برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز چهارشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب 24 ساعت گذشته در ایران به این خبرهای پرداخته شد: تامین لوازم مصرفی ICU با تولید داخل، افزایش 60 درصدی ظرفیت تامین آب آشامیدنی شهر بندری «سوزا» در قشم، مقاوم سازی 109 هزار واحد مسکونی روستایی در استان همدان، تلاش 40 ساعته امدادگران برای نجات 6 دره نورد در استان چهارمحال و بختیاری.
در بخش بعدی این برنامه به موضوع مشکلات آتشنشانان و با حضور قدرتالله محمدی، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران بزرگ به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: در سنوات گذشته آتش نشانان در حوزههای مختلف دارای مشکلاتی از نظر معیشت بودند که دارای سختیهای کاری بسیار زیادی است و مصوب و مقرر شد که نیروهای آتش نشانی به دلیل سختیهای کاری که دارند، 25 سال بازنشست شوند، این در حالی است که سختی کار با 20 سال بازنشستگی است که موافقت به عمل نیامده است.
محمدی گفت: نوع نگاه به مقوله ایمنی جدی گرفته نشده است و بخاطر همین نگاه، قطعا در حوزه نیروهای انسانی و تجهیزات تاثیرات خود را میگذارد و ما با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم که از قبل وجود داشته است و مجوز داریم که سالانه 200 تا 250 نفر را به بدنه آتش نشانی اضافه کنیم که کسری را جبران کنیم.
وی افزود: ما در حال حاضر 5300 نفر برای تهران بزرگ نیرو داریم که حدود 1000 نفر نیاز داریم که به وضعیت خوب برسیم اما مطلوب ما 2500 نفر است. نیروهای ما در روز به صورت میانگین 2 یا 3 ماموریت را دارند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران بزرگ اضافه کرد: ما در گذشته تماسهای تلفنی مزاحمتی داشتیم که با فرهنگ سازیها و یک سری اقدامات، این تماسها حدود 70 درصد کاهش داشته است.
وی گفت: میانگین خدمت آتش نشانی در تهران، 4 دقیقه و نیم است که با یک تلفن انجام میشود و شهروندان خدمت خود را دریافت میکنند.
محمدی گفت: این شغل حادثه زیادی دارد که هم روحی و هم جسمی است که باید برای این وضعیتی که وجود دارد، باید فکری کنیم. ما خدمات درمانی و پزشکی و روانی را به آتش نشانان ارائه میکنیم که البته مطلوب نیست و به اندازه بودجهای که در اختیار است تلاش میکنیم خدماتی را به آتش نشانان خود ارائه کنیم.
وی گفت: تجهیزات آتش نشانی متناسب با برجهای تهران و ساختمانهای بزرگ است و عملیاتهایی را با این تجهیزات انجام میدهیم، یکی برای اطفا و دیگری برای نجات افراد.
در بخش میز فرهنگ و هنر به موضوع فعالیتهای مجمع ملی خانواده و با حضور فاطمه سادات رازقی، جانشین مجمع ملی خانواده به عنوان مهمان برنامه پرداخته شد.
وی گفت: مجمع ملی خانواده حدود یک سال است که به صورت جدی فعالیت خود را آغاز کرده است و یکی از اهدافی که ما در این مجمع پیگیری میکنیم بحثهای پژوهشی مرتبط با خانواده است و افق خود را نیز فقط به بخش ملی محدود نکردهایم.
وی گفت: مجمع ملی خانواده به عنوان یک حلقه میانی فعالیت میکند به این معنا که افرادی که کنشگر هستند را ایجاد میکند و ظرفیت یابی و ظرفیت سازی میکنند.