مشاهده خبر

سه شنبه 4 مهر 1402

تعدد مراکز تصمیم‌گیری و سردرگمی در سیاست‌گذاری علمی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: یکی از مسائل اصلی ما در حوزه علم و فناوری، لایه حکمرانی و سیاست‌گذاری است اما هنوز این موضوع در کشور حل نشده است و ما سه شورای تخصصی عالی داریم که هر سه در حوزه سیاست‌گذاری فعالیت می‌کنند.

0

برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش خبرهای خوب 24 ساعت گذشته این برنامه به این خبرها پرداخته شد: نرخ رشد اقتصادی بهار به 7.9 درصد، رفع تنش آبی در 42 شهر خراسان رضوی، اختصاص 2 کشتی به مازندران برای صادرات کالا، کمک 24 میلیارد تومانی حامیان زنجانی به ایتام

در بخش بعدی این برنامه به موضوع مرجعیت علمی کشور و با حضور حسین حیرانی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: پیشرفت کمی، لازمه رسیدن به مرجعیت علمی است اما کافی نیست و از منظر شاخص‌های کیفی هنوز با آنچه که باید، فاصله داریم. رسیدن به مرجعیت علمی باید در کشور اولویت‌بندی شود تا بدانیم که در چه حوزه‌هایی می‌خواهیم به مرجعیت علمی برسیم و همچنین باید میان مرجعیت علمی و مرجعیت فناوری، تفاوت قائل شد.

حیرانی افزود: ممکن است در بعضی از حوزه‌ها نیاز به نظریه پردازی داریم اما در برخی حوزه‌ها نیاز داریم که پاسخگوی مسائل در حوزه صنعت باشیم.

وی گفت: یکی از مسائل اصلی ما در حوزه علم و فناوری، لایه حکمرانی و سیاست‌گذاری است اما هنوز این موضوع در کشور حل نشده است و ما سه شورای تخصصی عالی داریم که هر سه در حوزه سیاست‌گذاری فعالیت می‌کنند.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود: یکی دیگر از مشکلات عدم تفکیک سطوح تصمیم‌گیری است که چون مشخص نشده است، موازی کاری زیاد اتفاق می‌افتد و نظامی برای رتبه‌بندی علم و فناوری وجود ندارد.

وی گفت: ما به یک نظام داوری در حوزه علم و فناوری نیاز داشتیم که دانشجو و اساتید را رتبه‌بندی کند و چون نظام داوری متقن و قابل اعتمادی نداشتیم، به نظام داوری بین‌الملل مثلا چاپ مقاله ای اس ای موکول کرده‌ایم و این کار اصلا به درد صنعت اصلا نمی‌خورد.

وی گفت: در یک سری از حوزه‌های علم و فناوری باید به دنبال حرکات تحولی باشیم. حرکات تحولی به این معنا است که یک سری مسیرهای گذشته را رها کنیم و مسیر را تغییر دهیم. برای مثال پیوند حوزه آموزش با اشتغال است که باید به این سمت حرکت کنیم.

در بخش میز فرهنگ و هنر این برنامه نیز به موضوع ترویج مکتب شهادت با یادواره‌های شهدا و با حضور مجتبی امیری، دبیر مجمع فعالان مردمی یادواره‌ها و محافل شهدا به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: ما طی این سال‌ها، سالانه بالغ بر 50 هزار یادواره شهدا در سراسر کشور برگزار می‌شود که عمده این یادواره‌ها به صورت مردمی انجام می‌شود. یادواره‌های شهدا همواره مردمی بوده است اما اکنون مقداری سازماندهی پیدا کرده است اما به این معنی نیست که یادواره‌ها متولی دولتی پیدا کرده و همچنان مردمی است.

آخرین اخبار

بازخوانی موقعیت ژئوپولیتیک یمن در «چرا یمن؟» مستندهای آدینه شبکه افق عملکرد سه ساله مدیریت شهری تهران روی میز جهان آرا «تازه نفس» با روایتی از نخبه قرآنی ایران صریح و شفاف با دبیر هیئت رئیس مجلس: ما هم باید پاسخگو باشیم «فرزند کبیر کوه»، روایتی از شهید هسته‌ای در شبکه افق سیما فصل دوم مجموعه مستند «رخ‌ مادر» به افق رسید «داستان کافی» با روایتی از مبارزات انقلابی آیت الله کافی انتخابات آمریکا و بایسته‌های سیاست خارجی واقع‌بینانه روایتی از راهکار شهید فخری‌زاده برای زیارت حرم سیدالشهدا(ع) از تبلیغ تا آبادانی، داستان یک طلبه در محروم‌ترین نقطه ایران مستندهای شبکه افق در دومین ماه تابستان؛ از زائر غریب کربلا تا بزرگراه همت و رخ مادر پخش مستند «شکارچی مجازی» با موضوع آزار و اذیت دختران و زنان «دل‌نوا» دل عاشقان حسین (ع) را تا کربلا می‌برد راهکارهای عملی برای زندگی سالم با محوریت طب سنتی در «انارستان» سومین قسمت ویژه برنامه «خیابان آزادی» به روی آنتن افق راز خوانش انقلاب اسلامی از سوژه‌ها مستند «اشک» روایتی متفاوت از سوگواری بر سالار شهیدان روایتی از شهید تاسوعا از قاب شبکه افق تله‌تئاتر «کاتب اعظم» تاسوعا و عاشورا پخش می‌شود روایت یکی از کهن‌ترین عزاداری محرم در مستند «آبی برای سقایی» گنجینه نواهای عاشورایی «مثل سرو» نمادی از حیات شهدا «سید معطر» ذاکری که تنها به عشق اهل بیت می‌خواند تدارک مستندهای ویژه شبکه افق برای ایام محرم افق محرمی سیما «گوهرشاد» به روی آنتن افق هفته عفاف و حجاب با ویژه برنامه «خیابان آزادی» در ستاد امر به معروف چه می‌گذرد؟ این است حقیقت غرب: بازداشت به خاطر چند پست در صفحه شخصی روایتی از کودتای نوژه در مستند «آنچه گذشت» روایتی از امید و توسل در مستند «فرشی برای رُستن» کار جهادی؛ مسیری امتحان پس داده پیش روی دولت چهاردهم شبکه افق در اولین روز محرم سیاه پوش می‌شود فصل اول «نجلا» در قاب افق «خانه‌های نورانی» با روضه‌های سید الشهدا (ع) مستندهای افق رنگ و بوی محرم گرفت مستند «محافظ» با روایتی از زندگی نامه شهید سید مهدی موسوی روایتی متفاوت از سیاست‌ورزی مقتدرانه دولت شهید رئیسی بازخوانی جنایتی که از یاد‌ها نخواهد رفت این نامه برسد به دست رئیس‌جمهور دویست و شصت و هشتمین روز جنگ غزه و مردمی که همچنان مقاومند «پرواز اردیبهشت» امشب روی آنتن شبکه افق «من یک هیولا گرفته‌ام» به پخش افق رسید/ داستانی واقعی؛ از فاسدترین واحد پلیس آمریکا نظم نوین چند قطبی و چالش جدید آمریکا برنامه «انتخاب ایران» برای دور دوم انتخابات به افق رسید «برسد به دست رئیس جمهور» نامه‌ای برای رئیس جمهور آینده ایران شبکه افق با «آوردگاه» به عید مباهله می‌پردازد «آخرین ایست بازرسی» به افق رسید مجلس دوازدهم، دولت چهاردهم و آینده سیاست و اقتصاد ایران

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها