری است که به کشور وارد شده است.
بیگی نژاد گفت: ما یک نظام رایانهای در کشور داریم برای اینکه سختی زیادی که به مردم نیاید، این نظام قرارداده شده است. دولت در قالب رایانه برق مناسبتری را به مردم میدهد و به تولید کننده میگوید مابه تفاوت مبلغ برق تولیدی و مبلغی به که به دست مردم میرسد را من پرداخت میکنم و این کار را نمیکند و دلیلش هم بسیار ساده است زیرا پول ندارد.
وی افزود: صنعت اگر برق میخواهد باید نیروگاه بسازد. چارهای جز انتخاب اجباری نداریم تا برق قطع نشود. ضرر در حوزه گاز سالانه هفت میلیارد دلار است. مصرف برق مردم، در سالیان اخیر تغییر کرده و افزایش یافته است. تولید برق به پول نیاز دارد؛ ما انقدری پول نداریم که بتوانیم برق تولید کنیم.