ویژه برنامه به افق فلسطین جمعه از شبکه افق پخش شد. در بخش نخست برنامه به اخبار و اتفاقات مهمی که طی ساعات گذشته در غزه افتاده است، اشاره شد.
در اولین بخش از گفتوگوهای برنامه به افق فلسطین ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مهمان برنامه بود.
وی گفت: اصل دغدغه «اکنون آتشبس» که امروز یک شعار بینالمللی است، جای آن در مجالس است چون مجالس نمایندههای مردم هستند و این صدای مردمی بینالمللی است. مجلس ما هم از ابتدای این جنگ وارد موضوع شد و تلاش کرد که این صدا را هم در داخل و هم در سطح بینالمللی منتشر کند. واقعیت این است که موضوع فلسطین، و این کشتار جنایتباری که رژیم نتنیاهو دائما در غزه مرتکب میشود، وجدانهای بیدار را به تحرک وا داشته است و هر کس به هر طریقی هر کاری که از دستش برمیآید را انجام میدهد. عدهای تمام توانشان این بود که به خیابان بیایند و شعار بدهند که بزرگترین تجمعات را در واشنگتن و لندن و پاریس دیدیم و این حد از حمایت از فلسطینیان در تاریخ بیسابقه بوده و بخشی از آن به محیط مجالس میآید و انتظار می رود در کنار پیگیری دیپلماسی پارلمانی مطالبهی بینالمللی «اکنون آتش بس» به سرانجام برسد.
عمویی افزود: طرح جمهوری اسلامی حمایت است و خواسته جمهوری اسلامی این است که اشغال فلسطین پایان یابد و این افراد که اصالتی در سرزمین فلسطین ندارند به کشورهای خود بازگردند و خود مردمی که در فلسطین باقی میمانند اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی در یک همهپرسی تحت نظارت بینالمللی شرکت کنند و حق تعیین سرنوشت خودشان را داشته باشند و آینده سیاسی خود را تعیین کنند.
وی خاطرنشان کرد: حمایت ما از فلسطین از جنس این است که با اشغال و ظلم و کشتار مردم فلسطین مخالفت میکنیم و اتفاقی که ما در حال حاضر رقم می زنیم یک حمایت سیاسی و حمایت در حوزه اجتماعی و افکار عمومی است واقعیت این است که کسی که در میدان جهاد مشغول است، فلسطینی است و خودش طراحی میکند و البته که ما از حقوق آنها حمایت میکنیم و حامی آنها هستیم ولی ما برای آنها عملیات طراحی نمیکنیم، ما به گروههای مقاومت دستورالعمل نمیدهیم و آنها از ما دستور نمیگیرند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: تاریخ منطقه در منازعه فلسطین به پیش از طوفان الاقصی و بعد از آن تقسیم میشود. این اتفاق در دو جهت خیلی اتفاق بزرگی است، یک جهت خود عملیاتی است که روز 7 اکتبر انجام شده و یکی نوع واکنشی است که رژیم صهیونیستی به این عملیات انجام داده است. در یک باریکه محدود و محصور با وسعت 364 کیلومتر مربع، در این فضا گروهی رشد کرده با جمعیتی حدودا 20 هزار نفر که رژیم صهیونیستی را با یک ارتش کاملا مدعی و تجهیز شده از جانب ایالات متحده و چند سرویس اطلاعاتی، به آن ضربه زد، ضربه ای که رژیم صهیونیستی را تا چند روز گیج و مبهوت کرد. در این شرایط به این عملیات که آسیب بزرگی به او زده و کمک کرده که موج مهاجرت معکوس در اراضی اشغالی صورت بگیرد، واکنش او کشتار مردم است. اثر آن شکافی که در افکار عمومی در خود غرب بوجود آورده و بیسابقه بوده است.
عمویی افزود: هیچکس حتی غربیها و حتی رژیم صهیونیستی از طولانی شدن این جنگ بهرهای نمی برد، کسی که تلاش می کند این جنگ را طولانی کند، خود نتنیاهو است که برای بقای سیاسی خودش عدهی زیادی افراد بیگناه را به خاک و خون میکشد تا چند روز بیشتر بر مسند قدرت بماند و از پاسخ به کمیته تحقیق و تفحص و دادگاه در موضوعات قبلی اش فرار می کند. اما من معتقدم که حتی غربی ها دیگر بیشتر از این نمیتوانند این فضا را تحمل کنند.
خسرو معتضد، نویسنده و پژوهشگر تاریخ، مهمان دوم گفتوگوی برنامه به افق فلسطین بود.
وی گفت: الگوی رژیم صهیونیستی کنونی آلمان نازی است ، آنها همان کار را که آلمان نازی با یهودیان کرد را در حق مردم غزه و فلسطین میکنند و مدعیند که هر کاری در این دنیا بکنیم، حساب و کتاب ندارد. اما باید گفت که در طی تاریخ ثابت شده که هر نظام آپارتاید و نژادپرستی بعد از مدتی به کلی محو میشود. این رژیم هم همین سرگذشت برایش اتفاق می افتد.
وی افزود: یکی از من سوال کرد که رژیم صهیونیستی می تواند به ایران هم حمله کند، بی شک نه، رژیم صهیونیستی جرات نمیکند این کار را بکند، ایران کوههای بلند دارد و مخفیگاههای زیاید برای سلاح هایش دارد، رژیم صهیونیستی جنگ طولانی نمیتواند تحمل کند و طی تاریخ این مساله ثابت شده است. کاری که اکنون در غزه میکند یک نسلکشی است و بیشک بیحساب نخواهد ماند. همانطور که جنایتهای آلمان در جنگ جهانی اول بیحساب نماند و بعدها فرماندهان ای جنگ را یا اعدام یا زندانی و محکوم کردند.