مشاهده خبر

دو شنبه 2 مهر 1403

از تجهیزات بنجل غربی تا تشکیل یگان زرهی سپاه

ویژه برنامه تلویزیونی «جهان آرا» یکشنبه شب یکم مهرماه با عنوان روایتی از تشکیل یگان زرهی سپاه روی آنتن شبکه افق رفت.

0

سردار فتح الله جعفری، موسس یگان زرهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مهمان این برنامه بود و در گفت‌وگو با محمدرضا باقری مجری جهان آرا به روند شکل‌گیری این یگان و دیگر مسائل مربوط به هشت سال جنگ پرداخت.

او اظهار کرد: یگان‌های زرهی و مکانیزه قوای اصلی ارتش عراق را تشکیل می‌داد که بیشتر در منطقه جنوب مستقر بودند و البته عمده تجهیزات هم متعقل به کشورهای بلوک شرق بود ولی به تدریج عراق به سمت فرانسه و برزیل هم رفت و تجهیزات زیادی شامل تانک و نفربر تهیه کرد.

جعفری افزود: ️تجهیزات زرهی ایران اما بیشتر غربی بودند ولی تجهیزات شرقی به خصوص از شوروی هم در زمان شاه خریداری شده بود.

تجهیزات بنجل غربی عامل شکست عملیات زرهی ایران در آغاز جنگ

موسس یگان زرهی سپاه با بیان اینکه چند عملیات ناموفق زرهی علیه ارتش عراق داشتیم که یکی از دلایل آن، فروش تجهیزات نامناسب توسط غربی‌ها به ایران بود ابراز کرد: ️قرار بود انگلیس تانک چیفتن مارک 5 به ایران بدهد ولی در نهایت مارک 3 آن را تحویل دادند.

پاسخ به یک شبهه؛ آیا تجهیزات غربی عامل برتر ایران در جنگ شدند؟

او ادامه داد: 780 دستگاه تانک چیفتن ایران در ابتدای جنگ زمین‌گیر شدند چون در صحنه نبرد، میدان‌دار نبودند.

جعفری گفت: ️بعد از آن تانک آمریکایی ام 47 به نیروهای ایرانی داده شد که به هیچ وجه در صحنه جنگ کارآمدی نداشتند.

توان ایران در جنگ یک در برابر سه بود

به گفته این فرمانده دوران جنگ، استعداد نیروهای ایرانی در مقابل ارتش بعث عراق یک به سه بود (هفتاد گردان ایرانی در برابر 240 گردان عراق) به همین دلیل در ابتدای جنگ و به مدت دو ماه فقط زیر بار حملات بودیم.

ماجرای نامه‌ انتقادی آیت‌الله خامنه‌ای به بنی صدر: چرا جنگ در رکود است؟

جعفری با اشاره به اینکه ایران در آغاز جنگ دو عملیات ناموفق داشت به همین دلیل دیگر عملیات تهاجمی در دستور کار قرار نگرفت عنوان کرد: ️هفتم دی ماه سال شروع جنگ، آیت‌الله خامنه‌ای نماینده وقت امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع، نامه‌ای انتقادی به بنی صدر نوشت و پس از آن بود که فعالیت‌های ایران هم آغاز شد.

توهم بزرگی که صدام گرفتار آن بود

موسس یگان زرهی سپاه افزود: اوایل جنگ و بعد از چند عملیات ناموفق ایران، صدام به ژنرال‌های ارتش خود نشان نظامی اهدا کرد و روی آنتن تلویزیون گفت عراق به جنگ خاتمه نمی‌دهد مگر ایران پاسخگوی خواسته‌هایمان باشد؛ ️خواسته او، حاکمیت بر اروند و واگذاری جزایر سه گانه بود.

بدترین دوره جنگ برای ایران؛ وقتی رئیس جمهور و فرماندهان نا امید بودند

او ادامه داد: بدترین دوره جنگ، ماه چهارم آن یعنی دی ماه 1358 بود که بنی صدر و برخی از فرماندهان هم به خاطر شکست‌های ایران به شدت نا امید شده بودند.

بنی صدر در اوج شکست‌های ایران خواهان پایان جنگ بود!

جعفری خاطرنشان کرد: زمانی که بنی صدر و برخی از فرماندهان خواستار پایان جنگ شده بودند، فرماندهان سپاه به امام پیشنهاد دادند با ورود بسیج مردمی و تغییر تاکتیک از تجهیزات‌محوری به ایمان‌محوری، می‌توانند جنگ را اداره کنند.

مهمترین تصمیم جنگ در جلسه‌ای با حضور آیت‌الله خامنه‌ای

این فرمانده نظامی گفت: شورای عالی سپاه برای اینکه بتواند نظرات خود را به محضر امام خمینی(ره) برساند و اداره جنگ را به شیوه پیشنهادی خود بر عهده بگیرد، نیاز به شخص معتمدی داشت و تصمیم بر این شد که آیت‌الله خامنه‌ای نماینده وقت امام در جنگ را دعوت کنند چون ایشان درک درستی هم از جبهه‌ها داشتند.

او تصریح کرد: ️در جلسه شورا با آیت‌الله خامنه‌ای، یکی از مهمترین تصمیم‌های جنگ گرفته شد یعنی تغییر استراتژی جنگ و ورود مردم به صحنه نبرد

عملیات‌های مشترک سپاه و ارتش ایده چه کسی بود؟

جعفری با بیان اینکه سپاه می‌خواست به امام اطمینان بدهد که می‌تواند جنگ را اداره کند و ارتش عراق را شکست دهد افزود: ️شهید حسن باقری اعتقاد داشت می‌توانیم روش‌هایی را بکار بگیریم که دشمن هیچ وقت متوجه آنها نشود، مثل عملیات‌های محدود با حضور مشترک سپاه و ارتش.

تغییر استراتژی جنگ جواب داد؛ ایران یک تیپ کامل عراق را گرفت!

موسس یگان زرهی سپاه خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در پاسخ به نامه درخواست پایان جنگ از سوی بنی صدر، منشوری 11 ماده‌ای را منتشر می‌کنند و از همان موقع استراتژی دفاع آغاز می‌شود؛ ️بعد از آن بود که عملیات امام مهدی(عج) در سوسنگرد انجام شد؛ ایران با 200 نفر توانست 54 عراقی را اسیر کند و به این ترتیب نخستین پیروزی به دست آمد.

کار علمی ارتش بعث در زمان جنگ: تحلیل عملیات‌های ایران در دانشگاه بغداد

او تصریح کرد: ارتش عراق کمیته تحلیل نبرد را در دانشگاه بغداد شکل داده بود و عملیات‌های ایران را بررسی می‌کرد تا دلیل پیروزی‌های ایران را شناسایی کند؛ ️در نامه‌ای هم که منتشر شده بود، به شکست‌های عراق اعتراف و به نیروهای مردمی هم اشاره شده بود.

آزادی خرمشهر در مسیر تصمیم سرنوشت‌ساز امام رقم خورد

جعفری ادامه داد: در عملیات آزادسازی خرمشهر، استعداد نیروهای ایرانی دو برابر عراق بود؛ ارتش بعث در آن شهر 35 هزار نفر بودند و ما 70 هزار نیروی بسیجی داشتیم.

به گفته او، ️هنر امام این بود که تصمیم گرفت نیروهای مردمی وارد جنگ شوند و به این ترتیب چنین پیروزی‌هایی به دست آمد.

عراق یگان زرهی‌اش را عقب کشید تا بیش از این تانک از دست ندهد

جعفری افزود: در عملیات‌های مختلف، صدها تانک عراقی به دست ایران افتاد و به این ترتیب تیپ زرهی سپاه تشکیل شد و با 250 تانک غنیمتی در عملیات فتح المبین شرکت کرد.

این فرمانده نظامی گفت: ️استعداد نیروهای ایرانی در بکارگیری تانک‌ها و نگهداری از آنها بالا بود به همین دلیل در عملیات مذکور 450 تانک دیگر غنیمت گرفته شد.

اروپایی‌ها می‌گفتند اجازه نداریم تانک‌های شما را سرویس کنیم!

او با بیان اینکه برای نگهداری از تجهیزات تیپ زرهی سپاه به کشورهای مختلف رفتیم، مذاکره هم می‌کردیم و توافق میشد عنوان کرد: بعدا می‌گفتند به ما اجازه ندادند با شما همکاری کنیم، به همین دلیل به توان داخلی و دانشگاهی خودمان متکی شدیم.

جعفری گفت: ️دانشگاه‌های صنعتی شریف، اصفهان و تبریز با ما همکاری کردند و قطعاتی تولید شد که در ابتدا ضعیف بودند ولی به تدریج بهتر شدند.

اعتراف عجیب فرمانده ارشد بعثی وقتی مهمان ایرانی‌ها شد

موسس یگان زرهی سپاه خاطرنشان کرد: بعد از جنگ و زمانی که هنوز صدام بود، فرمانده لشکر یک مکانیزه عراق را به ایران دعوت کردم، سرلشکر الحموت که پدرش رئیس قبیله العماره و شیعه بودند؛ ️از او پرسیدم چگونه با حمایت همه دنیا از ایران شکست خوردید؟ گفت آن چه ما را شکست داد نیروهای داوطلب و بسیجی شما بودند.

آخرین اخبار

سیاست خارجی جمهوری اسلامی و منافع ملی مردم ایران کشورها برای تامین منافع مردم خود، چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟ چرا این مقدار ناترازی انرژی داریم؟ مسئولیت‌های محوله رهبر انقلاب به خبرگان در دیدار اخیر چه بود؟ نمایش دموکراسی یا دموکراسی نمایشی؟ ملزومات جنگ روایت‌ها در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حقوق بین‌المللی و احترام از آن کشور قوی است گستاخی رژیم صهیونیستی در تعرض به ایران بزرگ توطئه‌های آمریکایی به روایت مجموعه مستند «سفارت کودتا» شبکه افق با مستندهای ویژه مقاومت «ریشه در خون» در آدینه آبان ماه «اراده یک مرد» کره‌ای را در افق ببینید مستند «نبرد امواج»، روایتی از پدافند هوایی ایران با «جهان به افق فلسطین» به پویش شاد بپیوندید «غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید مزایده انگشتر سیدحسن نصرالله به نفع مردم لبنان + فیلم افشای دروغ‌های صهیونیستی برای نسل نو مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها