برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز شنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب این برنامه به تعدادی از خبر خوب در 24 سال گذشته در ایران پرداخته شد ازجمله: کمکرسانی طلاب پایتخت در منازل سیل زده آستارا، خروج 100 هزار نفر از پوشش کمیته امداد امام تا پایان سال، افتتاح کارخانه شیرخشک در ارومیه
در بخش بعدی این برنامه به موضوع نوشت افزار ایرانی و با حضور محمد یقینی، دبیر مجمع فعالین نوشت افزار ایرانی به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: نوشت افزار ایرانی مفهومی است که شاید تا ده سال پیش اصلا وجود نداشت و سهم نوشت افزار ایرانی از بازار حدود 10 درصد بود و ما صنعت نوشت افزار نداشتیم اما به مرور زمان مردم حمایت کردند و صنعت نوشت افزار در بستری کاملا ارگانیک رشد کرد و کیفیت خود را افزایش دادند و قیمت رقابتی دادند و در رقابت با نوشت افزار خارجی که ممنوعیتی برای واردات نداشتیم، توانستند رشد کنند و الان بیش از 60 درصد سهم بازار را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: برخی محصولات قبلا به دلیل تنوع زیاد، صرفه اقتصادی برای تولید نداشت اما الان این صرفه ایجاد شده است و چندین تولید کننده بر روی این محصولات مانند روان نویس، متمرکز شدهاند.
یقینی گفت: ما در قالب سازی قالبهای دقیق مانند خط کش ضعف داریم و مجبور هستیم قالبهای خود را به سازنده خارجی بسپاریم و این موضوع میتواند بر بحث تولید اثر بگذارد اما در سالهای اخیر یکی از شرکتهای دانش بنیان توانسته است قالب نوشت افزارهای قالب دقیق را خودش بسازد و از این منظر بینیاز شده است.
وی خاطر نشان کرد: خودکار، مداد و ماژیک جزء اقلام واردات ممنوع هستند اما نکته اینجا است که وقتی رقابت خوب باشه، اتفاقات بهتری میتواند رقم زد. از وقتی این ممنوعیت ایجاد شده است، میزان قاچاق این اقلام افزایش یافته است. رشدهایی که در این چند سال برای نوشت افزارهای ایرانی اتفاق افتاده است در بستر عدم ممنوعیت واردات بوده است اما در یکی دو سال اخیر که ممنوعیت ایجاد شده است، میزان قاچاق افزایش یافته است و نظم بازار را به هم ریخته است.
دبیر مجمع فعالین نوشت افزار ایرانی: بازخوردهای مردمی نشان میدهد کیفیت محصولات تولیدی نوشت افزارهای ایرانی است و تنوع تولیدی در این محصولات بسیار وجود دارد. حتی ما شرکتی دانش بنیان داریم که پاک کنی آنتی باکتریال تولید میکند که کیفیت آن از پاک کنهای خارجی موجود در ذهن پدرمادرها بسیار بیشتر است و قیمت آن یا هم قیمت یا پایینتر از آن است.
وی اضافه کرد: در حوزه مداد رنگی 4 کارخانه خوب داریم که به نیاز کل کشور را پوشش میدهند و در این موضوع بجز یکی دو نوع خاص هنری و طراحی، بی نیاز هستیم.
یقینی گفت: ما در محصولات مداد، خودکار، کاغذ، کیف و جامدادی، محصولات طلقی و... عمدتا برای داخل مصرف میشود زیرا این صنعت در کشور نوپا است و زمان میبرد تا تولید کننده، صادرات خود را آغاز کند با این وجود به صورت محدود، صادرات هم داریم و حدود 27 میلیون دلار صادرات تا الان وجود دارد.
وی افزود: حقیقت این هست که گاهی بنکدارها و مغازهها برای فروش محصول ایرانی مقاومت خاصی نشان میدهد و میگوید فروش نمیرود و ما مجبور هستیم عرضه این محصولات را به نمایشگاهها تقلیل دهیم.
در بخش میز فرهنگ و هنر به موضوع جامعه فعالان مردمی جهاد و شهادت و با حضور جواد شفیعیان، دبیر جامعه فعالان مردمی جهاد و شهادت پرداخته شد.
وی گفت: برخی از جبههها و جامعههای مردمی تشکیل شده است که موضوع دفاع مقدس را پیگیری میکنند و ما نیز یکی از این مجموعهها هستیم که در صدد این میباشیم که فعالیتهایی که در کل کشور به این حوزه میپردازد را جمعبندی کنیم و زیر یک چتر گردآوریم.