مشاهده خبر

سه شنبه 4 مهر 1402

تعدد مراکز تصمیم‌گیری و سردرگمی در سیاست‌گذاری علمی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: یکی از مسائل اصلی ما در حوزه علم و فناوری، لایه حکمرانی و سیاست‌گذاری است اما هنوز این موضوع در کشور حل نشده است و ما سه شورای تخصصی عالی داریم که هر سه در حوزه سیاست‌گذاری فعالیت می‌کنند.

0

برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش خبرهای خوب 24 ساعت گذشته این برنامه به این خبرها پرداخته شد: نرخ رشد اقتصادی بهار به 7.9 درصد، رفع تنش آبی در 42 شهر خراسان رضوی، اختصاص 2 کشتی به مازندران برای صادرات کالا، کمک 24 میلیارد تومانی حامیان زنجانی به ایتام

در بخش بعدی این برنامه به موضوع مرجعیت علمی کشور و با حضور حسین حیرانی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: پیشرفت کمی، لازمه رسیدن به مرجعیت علمی است اما کافی نیست و از منظر شاخص‌های کیفی هنوز با آنچه که باید، فاصله داریم. رسیدن به مرجعیت علمی باید در کشور اولویت‌بندی شود تا بدانیم که در چه حوزه‌هایی می‌خواهیم به مرجعیت علمی برسیم و همچنین باید میان مرجعیت علمی و مرجعیت فناوری، تفاوت قائل شد.

حیرانی افزود: ممکن است در بعضی از حوزه‌ها نیاز به نظریه پردازی داریم اما در برخی حوزه‌ها نیاز داریم که پاسخگوی مسائل در حوزه صنعت باشیم.

وی گفت: یکی از مسائل اصلی ما در حوزه علم و فناوری، لایه حکمرانی و سیاست‌گذاری است اما هنوز این موضوع در کشور حل نشده است و ما سه شورای تخصصی عالی داریم که هر سه در حوزه سیاست‌گذاری فعالیت می‌کنند.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود: یکی دیگر از مشکلات عدم تفکیک سطوح تصمیم‌گیری است که چون مشخص نشده است، موازی کاری زیاد اتفاق می‌افتد و نظامی برای رتبه‌بندی علم و فناوری وجود ندارد.

وی گفت: ما به یک نظام داوری در حوزه علم و فناوری نیاز داشتیم که دانشجو و اساتید را رتبه‌بندی کند و چون نظام داوری متقن و قابل اعتمادی نداشتیم، به نظام داوری بین‌الملل مثلا چاپ مقاله ای اس ای موکول کرده‌ایم و این کار اصلا به درد صنعت اصلا نمی‌خورد.

وی گفت: در یک سری از حوزه‌های علم و فناوری باید به دنبال حرکات تحولی باشیم. حرکات تحولی به این معنا است که یک سری مسیرهای گذشته را رها کنیم و مسیر را تغییر دهیم. برای مثال پیوند حوزه آموزش با اشتغال است که باید به این سمت حرکت کنیم.

در بخش میز فرهنگ و هنر این برنامه نیز به موضوع ترویج مکتب شهادت با یادواره‌های شهدا و با حضور مجتبی امیری، دبیر مجمع فعالان مردمی یادواره‌ها و محافل شهدا به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: ما طی این سال‌ها، سالانه بالغ بر 50 هزار یادواره شهدا در سراسر کشور برگزار می‌شود که عمده این یادواره‌ها به صورت مردمی انجام می‌شود. یادواره‌های شهدا همواره مردمی بوده است اما اکنون مقداری سازماندهی پیدا کرده است اما به این معنی نیست که یادواره‌ها متولی دولتی پیدا کرده و همچنان مردمی است.

آخرین اخبار

سیاست خارجی جمهوری اسلامی و منافع ملی مردم ایران کشورها برای تامین منافع مردم خود، چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟ چرا این مقدار ناترازی انرژی داریم؟ مسئولیت‌های محوله رهبر انقلاب به خبرگان در دیدار اخیر چه بود؟ نمایش دموکراسی یا دموکراسی نمایشی؟ ملزومات جنگ روایت‌ها در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حقوق بین‌المللی و احترام از آن کشور قوی است گستاخی رژیم صهیونیستی در تعرض به ایران بزرگ توطئه‌های آمریکایی به روایت مجموعه مستند «سفارت کودتا» شبکه افق با مستندهای ویژه مقاومت «ریشه در خون» در آدینه آبان ماه «اراده یک مرد» کره‌ای را در افق ببینید مستند «نبرد امواج»، روایتی از پدافند هوایی ایران با «جهان به افق فلسطین» به پویش شاد بپیوندید «غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید مزایده انگشتر سیدحسن نصرالله به نفع مردم لبنان + فیلم افشای دروغ‌های صهیونیستی برای نسل نو مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها