مشاهده خبر

دو شنبه 9 بهمن 1402

میراث ملی زیست محیطی ایران در محاصره برج‌ها

مجله خبری «فرامتن» با موضوعاتی همچون تورم بالای موجود و نیز اهمیت باغ گیاه‌شناسی ملی ایران، شنبه هفتم بهمن ماه روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

0

در بخش نخست، محسن قره شیخ‌لو مجری فرامتن به رقم نرخ تورم سالانه اشاره کرد که به 43.6 رسیده است؛ «تورم زندگی و کار مردم را دچار مشکلات بسیار جدی کرده است» جمله‌ای که رئیس جمهور خرداد 1400 به درستی بیان کرد و وعده داد نرخ تورم را طی دو سال به نصف کاهش داده و سپس به سمت تک رقمی شدن سوق دهد ولی حالا در سال سوم دولت سیزدهم، نرخ تورم همچنان در کانال 40 درصد بالا و پایین می‌شود.

حالا مردم می‌پرسند دولت در این دو سال چه کاری انجام داده و اصولا در سالی که به نام مهار تورم نامگذاری شده، چه برنامه‌ای برای مهار تورم توسط دولت چیده شده است؟

بخش بعدی برنامه، میز اقتصادی و سیاسی با اجرای سید ساسان رئیسیان بود؛ در این قسمت که با موضوع چالش‌های پیش روی باغ گیاهشناسی ایران روی آنتن رفت، مرتضی جابری مقدم (عضو هیئت علمی دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران) به عنوان کارشناس حضور داشت.

او اظهار کرد: باغ گیاهشناسی تفاوتی اساسی با هر باغ و پارک دیگری دارد بنابراین سخن گفتن از اینکه تغییر کاربری آن هم مثل سایر باغ‌هاست یا حتی بحث از جابجایی باغ، کاملا اشتباه است.

این کارشناس باغ گیاه‌شناسی را سرمایه‌ای ملی دانست که با نیم قرن تلاش به دست آمده است گفت: نمونه این باغ در ایران وجود ندارد و می‌توان آن را میراث فرهنگی و امنیتی کشور دانست چون ژنوم‌های متنوعی در آن نگهداری می‌شود که برای امنیت غذایی کشور ضروری هستند.

او تصریح کرد: باغ گیاه‌شناسی در هر جای دنیا که باشد، مدیریت شهری و حاکمیت از آن مثل یک سرمایه ملی حفاظت می‌کنند ولی در ایران این تفکر وجود ندارد چه اینکه حتی دستگاه‌های مسئول این باغ را به درستی معرفی هم نکرده‌اند.

جابری مقدم با بیان اینکه وقتی در سال 1348 باغ گیاهشناسی در بیرون شهر تهران احداث شد عنوان کرد: این باغ کاربری‌های مختلفی را نیز همراه خود به وجود آورد که از آن جمله می‌توان به دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، پژوهشکده هواشناسی و علوم جوی و ... اشاره کرد.

عضو هیئت علمی دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران افزود: هیچ کدام از طرح‌های تفصیلی در تهران، اجازه ساخت و ساز در حریم این باغ را مطابق آنچه امروز مد نظر شهرداری است نمی‌دهد، پهنه‌های مسکونی هم که در اطراف باغ در نظر گرفته شده تا حداکثر چهار طبقه دارای مجوز هستند و برج‌های چند ده طبقه یا چند طبقه زیر سطح هیچ توجیهی ندارند.

او ادامه داد: در منطقه 22 طی فاصله‌ زمانی 1369 تا 1396 تغییرات دمایی قال توجهی رخ داده و می‌توان گفت به صورت سالیانه، 2 درجه دمای این منطقه افزایش داشته و جزایر حرارتی ایجاد شده‌اند.

جابری مقدم ساخت و ساز و افزایش تراکم را عامل اصلی ایجاد جزایر حرارتی دانست و گفت: این مسئله تاثیر مستقیم روی باغ گیاه‌شناسی خواهد داشت.

او تصریح کرد: جانمایی باغ در این منطقه به خاطر ورزش بادهای کوهپایه‌ای تهران، خاک مناسب و وضعیت آب زیرسطحی قابل قبول بوده که موجب شده بعد از 50 سال، گونه‌های گیاهی مختلفی از سراسر دنیا در آنجا قابلیت بقا داشته باشند؛ با بسته شدن این شرایط از طریق بلندمرتبه‌سازی‌های عجیب و غریب، این فرصت از دست می‌رود.

مخاطبان شبکه افق می‌توانند پیشنهاد، انتقاد و هرگونه مسئله‌ای در مورد این برنامه را از طریق سامانه پیامکی 100076 ارسال کنند.

فرامتن را می‌توانید از طریق شناسه @faramatn_ir در پیام‌رسان‌های «بله» و «روبیکا» دنبال کنید.

آخرین اخبار

ّسفرنامه‌ای قرآنی به روی آنتن افق سیما هفته پایانی تابستان همراه با افق سیما بلوغ سینمای دفاع مقدس در دهه 90 تثبیت شد مستند ویژه شبکه افق در هفته وحدت فلسفه رویکرد آزمون و خطا در کنکور هر سال چیست؟ ادبستان آل طاها؛ الگویی برای تربیت نسل آینده مستندهای ویژه افق در هفته پایانی تابستان بررسی «عملیات دماوند» در کافه مستند فیلم‌های سینمایی آدینه شبکه افق بازپخش مستند «سرزمین ستاره ها» با نگاهی به جلسات خانگی قرآن روایتی متفاوت از بافتار اجتماعی و سیاسی زمانه امامین عسکریین «کنشگری عفاف و حجاب در فضای مجازی» با حضور سعیدیسم در افق برنامه مورد علاقتو گوش کن! بازپخش پرده خوانی سینمای جنگ از دریچه افق سیما «جعبه سیاه» آدم‌ها رو می‌شود نوشت افزار ایرانی و مسئله هویت‌یابی نسل فردا صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق روایتی متفاوت از شکل گیری حزب الله لبنان در مستند «حبیب مقاومت» داستان «الکترو دوستی» نوجوان کرمانی از قاب شبکه افق «یکه سوار»، داستان یک انقلابی ناشناخته «آقای دادستان» از شبکه افق «سفره داران» با روایتی از خادمی جانبازان دفاع مقدس «یک سال پاکی» برای زائر حسین(ع) شدن از اربعین تا مبارزه با طاغوت پهلوی؛ هفته‌ای پر بار با مستندهای شبکه افق یک قدم باقی ست تا آن اجتماع قلب‌ها چرا آمریکایی‌ها به دنبال آتش‌بس در مذاکرات دوحه نیستند؟ رونمایی از یک مستند چالشی و مطالبه‌گر/ کار بانک بنگاهداری نیست! مستند «تنبیه» به روی آنتن افق سیما/ چه تسلیحاتی انتظار رسیدن به خاک تل‌آویو را دارند؟ تناقض در رفتار بانک‌ها به روایت مستند «کار بانک بنگاه داری نیست!» کارنامه دولت سیزدهم در تامین کالاهای اساسی طلبه‌ای خلاق، مدرسه‌ای قرآنی؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رونمایی مستند «کار بانک؛ بنگاه داری نیست!» در خبرگزاری مهر افق جدیدی از مستند‌ها را با شبکه افق تجربه کنید مستند «نومن» با روایتی از مسلمان شدن سه شهروند آلمانی «در برابر تاریکی»؛ معرفی اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین و ضد صهیونیسم جهانی روایتی از حذف مخالفین رژیم صهیونیستی در کافه مستند افق روایتی از کشتی گیر فوق سنگین آزاد کشورمان در تازه نفس باند تروریستی که دولتش می‌نامند!

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها