مشاهده خبر

چهار شنبه 8 شهریور 1402

خرید هواپیماهای برجامی هوشمندانه نبود

رئیس سازمان هوایی کشور گفت: خرید هواپیماهای برجامی خرید هوشمندانه ایی نبود ، نه با اقلیم و شرایط ما سازگار بود و نه حتی قیمتی که برای آن پرداخت کردیم، ارزش واقعی آن ها بود. و متاسفانه شاهد بدعهدی طرف غربی هستیم. از 13 فروند خریداری شده، امروز 10 فروند زمین گیر شده است.

0

برنامه فرامتن با موضوعات فرهنگی و اجتماعی روز یکشنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش خبرهای خوب و امیدبخش به خبرهای خوب 24 ساعت گذشته در میهن اسلامی ایران پرداخته شد که از جمله آن‌ها می‌توان به این خبرها اشاره کرد: تولید 350 مگاوات برق د رنخستین شهرک انرژی خورشیدی در ایران، افتتاح 110 طرح آب شهری و روستای در کرمان، تولید 400 هزار دوز رادیودارو در سال گذشته توسط سازمان انرژی هسته ای.

بخش میز فرهنگ و هنر این برنامه به موضوع جایگاه اربعین در تفکر دینی جهان اختصاص داشت و حجت ‌الاسلام و المسلمین محمد کلباسی، کارشناس تبلیغ در عرصه بین الملل در این خصوص صحبت کرد.

کلباسی در این باره گفت: عرصه اربعین شگرف و عظیم است و اتفاق های زیبایی را در مراسم اربعین رقم می زند که تمام تبلیغاتی که دشمن برای اسلام هراسی انجام می دهد را به حاشیه می برد. سالها برنامه ها، توطئه ها و حوادث مختلفی توسط دشمنان طراحی میشود تا یک چهره نادرست از اسلام را به جهان معرفی کنند. اما تمام تلاش هایشان با این مراسم از بین می رود.

وی افزود: ولی در ایام اربعین یک رویداد بزرگ و عظیمی را شاهد هستیم که در یک بازه زمانی 20 تا 25 روزه در عراق و همزمان در تعدادی از کشورهای مختلف در جهان رقم می خورد که سرشار از زیبایی، محبت، انسانیت و ارزش های والا برای بشریت است که چیزی فراتر از بحث مذهب و دین می باشد. لذا شاهدیم که در اربعین با اینکه یک مراسم شیعی است اما افرادی با مذاهب مختلف و ادیان مختلف در آن شرکت می کنند و به آن علاقمندند.

این مبلغ گفت: یکی از ویژگی های اربعین این است که به سرعت در حال انتشار است. هیچ اجتماع بشری قابل مقایسه با اربعین در جهان نداریم. در اربعین دو ویژگی خیلی مهم در یک جا و در یک زمان در کنار هم جمع شده اند و این منشا اثر و تحول است. نخست بحث شور و عشق حسینی است که به علت مظلومیت و حقانیت سید الشهدا در فراتر از مسلمانان در ادیان مختلف و آزادگان جهان اثر گذار بوده و محبان و عاشقانی را از سراسر دنیا دارد. از یک طرف بحث مهدویت را داریم بحث مهدویت یعنی منجی و می بینیم در ایام اربعین این دو حقیقت در کنار هم به خوبی دیده می شود. اجتماعی که در اربعین از ملل و مذاهب و اقوام مختلف شکل میگیرد، یک کنگره عظیم جهانی تشکیل میدهد که افراد از طریق آن با فرهنگ ها و آداب و رسوم آشنا می شوند و معنویاتی که در اربعین وجود دارد، استفاده می کنند.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد دوم، محبت و عشق و علاقه ای که زوار به همدیگر دارند وخادمین مواکب نسبت به زوار دارند، یک پدیده ایست بسیار اثرگذار و انسانی و می تواند برطرف کننده شباهتی که درباره تشیع و اسلام است، باشد.

بخش بعدی برنامه به موضوع پیشرفت های صنعت هوایی در دولت سیزدهم اختصاص داشت و محمد محمدی بخش، رئیس سازمان هوایی کشور به عنوان مهمان برنامه در این باره گفت و گو کرد.

رئیس سازمان هوایی کشور در ین باره گفت: صنعت هواپیمایی مولفه های خاص خودش را دارد و یک صنعت پیشرفته و پیشران توسعه در همه جای دنیا است و در رده تکنولوژی قرار دارد و به شدت فناورانه و روز به روز نو شونده وسرعت رشد علمیش بسیار زیاد است. بیش از 43 سال است که صنعت هوایی کشور ما در یک جنگ تمام عیار قرار دارد و دلیل آن این است که بخش هوایی به شدت در همه حوزه ها اثرگذار است.

نکته دوم این است که این صنعت، مردم پایه است و نگه داشتن این صنعت با این مولفه ها نیازمند توانمندی و معیارهای خاص خودش را می خواهد، ما یاد گرفتیم در این 43 سال گذشته چگونه با این صنعت رفتار کنیم. این صنعت بخاطر تلاش مردان و زنان کشور روی پا مانده است. امروز علامت سوال بزرگ همه اربابان تحریم این است که چرا با وجود تمام تحریماتی که علیه ایران کردیم، این صنعت دارد روز به روز فعال تر و بیشتر به مردم سرویس می دهد.

وی افزود: برای رفع نیازهای ناوگان، چهار راهبرد در دولت سیزدهم ابلاغ شده است. برنامه 10 ساله برای این صنعت طراحی شده است. راهبرد اول، تاب آوری بود، بایستی شهریور و مرداد 1400 را مد نظر بگیریم ما از شرایط بد اقتصادی کرونا و پس از کرونا که همه صنعت هوانوردی دنیا را دچار اضمحلال و مشکل جدی کرده بود، از آن صحبت میکینم. ناوگان ما در پایین ترین سطح عملیاتی خود در طول تاریخ قرار گرفته بود. ما بعد از تاب آوری و نهضت تعمیر قطعه، خرید هواپیمای دست دوم  را داشتیم که بیش از 60 فروند هواپیما و بالگرد در همان زمان 20 ماه به ناوگان هوایی کشور اضافه شد.

نکته سوم و راهبرد سوم، تامین نقدینگی برای نوسازی ناوگان است که کارهای آن در حال انجام است و امید است تا پایان امسال به عدد 250 برسیم. راهبرد چهارم، راهبرد اساسی ساخت هواپیمای مسافربری است که در دستور کار وزارت دفاع، معاونت علمی ریاست جمهوریف وزات صمت و وزرات راه و شهرسازی و... قرار گرفته است.

رئیس سازمان هوایی کشور خاطرنشان کرد: خرید هواپیماهای برجامی خرید هوشمندانه ایی نبود ، نه با اقلیم و شرایط ما سازگار بود و نه حتی قیمتی که برای آن پرداخت کردیم، ارزش واقعی آن ها بود. و متاسفانه شاهد بدعهدی طرف غربی هستیم. از 13 فروند خریداری شده، امروز 10 فروند زمین گیر شده است. این هواپیماها از اروپا در قالب برجام خریداری شده اما هواپیماهایی که جدیدا خریداری می کنیمغ محور مهم آن این است که زیرساختش را فراهم کرده ایم یعنی هم خلبان، هم تعمیر، هم حوزه آموزش فنی آنها را داشته باشیم. 

محمدی بخش گفت:در حال حاضر 139 فروند هواپیمای زمین گیر داریم. بخشی از آنها به کلی از چرخه برداشته می شوند و بخشی که قابل استفاده است، دوباره به چرخه بر می گردانیم . اما استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان امروز تبدیل به یک راهبرد برای بخش هوایی شده است. امروز هیچ قطعاتی از هواپیما برای تعمیر به خارج از کشو ارسال نمی شود؛ بلکه هواپیما از سایر کشورها هم برای تعمیر و بازسازی به ایران فرستاده می شود.

رئیس سازمان هوایی کشور گفت: ما به ازای هر زائر رفت و برگشت 5.5 میلیون تومان به فرودگاه نجف پرداخت می کنیم. این فرودگاه جزء یکی از گران ترین فرودگاه های جهان است. همینطور که در فرودگاه ها هزینه ویلچر دریافت نمی شود ولی در فرودگاه نجف 30 دلار رفت و 30 دلار برگشت دریافت میکند. ما در حال حاضر 966 مجوز به ایرلاین های عراقی دادیم و قیمتشان در سامانه های خرید موجود است، اما دو عدد مالیاتی که به ازای هر مسافر در رفت و برگشت دریافت می کنند در این مبلغ نوشته شده روی سامانه ها نیست و نقدی از مسافر دریافت می کنند، طبیعتا اگر آن مبلغ را  که بیش از 25 دلار می شود؛ روی مبلغ بلیت اضافه شود، عدد آن بیش از 8 میلیون تومان می شود.

محمدی بخش درباره شرکت متخلف فروش بلیط گفت: با شرکت صنعتی متخلف هواپیمایی اصفهانی برخورد شده است . فردی که بلیط ها را فروخته بود، بازداشت شده است و در اختیار مقام قضائیست.

وی خاطرنشان کرد: با وجود تحریم ها تعداد نقاط پروازهای بین المللی ایران به تعداد 108 نقطه رسیده است. 27 شرکت هوایی خارجی در ایران فعالیت می کنند و با 33 کشور تفاهم نامه هوایی امضا کرده ایم.

آخرین اخبار

پخش دومین قسمت «سرداران روستا» در شبکه افق پشت پرده جنبش‌های دانشجویی چیست؟ پخش اولین قسمت از «سرداران روستا» از شبکه افق ۳۶۰ در‌جه دوباره روی آنتن شبکه افق می‌نشیند سرانجام «جنگ سرنوشت» برای اسرائیل چیست؟ پخش مستندهای جدید و متنوع از افق وقتی «مقاومت» تنها مسیر است وقتی کالای فاخر ایرانی متولی ندارد رابطه یبوست و سردردهای میگرنی نگاه به جنگ و صلح در غزه از منظر سیاسی و دینی نهضت ملی مسکن از وعده تا تحقق پیشگیری از سرطان از نگاه حکما پلن B آمریکا برای بعد از جنگ در غزه موشک‌سازی شهید احمدی روشن با شکر و روغن واقعیت داشت؟ رژیم که قبلا در سه جبهه می‌جنگید و حالا توان نبرد با حماس را هم ندارد رایحه ‌درمانی برای ترک سیگار مقاومت مدیون زن فلسطینی است ماجرای نیمروز، مستندی از زندگی شهید فخری زاده «اِگلانتین» و «اقتدار دریایی» مستندهای ویژه شبکه افق تفاوت مسهل و ملین در طب سنتی آنچه در غزه می‌گذرد فیلم نیست! جریمه سنگین و پرونده قضایی در انتظار واحدهای آلاینده متخلف آیا جنگ غزه بعد از وقفه انسانی از سر گرفته می‌شود؟ قصور دولت‌ها در پیشرفت صنعت گردشگری استان سیستان و بلوچستان این میوه را تازه تازه بو نکنید! ورزشکاران مشهور خارجی که حامی فلسطین‌اند 2 احتمال درباره جنگ غزه؛ اکتفا به تسخیر شمال غزه یا ادامه جنگ آیا اتحادیه‎ها در قبال بیمه کارگردان مسئولیتی دارند؟ یک مولتی ‌ویتامین طبیعی آگاهی شرط لازم داشتن نسل سالم چرا با ورزشکاران رژیم صهیونیستی مسابقه نمی‌دهیم؟ مشکلی که مجلس برای حل آن جامعه کارگری را فدا کرد تنفس مصنوعی برای زنده نگه ‌داشتن رژیم صهیونیستی دانشجویان ستاره‌ دار بی واسطه به افق می‌آیند دوگانه دولت‌ها و ملت‌ها در موضوع غزه! روش‌های ساده برای کاهش درد قاعدگی دادخواهی در دیوان عدالت اداری غیر حضوری است مشکل مسکن جز با تعریف یک نظام حمایتی حل نمی‌شود آیا مشکل پسماند شمال کشور حل می‌شود؟ رژیم صهیونستی فقط با غزه نمی‌جنگد «دربرابر تاریکی» به افق رسید تاثیر سرنوشت فلسطین بر مسائل استراتژیک جهانی پوشش زنده تحولات و تحلیل جنگ غزه در شبکه افق سیاست منطقه‌ای آمریکا با طوفان الاقصی به چالش کشیده شد مستند‌های ستاره دار در افق تهدید جدی سلامت در صورت خوابیدن با استرس چی کار کنیم تو پاییز مریض نشیم؟ جنگ کریدورها و بقای کشورها بنگاه‌داری بانک‌ها و پشت پرده فروشگاه‌های بزرگ لوازم خانگی روایت «غربت فلسطین» در افق

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها