دکتر سید رضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا، مهمان این برنامه بود و در گفتوگو با محمدرضا باقری مجری جهان آرا اظهار کرد: شهید سید حسن نصرالله در جریان جنگی داخلی دبیرکلی حزب الله را بر عهده گرفت، در آن دوره حافظ اسد توانمندیهای مقاومت را دید و از نصرالله کمک خواست.
حزب الله در جنگ غزه چه میکرد؟
او افزود: حزب الله 24 ساعت بعد از عملیات موفق طوفان الاقصی به حمایت از مردم غزه و مقاومت فلسطین شتافت؛ یک سال پیش از آن، میثاقی حمایتی بین حزب الله و گروههای مقاومت فلسطین بسته شده بود و ورود به جنگ غزه هم بر همین اساس صورت گرفت.
پشت پرده عملیات پیجرها در حال رو شدن است: منصرف کردن حزب الله برای حمایت از غزه
صدرالحسینی خاطرنشان کرد: بخشی از دلیل انفجار پیجرها، جدا کردن مردم لبنان از حزب الله بود تا آنها از غزه حمایت نکنند. بعد از آن صهیونیستها به حزب الله پیام دادند کار ما تمام شد به شرطی که دیگر از غزه حمایت نکنید، ولی پاسخی قاطع دریافت کردند.
آیا شهادت حسن نصرالله و فرماندهان مقاومت به این کارها میارزید؟
این کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: یکی از مهمترین شاخصههای حزب الله، اعتقاد عملی به آیات الهی و سنت اهل بیت(ع) است؛ حزب الله این مسائل را پیشبینی میکرد، به عبارتی هزینههای مادی در این دنیا، آنها را از اعتقادات اخروی باز نمیدارد، درست بر عکس کسانی که اعتقادات ماکیاولی دارند.
اسرائیل چطور مکان حسن نصرالله را شناسایی کرد؟ نفوذ یا هوش مصنوعی؟
او ادامه داد: مکان مجموعه حزب الله در ضاحیه، کاملا مشخص است البته مشخص نبود سید حسن نصرالله و فرماندهان در کدام ساختمان و طبقه هستند اما رصد مکان دقیق او برای اسرائیلی که چندین دهه است لبنان را زیر نظر دارد دشوار نبود هر چند نمیتوان احتمال نفوذ را در نظر نگرفت. در این بین فناوریهای جدید و هوش مصنوعی هم دخیل هستند.
وفور فناوریهای آمریکایی در عملیات ترور حسن نصرالله
صدرالحسینی گفت: نوع فناوریهایی که در عملیات پیجرها و عملیات حمله به ضاحیه و شهادت سید حسن نصرالله بکار گرفته شده، قطعا آمریکایی است.
حالا تکلیف حزبالله چه میشود؟
این کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: روند رشد حزب الله از چهل سال قبل نشان میدهد حالا تکلیف مقاومت لبنان چه میشود؛ زمانی که سید عباس موسوی ساختار حزب الله را شکل داد، با امروز قابل مقایسه نیست و بسیار گستردهتر شده است. امام خمینی(ره) نیز بارها فرموده بودند «اگر من طلبه هم نباشم، مردم مسیر خودشان را میروند».
ایران چه خواهد کرد؟
او با بیان اینکه نباید سطح انتظارات جامعه را در این شرایط بالا برد گفت: هر چقدر سطح منازعه بالا برود، باز هم سقفی ندارد بنابراین در این زمینه باید دقت کرد.
صدرالحسینی افزود: ️اقدامی که جمهوری اسلامی از ابتدای مقابله با رژیم صهیونیستی و شکل دادن به مقاومت بومی در پیش گرفته بود باید تداوم داشته باشد.
رفتار جمهوری اسلامی در این شرایط کاملا عقلانی است
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: امروز عقلانیت بر رفتار جمهوری اسلامی موج میزند، برخی نباید شرایط را به سمتی ببرند که رفتار احساسی غلبه پیدا کند.