برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب به این خبرها اشاره شد: ساخت و بازسازی ۲۰ خانه برای نیازمندان کرمانشاه، اجراییشدن ۵۰۲ طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در استان خوزستان، افتتاح دستگاه تصویربرداری MRI پیشرفته در شهر خاش، پایدار شدن آب شرب ۳۰ روستای شهر ساوه به همت بسیج، آغاز به کار ۲۰۰ طرح صنعتی در قزوین، تولید نانوداروی ضد سرطان ایرانی توسط یک شرکت دانشبنیان.
در بخش میز اصلی این برنامه به موضوع دیوان عدالت اداری و باحضور مهدی دربین، معاون قضایی در امور هیات عمومی و هیاتهای تخصصی دیوانهای عدالت اداری پرداخته شد.
وی گفت: نظام قضایی دو نوع دعاوی را شناسایی کرده است. یک وقتی مردم اشخاص حقوقی و حقیقی علیه یکدیگر اقامه دعوی میکنند، و حقوقی را از همدیگر مطالبه میکنند و در دادگستری این دعاوی رسیدگی میشود. گاهی مردم علیه دولت طرح دعوی میکنند و دولت یک وظیفهای دارد، از انجامش خودداری میکند و الزام دولت را میخواهند به انجام آن وظیفهای که قانونگذار گذاشته است.
معاون قضایی دیوان عدالت اداری گفت: گاهی دولت از حدودی که قانونگذار برای او گذاشته، تخطی میکند و اشخاص برای ابطال اقداماتی که دولت انجام داده است، درخواست میکنند.
وی گفت: در اصلاحات صورت گرفته بجای اینکه مردم بیایند و در دیوان به دنبال دادخواهی باشند، اقدام پیشگیرانه برای این کار بوده است. فرد باید به دستگاه قوه قضاییه یا دستگاه مربوطه ارجاع شوند و سپس دیوان عدالت اداری رسیدگی کند.
وی افزود: رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری لازم الاجرا برای همه دستگاههای ذی نفع است و اگر تمکینی صورت نگرفت میتواند از بالاترین مقام مسئول توضیح بخواهد.
دربین گفت: دادخواهی حسب قانون در دادگاهها حضوری و در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است. بنای قانونگذار این است که اصل غیر حضوری است اما اگر نیازی بود حسب نیاز میتواند حضوری باشد.
وی گفت: درباره رییس سازمان اداری و استخدامی کشور یک ابهامی ایجاد شد که تصور بر این شد دیوان عدالت اداری رای صادر کرده است که رییس سازمان اداری و استخدامی به ذات نمیتواند در سازمان باشد و رای انفصال گرفته است که نادرست بوده است. رابطه استخدامی ایشان از نظر مقررات نادرست بود و لذا حکم صادر شد اما دولت پس از اصلاح این رابطه استخدامی ایشان به کار گرفت.
در بخش میز فرهنگ و هنر به موضوع بازار محتوایی جبهه با حضور رضا فقیهینیا، مدیر محصول بازار محتوایی جبهه پرداخته شد.
وی درباره این بازار گفت: بازار محتوای جبهه، ویترین نمایش و عرضه محتوای تولیدی ارکان جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی میباشد. دسترسی سریع، آسان و جامع شما به بهروزترین محتوا هدف این بازار است. ایده اولیه این بازار همزمان با اولین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی شروع شد. بسیاری از محتواهای فرهنگی که منتشر میشوند به خوبی دیده نمیشود و ما به دنبال این بودیم که مجموعه کامل و خوبی از این محتواهای فاخر را در یک فضا گردهم آوریم.