مشاهده خبر

شنبه 11 شهریور 1402

ضرورت جذب نخبگان در لایه‌های بالای حاکمیتی

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: اگر نخبه را در سطحی که می‌تواند و متناسب با ظرفیت‌های او به خدمت گرفته نشود، اسراف کرده‌ایم چون باید نخبگان در لایه‌های بالای نظام باشند.

0

برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز سه شنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش میز فرهنگ و هنر به موضوع پوشش رسانه‌ای اربعین و با حضور علی علوی، دبیر کمیته اطلاع‌رسانی و مستندسازی ستاد مرکزی اربعین به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: در حوزه محتوا رسانه ملی باید هر سال متناسب با شعار سال اربعین به جمع‌بندی محتوا برسد. برنامه دوم سازمان، هماهنگ کردن برنامه‌های مختلف بر اساس برنامه‌ریزی‌های رسانه و بر عکس است. رسانه ملی بر روی ساخت مستندهای فاخر و ماندگار تاکید دارد. مستند سازهای گمنامی هم وجود دارند که اهل معرفت هستند و پای کار می‌آیند و مستندهای‌ آنان بسیار فاخر، تاثیرگذار و ماندگار است.

پیاده‌روی اربعین به خودی خود یک رسانه متنوع است که تمام ظرفیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را دارد. ما در برنامه‌سازی‌ها شور وشعور حسینی را مدنظر قرار دادیم و بیش از 100 برنامه محتوایی از 165 شبکه تلوزیونی تدارک دیده‌ایم که برنامه سازی کنند و در آخر شور حسینی به شعور حسینی منجر شود؛ یعنی برنامه هایی که هدف آنها معرفت شناسی است.

وی افزود: 3 سال است که بعد خارجی حماسه اربعین را برجسته کرده‌ایم. شبکه‌های تلوزیونی جبهه مقاومت، برخی رسانه های اروپایی و رسانه بی بی سی ورد این مراسم را پوشش می‌دهند؛ هر چند که ممکن است در این بین روایت خودش را هم به کار ببرد.

100 بلاگر مشهور دنیا برای پوشش اربعین در فضای مجازی و پیام رسان‌ها هماهنگ شده‌اند. همینطور 25-30 نفر از هنرمندان مشهور کشور نیز در اربعین حسینی حضور خواهند داشت.

بخش بعدی این برنامه به خبرهای خوب 24 ساعت گذشته  ایران اختصاص داشت و به این خبرها اشاره شد: افتتاح کارخانه تولید دستکش‌های جراحی در ملایر، ایجاد اشتغال 15 هزار نفر توسط شیلات مازندران، راه  اندازی 41 نیروگاه تجدیدپذیر در 2 سال، افتتاح اولین هنرستان فنی و حرفه ای مستقل عشایری کشور در یاسوج.

در بخش بعدی این برنامه نیز به موضوع بورسیه صنعتی در دفترچه‌های کنکور و با حضور سیدسلمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.

وی گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم در بحث افزایش اثربخشی نخبگان این است که آن‌ها را در حوزه اشتغال حمایت و کمک کنیم. یکی از چالش‌های مهم به ویژه در گروه نخبگان اشتغال است. طبعا تمام نخبگان را نمی‌توانیم در بخش دولتی مشغول به کار کنیم ولی خب می‌شود طیف زیادی در اقتصاد و بخش خصوصی مشغول شوند. طرح بورسیه صنعتی بر اساس این نیاز و چالش به وجود آمده است تا بتوانند در دوره دانشجویی در یک یا چند شرکت متناسب رشته تحصیلی معرفی شوند و مشغول به کار شوند. مزیت این طرح این است که دانشجو از زمان تحصیل با فضای صنعت آشنا می‌شود.

وی افزود: انتظارات از هر نخبه در هر سنی متفاوت است در سن دانش آموزی رتبه برتر کنکور نشان دهنده نخبه بودن است. در لایه دانشگاه انتظار از نخبه، این است که بتواند یک مساله‌ای را از کشور حل کند. هر چقدر میزان تحصیلات نخبه ادامه پیدا کند، انتظارات ما هم بالا می‌رود، لذا انتظار می‌رود یک مشکلی را از مشکلات فناوری، صنعتی اقتصادی کشور حل کند و در انتهای مسیر از نخبه انتظار داریم که بتواند یک نظریه‌ای را در یک حوزه از علم بتواند ارائه دهد.

سیدافقهی افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند، گاهی اعطای هزینه مستقیم به نخبه ممکن است ضرر آفرین باشد و باید بجای آن شرایط کاری مناسب نخبگی فراهم شود. اگر نخبه را در سطحی که می‌تواند و متناسب با ظرفیت‌های او به خدمت گرفته نشود، اسراف کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: یکی از آسیب‌های نظام ما دیوان سالاری است که باید افرادی در دولت حضور داشته باشند که خوش فکر باشند و بتوانند مشکلاتی که کشور در آن قرار دارند، راه حل آن را ارائه کنند.

سیدافقهی گفت: باوجود اینکه آمار مهاجرت از 1.5 درصد به 3 درصد رسیده است، اما 40 درصد از این مهاجران به کشور باز می‌گردند. نخبگان نباید وظیفه خود را نسبت به کشور فراموش کنند. به همان میزان که از نخبه حمایت می‌کنیم آن‌ها باید وظیفه خود را نسبت به کشور انجام دهند. برخی از جامعه دانشگاهی معتقد هستند که نباید از نخبگان حمایت کرد. نظام آموزشی رایگان ما یکی از بهترین نظام‌های آموزشی دنیا برای تبدیل شدن به نخبه است.

آخرین اخبار

پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟ رژیم صهیونستی فقط با غزه نمی‌جنگد «دربرابر تاریکی» به افق رسید تاثیر سرنوشت فلسطین بر مسائل استراتژیک جهانی پوشش زنده تحولات و تحلیل جنگ غزه در شبکه افق سیاست منطقه‌ای آمریکا با طوفان الاقصی به چالش کشیده شد مستند‌های ستاره دار در افق تهدید جدی سلامت در صورت خوابیدن با استرس چی کار کنیم تو پاییز مریض نشیم؟ جنگ کریدورها و بقای کشورها بنگاه‌داری بانک‌ها و پشت پرده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی روایت «غربت فلسطین» در افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها