برنامه فرامتن با موضوعات اجتماعی و فرهنگی، روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب به خبرهای خوب و مثبت منتشر شده در 24 ساعت گذشته در ایران پرداخته شد که از جمله آنها میتوان به این خبرها اشاره کرد: حذف پرداخت وثیقه خروج از کشور برای سربازان در اربعین، احیای 10 هکتار از جنگلهای مخروبه در مهدیشهر، 110 کیلومتر خط لوله جدید دریایی در پارس جنوبی، تردد از مرز تمرچین به صورت 24 ساعته
در بخش بعدی این برنامه به موضوع ساختمانهای ناایمن و با حضور مهدی بابایی، رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی در این خصوص گفت: طبق آمار رسمی که سازمان آتش نشانی شهر تهران که بر اساس پایش ایمنی حریق انجام داده است که مجموعا 35 هزار ساختمان مورد ارزیابی قرار گرفته است که در دسته بندیهای بحرانی، پرخطر، نیمه خطر و کم خطر قرار دارند. آنچه تا کنون وجود داشته است مربوط به ایمنی ساختمان در برابر حریق بوده است اما هم اکنون سازمان پیشگیری و مدیریت بحران بحث پایش کامل ساختمان که مربوط به سازه ساختمان است را نیز مورد بررسی قرار میدهد.
وی افزود: آنچه که تا کنون برای ایمن سازی ساختمانها انجام شده است از سوی آتش نشانی بوده و تنها به اخطار کتبی بسنده شده است و در پیگیریهای به عمل آمده از این سازمان که چرا تنها به اخطار کتبی اکتفا شده است، ضعف در قوانین بیان کردهاند.
بابایی خاطر نشان کرد: مهندسین ناظر نباید تنها یک بار به ساختمان در حال ساخت مراجعه کنند. مسئولیت ایمنی ساختمان به عهده نظام مهندسی است. در حادثه مترو پل مهندس ناظر اعلام کرده بود که ساختمان ناایمن است اما شهرداری سهلانگاری کرده بود.
وی افزود: برخی ساختمانهای بازار در برابر حریق ناایمن هستند. نوسازی بازار تهران باید در اولویت قرار بگیرد. مقرر شده است تا ساختمانهای پرخطر در اولویت بازسازی یا نوسازی قرار بگیرد و در دستور کار قرار بگیرد.
رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: ضعف قانون موجب عدم رسیدگی به ایمن سازی ساختمانها شده است. نیازمند تصویب قانون در این زمینه هستیم.
در میز فرهنگ و هنر این برنامه نیز به مهرواره هوای نو و با حضور مهدی ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: این مهرواره اصطلاحی است که اشاره به آن دارد که همواره یک نگاه مهر و عطوفت به همه کسانی که در آن شرکت میکنند، دارد. در این مهرواره دو هدف اساسی پیگیری میشود این است که اولا به دنبال این است که هیئتها نگاه خود را در سطح وسیعتری ببینند و مخاطب خود را همه مردم ایران به شمار بیاورند و هدف دوم این است که نگاه مردم را نسبت به هیئت تصحیح کند و عموم مردم هیئت را مکانی است که میتوانند به آن تکیه کنند.