برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز چهارشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب کشور در 24 ساعت گذشته به خبرهای امیدبخش اختصاص داشت که از جمله آن میتوان به این خبرها اشاره کرد: جلوگیری از بیکاری 1700 کارگر با حمایت قضایی دادگستری گلستان، اسامی برترین دانشمندان ایرانی در فهرست پروژهشگران پر استناد دنیا، بازگشت 26 واحد راکد استان کردستان به چرخه تولید، ایجاد هزار شغل توسط شرکت های دانشبنیان در کهگولیه و بویراحمد
در بخش بعدی این برنامه به موضوع مشکلات و مطالبات معلولین و با حضور علیهمت محمودنژاد، سخنگوی شبکه ملی تشکلهای مردم نهاد معلولان جسمی و حرکتی به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
محمودنژاد درباره مسکن معلولان گفت: بیش از 110 هزار معلول رسما فاقد مسکن هستند و خانه ندارند و در تکاپوی تامین مسکن هستند، نزدیک به 14 هزار خانواده دارای 2 و 3 معلول هستند که فاقد مسکن هستند و وضعت زندگی خوبی ندارند. با این جهشی که در قیمت مسکن شد بسیاری از معلولین مجبور شدند در واحدهایی که بدون آسانسور و ارزان قیمت است، زندگی کنند. طبقات را چهار دست و پا بالا بروند.
وی افزود: 20 مهر روز اسکان ملی معلولان از صفحه تقویم توسط شورای عالی فرهنگی حذف شد. این روز به دستور امام راحل (ره) نامگذاری شده بود و این ظلم بزرگی به معلولان است.
سخنگوی شبکه ملی تشکلهای مردم نهاد معلولان جسمی و حرکتی گفت: وقتی نمره شخص دارای معلولیت به استخدام میرسد انقلت های زیادی برای استخدام نکردنش می آورند. مثلا آموزش و پرورش به هیچ عنوان شغل آموزگاری را برای معلول نمیپذیرد، می گویند دانش آموز وقتی معلم دارای معلولیت را سر کلاس می بیند، اذیت می شود و ما پروتکولهایی برای انتخاب معلم داریم.
چرا ما فقط در مدارس استثنایی می توانیم تدریس کنیم؟! اگر آموزش و پرورش در شغل آموزگاری اسختدام نمیکند در سمت کارمندی در بخش ستادی می تواند افراد دارای معلولیت را استخدام کند.
محمودنژاد گفت: ما در خصوص گردشگری معلولان هم هیچ کاری نکرده ایم. در کل ایران چه هتلهای سه و چهار و پنج ستاره و چه اسکان های عادی حتی یک اتاق ویژه افراد دارای معلولیت اختصاص داده نشده است. وسایل نقلیه، اماکن و ساختمان های اداری دولتی مناسب معلولین نیست، وسایل توانبخشی خیلی گران شده است. دهک معلولین نباید با افراد عادی یکی باشد. هزینه های ما برای معلولیت است. هزینه دولت برای خرید عصا دو سال یکبار 999 هزار تومان است و برای ویلچر 4 میلیون توان است. خرید این وسایل از توان یک معلول با حقوق 650 هزار تومانی خارج است.
در بخش میز فرهنگ و هنر به موضوع موسسه بابازی با حضور حسن سلطانی، مسئول موسسه بابازی پرداخته شد.
وی گفت: در بازی، بچه ها گنشگر هستند و خودشان می توانند نقش آفرین باشند، از نظر حوزه آموزشی و یادگیری بازی یکی از راه های موثر در این حوزه است. هدف ما این است که بتوانیم معلمهایی که از قالب بازی در حوزه آموزش استفاده می کنند را شناسایی کنیم و در قالب یک سری رویدادهای همافزایی تجریه این معلمها در حوزه آموزش از طریق بازی را به دیگران منتقل کنیم.
سلطانی افزود: قرار است که این حرکت کاملا خودجوش از معلمهایی که به صورت خودجوش دست به این کار زده اند را روی کار بیاوریم و از توان این معلم ها برای آموزش به معلمان دیگر استفاده کنیم. خیلی از ابتکارات وخلاقیتهای معلمها در مدارس غیر دولتی متمرکز شده است، حرکنی که شروع کردیم اولویت اصلی توانمندسازی معلمان مدارس دولتی است.