برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب 24 ساعت گذشته این برنامه به این خبرها پرداخته شد: نرخ رشد اقتصادی بهار به 7.9 درصد، رفع تنش آبی در 42 شهر خراسان رضوی، اختصاص 2 کشتی به مازندران برای صادرات کالا، کمک 24 میلیارد تومانی حامیان زنجانی به ایتام
در بخش بعدی این برنامه به موضوع مرجعیت علمی کشور و با حضور حسین حیرانی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: پیشرفت کمی، لازمه رسیدن به مرجعیت علمی است اما کافی نیست و از منظر شاخصهای کیفی هنوز با آنچه که باید، فاصله داریم. رسیدن به مرجعیت علمی باید در کشور اولویتبندی شود تا بدانیم که در چه حوزههایی میخواهیم به مرجعیت علمی برسیم و همچنین باید میان مرجعیت علمی و مرجعیت فناوری، تفاوت قائل شد.
حیرانی افزود: ممکن است در بعضی از حوزهها نیاز به نظریه پردازی داریم اما در برخی حوزهها نیاز داریم که پاسخگوی مسائل در حوزه صنعت باشیم.
وی گفت: یکی از مسائل اصلی ما در حوزه علم و فناوری، لایه حکمرانی و سیاستگذاری است اما هنوز این موضوع در کشور حل نشده است و ما سه شورای تخصصی عالی داریم که هر سه در حوزه سیاستگذاری فعالیت میکنند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود: یکی دیگر از مشکلات عدم تفکیک سطوح تصمیمگیری است که چون مشخص نشده است، موازی کاری زیاد اتفاق میافتد و نظامی برای رتبهبندی علم و فناوری وجود ندارد.
وی گفت: ما به یک نظام داوری در حوزه علم و فناوری نیاز داشتیم که دانشجو و اساتید را رتبهبندی کند و چون نظام داوری متقن و قابل اعتمادی نداشتیم، به نظام داوری بینالملل مثلا چاپ مقاله ای اس ای موکول کردهایم و این کار اصلا به درد صنعت اصلا نمیخورد.
وی گفت: در یک سری از حوزههای علم و فناوری باید به دنبال حرکات تحولی باشیم. حرکات تحولی به این معنا است که یک سری مسیرهای گذشته را رها کنیم و مسیر را تغییر دهیم. برای مثال پیوند حوزه آموزش با اشتغال است که باید به این سمت حرکت کنیم.
در بخش میز فرهنگ و هنر این برنامه نیز به موضوع ترویج مکتب شهادت با یادوارههای شهدا و با حضور مجتبی امیری، دبیر مجمع فعالان مردمی یادوارهها و محافل شهدا به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: ما طی این سالها، سالانه بالغ بر 50 هزار یادواره شهدا در سراسر کشور برگزار میشود که عمده این یادوارهها به صورت مردمی انجام میشود. یادوارههای شهدا همواره مردمی بوده است اما اکنون مقداری سازماندهی پیدا کرده است اما به این معنی نیست که یادوارهها متولی دولتی پیدا کرده و همچنان مردمی است.