برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز شنبه از شبکه افق پخش شد.
این برنامه به حمله تروریستی جیش الظلم به یکی از مقرهای انتظامی سیستان و بلوچستان بامداد جمعه اختصاص داشت.
سردار یونس عبدی، رئیس امور ایثارگران فراجا مهمان برنامه بود و درباره این حمله وحشیانه و کور توضیحاتی ارائه داد.
وی گفت: حمله تروریستی که بامداد جمعه اتفاق افتاد، اولین و آخرین اقدام تروریستی در کشور نیست. در طی ۴۴ سال پیروزی انقلاب اسلامی دشمن هیچ وقت آرام ننشسته است و چنین حملات کورانه توسط گروههای تروریستی هدابت شده دشمن در کشور انجام شده است تا امنیت نظام جمهوری اسلامی را خدشهدار بکنند.
عبدی افزود: جمهوری اسلامی رایزنی خود را از طریق پلیس دیپلمات با دولت پاکستان انجام میدهد تا این افراد شناسایی شوند. نیروهای فراجا و نیروهای امنیتی اطلاعاتی بیکار نخواهند نشست و انتقام خون این شهدای عزیز را خواهند گرفت.
وی در ادامه گفت: جیش الظلم تتمه گروهیست که عبدالمالک ریگی آن را بنیانگذاری کرده بود. اقدامات تروریستی این گروه مانند داعش است و کلا با اصل دین مشکل دارند چون در میان این شهدا افرادی از اهل سنت بودند. این مسابه نشان میدهد که مذهب برای آنها مهم نیست و به دنبال ایجاد آشوب و نا امنی هستن .
ابراهیم عزیزی، نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، مهمان دیگر این فرامتن بود.
وی گفت: دولتمردان جمهوری اسلامی باید عوامل موثر که در این جنایت دست داشتند را شناسایی کنند و مسئولین دولت پاکستان باید پاسخگوی این حمله وحشیانه باشند.
وی خاطر نشان کرد: ما با پاکستان توافقنانه امنیتی داریم و بدون شک که براساس این توافقنامه دولت و مسئولین پاکستان باید با ما همکاری کنند و پاسخگو باشند. به منظور بررسی بیشتر میزان همکاری عوامل داخلی و خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هیاتی را به منطقه اعزام خواهند کرد.
عزیزی افزود: به صورت کلی هدف این حملات تروریستی تفرقه افکنی میان شیعه و اهل سنت و ایجاد ناامنی در این منطقه است.
فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از مهمانان برنامه فرامتن بود.
وی گفت: گروهک تروریستی جیش الظلم دو هدف را دنبال میکنند، در منطقه اختلافات قومی و مذهبی، ایجاد کنند و هدف دیگر این است که به نوعی دو کشور ایران و پاکستان را در مقابل هم قرار بدهند. حدود ده روز پیش، در مقر ارتش پاکستان نیز حمله تروریستی توسط جیش الظلم انجام دادند و نزدیک به ۳۰ فرمانده را به قتل رساندند. سپس چنین عملیاتی را در راسک انجام دادند.
مالکی افزود: وقتی هیات عالی از جمهوری اسلامی ایران به پاکستان اعزام شد، جلسات مختلفی با مقامات این کشور داشتیم، یکی از جلسات مهمی که داشتیم، با فرماندهان ارتش پاکستان بود. در این جلسه درباره حساسیتهای موجود در مرزهای شرقی و دغدغههای جمهوری اسلامی برای حفظ این مرزها صحبت شد. فرماندهان پاکستان تعهد کردند که به منظور حفظ امنیت مرزها و وحدت سیاسی اقدامات جدی انجام دهند.
وی ادامه داد: با توجه به پراکندگی سیستان و بلوچستان، و همسایگی با دو کشور افغانستان و پاکستان که نظم سیاسی و امنیتی مناسب ندارند، تعرضات مرزی زیادی داریم. از طرفی تجهیزات ما نسبت به سایر دستگاههای عملیاتی مانند فراجا و سپاه کمتر است. بایستی تجهیزات و امکانات بیشتر و پیشرفتهتری در اختیار نیروهای عملیاتی بومی ما قرار بدهند تا بتوان مسلطتر عمل کرد.
مالکی گفت: مردم در تشییع شهدای عملیات راسک، از وزیر کشور خواستند که امنیت به طور کامل در استان سیستان و بلوچستان برقرار شود.