مشاهده خبر

چهار شنبه 25 مرداد 1402

معضل ریزگردها و تدابیری که کارآمد نیستند

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار گفت: تغییر سیاست و راهبرد به معنای عدم موفقیت نیست بلکه سازگار کردن با شرایط موجود است و صحبت‌های ما به معنای انجام نشدن کار نیست. کارهای خیلی خوبی صورت گرفته است اما در مقابل معضلی که داریم یک مقدار عقب هستیم.

0

برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز سه شنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش اول برنامه به آسیب‌شناسی پیاده‌روی اربعین و با حضور سید رسول نریمانی، رییس شواری راهبردی مواکب کشور پرداخته شد.

وی گفت: یکی از کارهایی که از سوی افراد ما در موکب‌ها انجام می‌شود، قدری با سایر مواکب متفاوت است. ما در کار خود به دنبال موکب‌های مختلف عراقی رفته و هر آنچه که در این موکب‌ها ضعف و نقص وجود دارد را برطرف می‌کنیم. از جمله کارهایی که ما انجام می‌دهیم در 14 موضع  و 17 کانکس در مسیر پیاده‌روی اربعین، لباسشویی خواهران و برادران داریم و دو سالی است که به سمت تولید یخ که یکی از مشکلات اساسی در این مدت است رفته‌ایم و روزانه 37 تن یخ تولید می‌کنیم.

در بخش بعدی این برنامه به خبرهای خوب 24 ساعت گذشته در ایران پرداخته شد که از جمله این خبرها می‌توان به این موارد اشاره کرد: پیاده‌سازی سامانه‌ای برای تسهیل سفر اربعین، افتتاح همزمان 20 پروژه بزرگ شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور، راه‌اندازی 31 واحد تولیدی در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی در قم

بخش بعدی این برنامه به موضوع ریزگردها و با حضور علی محمد طهماسبی، دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: موضوع ریزگردها معلول چندین علت است و تغییرات اقلیمی در دو دهه اخیر باعث چنین مواردی شده است و طبیعت تا حدی مقاومت می‌کند اما وقتی فشار بیش از حد شود از خود واکنش نشان می‌دهد و یکی از این واکنش‌ها افزایش غبارخیزی است که سالانه 5.2 میلیون تن غبار زیر 10 میکرون تولید می‌شود. همه عوامل طبیعی و انسانی دست به دست هم داده‌اند تا این معضل و مشکل بوجود بیاید.

وی افزود: با توجه به تکرار غیر معمول گرد و غبار چه از ناحیه برون مرزی و چه داخلی، دولت تصمیم گرفت ستادی را تشکیل دهد تا برای این کار چاره‌ای بیندیشند. 15 دستگاه عضو این ستاد ملی هستند که از جمله آن‌ها وزارت جهاد کشاورزی، نیرو، امور خارجه، صمت و... می‌توان نام برد که بر اساس آیین‌نامه‌هایی که وجود دارد هر کدام یک وظیفه‌ای دارند.

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار افزود: کشور ما در یک کمربند غبارخیز در دنیا وجود دارد و ما در حاشیه کشور 280 میلیون هکتار منطقه غبارخیز داریم که این موضوع یک بخش قضیه است و بخش دیگر این موضوع این است که تغییر سیاست و راهبرد به معنای عدم موفقیت نیست بلکه سازگار کردن با شرایط موجود است و این حرف‌ها به معنای انجام نشدن کار نیست. کارهای خیلی خوبی صورت گرفته است اما در مقابل معضلی که داریم یک مقدار عقب هستیم.

وی افزود: ما در اطراف خود حدود 280 میلیون هکتار مناطق غبارخیز داریم و حدود 147 میلیون تن در سال گردوخاک زیر 10 میکرون گسیل می‌شود. ما برای تعامل با کشورهایی که نزدیک هستند مقرر شد یک سری اقدامات انجام دهیم. در یک سال گذشته یک برنامه مدونی را برای تعاملات بین‌المللی آغاز کردیم و چندین سفر به کشورهای منطقه شد و منجر شد که یک اجلاس منطقه‌ای با حضور 11 کشور و 6 نهاد بین‌المللی برگزار شد که بیانیه خیلی خوبی داشت و مورد توجه سازمان ملل قرار گرفت و یک روز به عنوان روز مقابله با ریزگردها به پیشنهاد ایران به تصویب رسیده است!

مهمان دیگر این بخش از برنامه، وحید جعفریان، مدیرکل دفتر بیابان سازمان منابع طبیعی کشور بود. وی گفت: موضوع طوفان‌ها و گردوغبار که یک چالش چند وجهی است که یکی از مهم‌ترین عوامل آن به خشکی محیط یا کاهش سرانه آب باز می‌گردد. اتفاقاتی که جدیدا به وجود آمده است کاملا بی سابقه است و معضلات جدی بوجود آمده است.

وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده حداقل در حوزه سلامت، صنعت، حمل و نقل و کشاورزی، سالانه حدود 600 میلیون دلار خسارت ناشی از طوفان‌های ماسه و شن است.

آخرین اخبار

فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق روایتی متفاوت از شکل گیری حزب الله لبنان در مستند «حبیب مقاومت» داستان «الکترو دوستی» نوجوان کرمانی از قاب شبکه افق «یکه سوار»، داستان یک انقلابی ناشناخته «آقای دادستان» از شبکه افق «سفره داران» با روایتی از خادمی جانبازان دفاع مقدس «یک سال پاکی» برای زائر حسین(ع) شدن از اربعین تا مبارزه با طاغوت پهلوی؛ هفته‌ای پر بار با مستندهای شبکه افق یک قدم باقی ست تا آن اجتماع قلب‌ها چرا آمریکایی‌ها به دنبال آتش‌بس در مذاکرات دوحه نیستند؟ رونمایی از یک مستند چالشی و مطالبه‌گر/ کار بانک بنگاهداری نیست! مستند «تنبیه» به روی آنتن افق سیما/ چه تسلیحاتی انتظار رسیدن به خاک تل‌آویو را دارند؟ تناقض در رفتار بانک‌ها به روایت مستند «کار بانک بنگاه داری نیست!» کارنامه دولت سیزدهم در تامین کالاهای اساسی طلبه‌ای خلاق، مدرسه‌ای قرآنی؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رونمایی مستند «کار بانک؛ بنگاه داری نیست!» در خبرگزاری مهر افق جدیدی از مستند‌ها را با شبکه افق تجربه کنید مستند «نومن» با روایتی از مسلمان شدن سه شهروند آلمانی «در برابر تاریکی»؛ معرفی اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین و ضد صهیونیسم جهانی روایتی از حذف مخالفین رژیم صهیونیستی در کافه مستند افق روایتی از کشتی گیر فوق سنگین آزاد کشورمان در تازه نفس باند تروریستی که دولتش می‌نامند! آیا می‌توانم یک ویژگی اخلاقی در خودم پیدا کنم که بسیار مهم باشد؟ «محرم دل» از افق دمشق روزهای داغ بعد از واقعه «خانه حنیفا» قصه امید در دل کوره‌های آجرپزی

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها