برنامه فرامتن با موضوع خوابگاههای متاهلی دانشجویی روز یکشنبه از شبکه افق پخش شد.
در بخش خبرهای خوب و امیدبخش این برنامه به خبرهایی از جمله صعود نوجوان های فوتبال کشور به جام جهانی فوتیال، 88 خانواده با کمک مرکز ناباروری قزوین صاحب فرزند شدند، تلاش دانش محور دانشگاه صنعتی شیراز برای ایجاد عدالت آموزشی در مناطق محروم، ساخت نخستین توربوفن ضد انفجار کشور در خراسان رضوی و... پرداخته شد.
در بخش بعدی این برنامه به موضوع نظارت صدا و سیما بر شبکه نمایش خانگی پرداخته شد. مهمانان این بخش از برنامه محمود حاجیلویی، دبیر ستاد فرهنگی اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و سعید مقیسه، رئیس سازمان تنظیم صوت و تصویر فراگیر بودند.
مقیسه درباره فعالیت برخی از رسانه ها بدون گرفتن مجوز یک محتوا گفت: رسانه ها برای تولید یک فیلم یا برنامه در مراحل مختلف باید مجوزهای لازم را از ساترا دریافت کنند، در این بین محتواهایی وجود دارد که یا در مراحل تولید مجوز نگرفتند یا در مرحله طرح بدون مجوز مستقیم فیلمنامه گرفتند که طبیعتا کسانی که این فرآیند را رعایت نکنند مشمول جرائم و محدودیت هایی خواهند شد.
حاجیلویی درباره اصول حکمرانی جدید در حوزه صوت و تصویر فراگیر گفت: در شورای عالی فرهنگی و دبیرخانه باید الگوی نوینی از تنظیم گری را در فضای فرهنگ دنبال کنیم. نمی شود امروز با الگوهای تاریخ گذشته و جواب پس داده در میدان، فضایی ایجاد کنیم که سبد فرهنگی مردم را پربار کند. در این راستا در بند ششم مصوبه مطرح شده، مطرح شده است که بسته سیاست ها و ضوابط حوزه صوت و تصویر فراگیر و نمایش خانگی را باید دبیرخانه شورای عالی فرهنگی با همکاری مجموعه دستگاه های اصلی تنظیم بکند.
مقیسه در پاسخ به اینکه آیا صدا و سیما قرار است با این روند بازیگران بخش خصوصی را مجبور به بازی در صدا و سیما بکند گفت: خیر اینطور نیست. سازمان صدا وسیما قوانین خاص خود را دارد و در حوزه فیلم و سریال کمبودی ندارد همانطور که شاهدیم تا به امروز فیلمها و سریالهای زیادی توسط صدا و سیما تولید شده شده و بازیگر بخش خصوصی را کسی مکلف نمیکند که حتما باید با این سازمان همکاری کند.
وی افزود: رویه ساترا همان روال قبلی است، چارچوب و شیوه نظارت بر اساس این قانون تغییر نخواهد کرد. این سازمان چارچوب نظارت ذیل قوانین و ضوابط محتوایی کشور دارد و در صدا و سیما از شبکه قرآن تا نسیم هر شبکه با توجه به اقتضاءات آن نظارت انجام می شود. با شبکه های نمایش خانگی هم مسلما در برابر ارزش های اسلامی ایرانی-اخلاقی کوتاه نخواهیم آمد. ولی کسی که قصد دارد قانونمندارانه وسالم محتوایی بسازد؛ راه برایش راه باز است و کسی که می خواهد تخلف کند ما بی شک مقابله می کنیم.
حاجیلویی خاطرنشان کرد: براساس الگوی نوین تنظیم گری در حوزه فرهگ، مساله اصلی فرهنگ است. در سبک زندگی ایرانی –اسلامی ما امروزه سرگرمی و اوقات فرهنگی تبدیل به یک اصل شده است. نیاید خانواده ها در مورد دیدن یک فیلم تا انتها با یکدیگر نگرانی داشته باشند. بنابراین در این حوزه ما با مردم ایستاده ایم تا بتوانند بدون نگرانی پای این تولیدات و محتوا بنشینند.
در بخش میز فرهنگی هنری ماندانا بیگزاده جلالی، رئیس شبکه تعلیم و تربیت سازمان تبلیغات اسلامی، مهمان این بخش از برنامه فرامتن بود و درباره نشست ملی فعالان تربیت اسلامی دختران «بهشت» گفت و گو کرد.
بیگزاده جلالی خاطرنشان کرد: مخاطبان و شرکت کنندگان اجلاس ملی بهشت دختران، مدیران تشکل های فعال در حوزه تربیت اسلامی دختران و تعداد کم تری از نوجوانان فعال در این تشکل ها بودند. در این اجلاس اتفاقات بسیار خوبی رخ داد . از سطح روستاها تا کلان شهرها در این اجلاس شرکت کرده بودند.
وی درباره طرح های آتی این بهشت گفت: یکی از طرح های ما راه اندازی بهشت های منطقه ای ، استانی و حتی بهشت های شهرستانی است. بعد از این اجلاس 16 استان کانال های بهشت استانی خود را راه اندازی کردند. طرح دیگر راه اندازی مدرسه بزرگ بهشت است که تشکل ها ی بزرگ و فعال در این عرصه خود به تشکل های کوچک آموزش دهند. علاوه بر این طرح بازار بهشت و بازارچه تعلیم و تربیت بهشت هم در دستور کار ماست
رئیس شبکه تعلیم و تربیت سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه بهشت بر تشکل های حوزه تعلیم و تربیت نظارت می کند تا بتواند ماموریت جوانان گام دوم انقلاب اسلامی را به انجام برساند، تاکید کرد: باتوجه به فرمایشات امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری مبنی بر ارزش و مقام زن در ساخت فرهنگ و تاکید سازمان تبلیغات اسلامی بر سه اصل زن، نوجوان و رسانه در سال 1402 ، بهشت دختران را راه اندازی کردیم. به زودی بهشت پسران را نیز راه اندازی خواهیم کرد.