در بخش نخست به «گرانفروشی بلیت توسط شرکتهای هواپیمایی» پرداخته شد؛ اردیبهشت ماه امسال قیمت بلیت به صورت رسمی 29 درصد افزایش یافت هر چند برخی ایرلاینها این رقم را تا صد در صد هم بالا بردند.
شهریور ماه بود که رئیس سازمان هواپیمایی از ورود 60 فروند هواپیما و بالگرد به کشور طی 20 ماه اخیر خبر داد، ولی تاثیر این افزایش چه بود؟
در نهایت اینکه در شرایط کنونی، قیمت بلیت حتی به نرخ مصوب و با افزایشهای صورت گرفته، موجود نیست! و آنچه در سایتها دیده میشود بالاتر از قیمت تصویب شده است.
سوال اساسی این است که نقش سازمان هواپیمایی چیست و در شرایطی که بلیت در روز روشن و به صورت علنی بالاتر از قیمت مصوب فروخته میشود چه نظارتی روی آنها صورت میگیرد؟
روایت زخمهای 14 جانباز مدافع حرم
در میز فرهنگی برنامه هم درباره کتاب «حکایت زخمها» نوشته الهه آخرتی با نویسنده این اثر گفتوگو شد.
این بانوی نویسنده با بیان اینکه شش کتاب دیگر راجع به مدافعان حرم نوشته است اظهار کرد: گمانها بر این است که در نزدیکی ظهور هستیم، بنابراین باید فراتر از گستره ملی بلکه در بعد بینالمللی و منطقهای نگاه کنیم و حرف بزنیم، بر همین اساس خلق آثاری پیرامون مدافعان حرم و مسئله مقاومت، میتواند راهگشا باشد.
او افزود: روایت داستانی به خاطر تخیلی که دارد، جذابتر است و خوانندگان بیشتر به آن توجه میکنند ولی در روایت مستند، محدود به واقعیتها هستیم هر چند اگر جذابیتی برای مخاطب نداشته باشد ولی عقیده دارم مستندنگاری راجع به مسئله مقاومت و مدافعان حرم، در آینده به عنوان آثاری قابل توجه مد نظر قرار میگیرند.
آخرتی با بیان اینکه این کتابها به عنوان سندهای تاریخی خواهند بود گفت: در کتاب حاضر با جانبازی لبنانی که هم دو دست، هم بینایی و هم شنوایی یکی از گوشهایش را از دست داده گفتوگو شده است؛ او با وجود همه این مشکلات، ازدواج کرده و به کار خبرنگاری میپردازد، برای پرداختن به این شخصیت، باید زندگی دیگر جانبازان را هم در این پازل مورد بررسی قرار میدادم که از ملیتهای مختلف پاکستانی، افغانستانی و ایرانی هستند ولی جای مدافعان حرم سوری و عراقی در کتاب خالی است.
احزاب و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات
در میز سیاسی برنامه، دکتر عبدالله مرادی مدیرکل سیاسی وزارت کشور مهمان استودیوی فرامتن شد؛ او درباره احزاب و نقش آنها در انتخابات اظهار کرد: انتخابات با فعالیت گروههای سیاسی و احزاب گره خورده است؛ در حال حاضر 140 حزب در کشور در سطوح ملی و استانی فعالیت میکنند که از بین آنها، 99 مورد به خاطر اساسنامههایشان میتوانند از ظرفیت ماده هشت انتخابات استفاده کرده و حضور انتخاباتی داشته باشند به این معنا که مجاز به انتشار فهرست نامزدها خواهند بود.
او افزود: 19 جبهه سیاسی (تشکیل شده از احزاب قانونی دارای پروانه فعالیت) هم در کشور وجود دارند که با توجه به قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی که میگوید ارائه فهرستهای انتخاباتی صرفا از سوی احزاب و جبهههای سیاسی قابل انتشار است، دیگر با فهرستهای شب انتخاباتی مواجه نخواهیم بود.
مرادی خاطرنشان کرد: برخی افراد بدون تخصص و نگاه کارشناسی لازم در مورد مسائل سیاسی نظر میدهند در حالیکه سیاست و حکمرانی، حوزهای تخصصی و فرابخشی است که باید به اهل فن سپرده شود و به عقیده ما، احزاب و گروههای سیاسی، متخصصان این موضوع به شمار میروند.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه کار سیاسی شاخصههای مشخصی دارد عنوان کرد: تعهد به منافع ملی، متعهد بودن به قانون و صندوق رأی و همچنین داشتن تخصص احزاب و جبههها در مورد مسائل اصلی کشور و داشتن برنامه برای مدیریت و برون رفت از مشکلات است.
مخاطبان شبکه افق میتوانند پیشنهاد، انتقاد و هرگونه مسئلهای در مورد این برنامه را از طریق سامانه پیامکی 100076 ارسال کنند.
فرامتن را میتوانید از طریق شناسه @faramatn_ir در پیامرسانهای «بله» و «روبیکا» دنبال کنید.