ویژه برنامه تلوزیونی فرامتن با محوریت موضوعات اجتماعی و فرهنگی روز شنبه از شبکه افق پخش شد. در بخش نخست این برنامه به خبرهای خوب و امیدبخش در نقاط مختلف ایران اختصاص داشت که می توان به اخباری چون افزایش 12 درصدی نذر خون در استان مرکزی، پیشرفت 97 درصدی عملیات ساختمانی 3 ایستگاه خط 6 مترو و پایداری آب شرب شهر 24 هزار نفری مادوان در کهگیلویه و بویر احمد، اشاره کرد.
در بخش میز فرهنگ و هنر به موضوع «هیات کودک و نوجوان» با حضور حجت الاسلام مقداد قنبری، مسئول دفتر هیات کودک و نوجوان جامعه ایمانی مشعر پرداخته شد.
قنبری درباره جایگاه خانواده و هیات در تربیت یک جامعه گفت: بهترین و اثرگذارترین راه برای تربیت یک جامعه، خانواده است و هیچ چیزی نمی تواند جای آن را بگیرد به همین دلیل دنیای غرب آگاهانه به میدان آمده و به دنبال فروپاشی حوزه خانواده است.
وی افزود: یک الگو و جریانی برخاسته از متن دین داریم که به دستور اهل بیت برای نجات انسان ها در این نبرد حق و باطل طراحی شده است و آن هم دستگاه اباعبدالله الحسین و چیزی به نام هیات است. واحد مخاطب هیات خانواده است. بنابراین باید هیات به شکلی طراحی شود که وقتی خانواده وارد آن می شود برای تک تک افراد آن برنامه ای وجود داشته باشد.
مسئول دفتر هیات کودک و نوجوان جامعه ایمانی مشعر ادامه داد: هویت و ذات هیات، تربیت است به همین دلیل کودک و نوجوان تجربه هایی را در هیات کسب می کنند که ممکن است حتی در خانه هم آنها را کسب نکنند. برای مثال درک مفهوم نذر برای کودک و نوجوان فقط در هیات کودک قابل دسترس است.
در بخش گفت وگو به موضوع «مهارت آموزی» با حضور غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیر کار و رئیس سازمان فنی و حرفه ای پرداخته شد.
در برنامه ششم توسعه گفته شده است که سهم آموزش های مهارتی از مجموع آموزش در کشور به 30 درصد برسد؛ حسینی نیا در این باره گفت: آموزش های فنی و حرفه ای به دو دسته رسمی و غیر رسمی تقسیم بندی می شود؛ آموزش های رسمی تا مقطع دیپلم در آموزش و پرورش در قالب رشته کار و دانش و رشته فنی و حرفه ای دنبال می شود و بالاتر از دیپلم در آموزش عالی مانند دانشگاه های جامع علمی کاربردی، دانشگاه فنی و حرفه ای که مشخصا دروه های فنی حرفه ای را دارند .
بخش دیگر، آموزش های غیر رسمی است که سازمان فنی و حرفه ای متولی آموزش های غیر رسمی در کشور است و منظور از 30 درصد آموزش های مهارتی برای دانشگاه هاست که 30 درصد دانشجویان به سمت آموزش های مهارتی بروند.
معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای خاطر نشان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای بیش از 6500 استاندارد آموزش در رشته ها و حرفه های مختلف دارد. غیر از رشته های معروف سازمان آموزش فنی و حرفه ای، تکنولوژی های نوین و رشته های دانش بنیانی همچون اینترنت اشیا (IOT) و امنیت سایبری را به لیست آموزش های خود اضافه کرده است.
وی افزود: 500 شغل کم سرمایه و پردرآمد وجود دارد که سرمایه اصلی در این نوع مشاغل مهارت است. برای علاقمندان به دروس کامپیوتری نیز مشاغلی در نظر گرفته شده است.
حسینی نیا درباره وجود عزم برای آموزش در حوزه فنی و حرفه ای گفت: قطعا عزم وجود دارد چرا که نیروهای انسانی پنجه های کارآمد کشور هستند . یک کارخانه در نبود نیروی انسانی ماهر به جز مشتی آهن پاره و یک سوله سرد چیز دیگری نیست.