مشاهده خبر

دو شنبه 22 خرداد 1402
جهان آرا

گفت‌وگویی منتقدانه در مورد لایحه عفاف و حجاب؛ یک تله فرهنگی یا باز شدن مسیر برای شل حجابی؟

برنامه دوشنبه شب جهان آرا با موضوع بررسی لایحه عفاف و حجاب و با حضور دکتر مهدی جمشیدی (عضو هیات علمی دانشگاه) و دکتر مهدی حاجی ملاعلی (حقوقدان)، روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

2

در این گفت‌وگو ابتدا دکتر مهدی جمشیدی (عضو هیات علمی دانشگاه) با بیان اینکه لایحه حجاب و عفاف در صورتی که هست، یک باتلاق برای حجاب به شمار می‌رود اظهار کرد: چون از جنبه‌هایی فرصت و مجال قانونی برای اعمال خلاف حجاب و عفاف فراهم کرده است.

وی افزود: نمی‌گویم قصد نویسندگان لایحه این بوده، ولی نتیجه همین شده که گفتم، و تعجب می‌کنم از اینکه لایحه، از دولت و قوه قضائیه هم گذشته است، انتظار ما بیش از اینها بود.

به گفته او، تحلیل اشتباه از اتفاقات 1401 موجب نوشتن لایحه عفاف و حجاب شده است!

جمشیدی در توضیح این گفته خود خاطرنشان کرد: متن لایحه حجاب و عفاف، نوعی عقب‌نشینی است زیرا احساس می‌کنیم نویسندگان لایحه عقیده دارند اگر به چیزی فراتر از این فکر کنیم، موجب دو قطبی و آشوب خواهد شد که البته این اندیشه به خاطر تحلیل اشتباه از اغتشاشات 1401 است.

وی افزود: برخی به دنبال تفکیک میان حجاب و عفاف هستند در حالیکه حجاب، لایه بیرونی برای محافظت از عفاف است و فلسفه حکم شرعی آن هم همین است.

چپی‌های مذهبی اوایل انقلاب تندروهای مسئله حجاب بودند

این استاد دانشگاه در ادامه به مناظره‌های انتخاباتی 1392 اشاره و ابراز کرد: آقای روحانی، یک مسئله شرعی و دینی مثل حجاب را دستمایه فعالیت انتخاباتی خود کرد و در مناظره‌ها گفت رقبای من می‌خواهند در خیابان‌ها دیوار بکشند!

وی بیان کرد: تکه تکه جلو آمدند و طی 10 سال، این روند را تشدید کردند، در واقع یک بسته فرهنگی داشتند و در نهایت به اتفاقات سال گذشته رسیدند؛ در دنیای روایت‌ها، نماد حجاب را زدند یعنی زدن تمام حیثیت و اعتبار یک فرهنگ

به گفته او، جمهوری اسلامی در زمینه حجاب تنگ نظری به خرج نداده و در زمینه حجاب، سهل‌گیری کرده ولی همین چپی‌های مذهبی، اوایل انقلاب تندروی می‌کردند.

کشف حجاب؛ رعایت نکردن هنجار اجتماعی یا حرام شرعی و سیاسی؟

جمشیدی تصریح کرد: در لایحه حجاب و عفاف بحث از هنجار اجتماعی است در حالیکه رهبر معظم انقلاب، کشف حجاب را حرام سیاسی و شرعی دانسته‌اند.

تقلیل حجاب به یک هدبند باریک!

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: در لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف، حتی یک هدبند نوارمانند، حجاب محسوب می‌شود و مسیر را برای بی حجابی باز می‌کند.

او خاطرنشان کرد: در این لایحه، نیروی انتظامی به صورت کلی از عرصه رانده شده و به اپراتور و تهیه‌کننده عکس تقلیل داده شده و اسمش را هم گذاشته‌اند هوشمندسازی، صحنه را خالی کردن که اسمش هوشمندسازی نیست!

لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف حتی در اسم هم کارآمد نیست!

دکتر مهدی حاجی ملاعلی هم در این گفت‌وگو با اشاره به عنوان لایحه که حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب است گفت: حمایت فقط نباید سلبی باشد باید ایجابی هم باشد ولی این اسم هم با مسمی نیست زیرا باید قوانینی وضع شوند که مجموعه تولیدات و محصولات حوزه عفاف و حجاب را مورد حمایت قرار دهد ولی خبری از اینها در لایحه  نیست.

وی افزود: جایی ضربه خوردیم که با شل حجابی کنار آمدیم! اگر در قانون‌نویسی برای حمایت از حجاب و عفاف شتاب‌زده باشیم، قطعا با مشکل مواجه می‌شویم.

حاجی ملا علی خاطرنشان کرد: در لایحه حجاب و عفاف، فقط برای کشف حجاب و عریانی مجازات‌هایی در نظر گرفته شده و حجاب اسلامی مورد توجه نیست.

نبودن لایحه حجاب و عفاف از بودنش بهتر است!

این حقوقدان تصریح کرد: در دکترین حریم شخصی بعضی کشورهای غربی آمده که حتی اگر حیاط یا بالکن خانه، در دید جامعه باشد، دیگر حریم خصوصی محسوب نمی‌شود، کسانی که دوست دارند مثل بعضی کشورها باشند و مثل آنها لباس بپوشند، بهتر است اینها را هم بدانند.

به گفته او، نبودن این لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف، بسیار بهتر از بودن آن است.

 

 

 

 

 

 

 

آخرین اخبار

سیاست خارجی جمهوری اسلامی و منافع ملی مردم ایران کشورها برای تامین منافع مردم خود، چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟ چرا این مقدار ناترازی انرژی داریم؟ مسئولیت‌های محوله رهبر انقلاب به خبرگان در دیدار اخیر چه بود؟ نمایش دموکراسی یا دموکراسی نمایشی؟ ملزومات جنگ روایت‌ها در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی حقوق بین‌المللی و احترام از آن کشور قوی است گستاخی رژیم صهیونیستی در تعرض به ایران بزرگ توطئه‌های آمریکایی به روایت مجموعه مستند «سفارت کودتا» شبکه افق با مستندهای ویژه مقاومت «ریشه در خون» در آدینه آبان ماه «اراده یک مرد» کره‌ای را در افق ببینید مستند «نبرد امواج»، روایتی از پدافند هوایی ایران با «جهان به افق فلسطین» به پویش شاد بپیوندید «غیبت موجه» با روایتی از دانش آموز شهید مزایده انگشتر سیدحسن نصرالله به نفع مردم لبنان + فیلم افشای دروغ‌های صهیونیستی برای نسل نو مزد خدمت یک خادم کافه مستند به صرف یک فنجان تحلیل «خوبان عالم» روایتی از دو شهید شاهچراغ آیا حماس در معادلات آینده فلسطین نقش خواهد داشت؟ زندگی شهیدِ نخبه «شاه‌چراغ» از قاب افق سیما شبکه افق سیما با روایتی از شهدای شاهچراغ مستند "بهنام 30 سال بعد" روایت زندگی و شهادت بهنام محمدی مقاومت نه یک گروه که یک فرهنگ است روایتی مستند از شهدای غیرایرانی سوریه مستند «شباهنگ» برای اولین بار به آنتن سیما رسید همه چیز درباره کریدور IMEC؛ برنامه ایران چیست؟ «خانه پوچ» برای اولین بار به آنتن افق رسید «زیتون سرخ» از امروز روی آنتن افق سیما رنگ و بوی مقاومت در مستندهای افق روایت مستند یک دفاع تاریخ‌ساز روایت ۲۴ ساعت با «به افق فلسطین» مجموعه مستند «باروت و بیروت» روایتی از نبرد این روزها در ضاحیه آیا حزب‌الله بعد از ترور فرماندهان دچار مشکل خواهد شد؟ «به افق فلسطین» از طوفان الاقصی تا وعده صادق همانندی این روزهای لبنان با تابستان ۱۳۶۰ طوفان الاقصی و موج بیداری دینی در دنیای اسلام نماهنگ «به افق فلسطین» در سالگرد ۷ اکتبر منتشر شد یک سال از تولد «به افق فلسطین» تلویزیون می‌گذرد شبکه افق حضور سردار قاآنی را در برنامه «به افق فلسطین» تکذیب کرد اکران کمپین محیطی «جهان به افق فلسطین» در سطح کشور جنایات رژیم صهیونیستی در مستند «منهای ۷۵» پخش سریال «طلوع فجر» در اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی + تیزر «به افق فلسطین» یک برنامه پر مخاطب شجاعت و درایت تؤامان یک رهبر مستند «وداع با اسلحه» در کافه مستند ۲۴ ساعت به افق فلسطین؛ بزرگداشت سالگرد برنامه‌ای که تاریخ‌ساز شد از قانا تا بیروت روایت پیروزی مقاومت نبردی نهایی برای صهیونیست‌ها و مقاومت

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها