مشاهده خبر

دو شنبه 22 خرداد 1402
جهان آرا

گفت‌وگویی منتقدانه در مورد لایحه عفاف و حجاب؛ یک تله فرهنگی یا باز شدن مسیر برای شل حجابی؟

برنامه دوشنبه شب جهان آرا با موضوع بررسی لایحه عفاف و حجاب و با حضور دکتر مهدی جمشیدی (عضو هیات علمی دانشگاه) و دکتر مهدی حاجی ملاعلی (حقوقدان)، روی آنتن زنده شبکه افق رفت.

2

در این گفت‌وگو ابتدا دکتر مهدی جمشیدی (عضو هیات علمی دانشگاه) با بیان اینکه لایحه حجاب و عفاف در صورتی که هست، یک باتلاق برای حجاب به شمار می‌رود اظهار کرد: چون از جنبه‌هایی فرصت و مجال قانونی برای اعمال خلاف حجاب و عفاف فراهم کرده است.

وی افزود: نمی‌گویم قصد نویسندگان لایحه این بوده، ولی نتیجه همین شده که گفتم، و تعجب می‌کنم از اینکه لایحه، از دولت و قوه قضائیه هم گذشته است، انتظار ما بیش از اینها بود.

به گفته او، تحلیل اشتباه از اتفاقات 1401 موجب نوشتن لایحه عفاف و حجاب شده است!

جمشیدی در توضیح این گفته خود خاطرنشان کرد: متن لایحه حجاب و عفاف، نوعی عقب‌نشینی است زیرا احساس می‌کنیم نویسندگان لایحه عقیده دارند اگر به چیزی فراتر از این فکر کنیم، موجب دو قطبی و آشوب خواهد شد که البته این اندیشه به خاطر تحلیل اشتباه از اغتشاشات 1401 است.

وی افزود: برخی به دنبال تفکیک میان حجاب و عفاف هستند در حالیکه حجاب، لایه بیرونی برای محافظت از عفاف است و فلسفه حکم شرعی آن هم همین است.

چپی‌های مذهبی اوایل انقلاب تندروهای مسئله حجاب بودند

این استاد دانشگاه در ادامه به مناظره‌های انتخاباتی 1392 اشاره و ابراز کرد: آقای روحانی، یک مسئله شرعی و دینی مثل حجاب را دستمایه فعالیت انتخاباتی خود کرد و در مناظره‌ها گفت رقبای من می‌خواهند در خیابان‌ها دیوار بکشند!

وی بیان کرد: تکه تکه جلو آمدند و طی 10 سال، این روند را تشدید کردند، در واقع یک بسته فرهنگی داشتند و در نهایت به اتفاقات سال گذشته رسیدند؛ در دنیای روایت‌ها، نماد حجاب را زدند یعنی زدن تمام حیثیت و اعتبار یک فرهنگ

به گفته او، جمهوری اسلامی در زمینه حجاب تنگ نظری به خرج نداده و در زمینه حجاب، سهل‌گیری کرده ولی همین چپی‌های مذهبی، اوایل انقلاب تندروی می‌کردند.

کشف حجاب؛ رعایت نکردن هنجار اجتماعی یا حرام شرعی و سیاسی؟

جمشیدی تصریح کرد: در لایحه حجاب و عفاف بحث از هنجار اجتماعی است در حالیکه رهبر معظم انقلاب، کشف حجاب را حرام سیاسی و شرعی دانسته‌اند.

تقلیل حجاب به یک هدبند باریک!

این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: در لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف، حتی یک هدبند نوارمانند، حجاب محسوب می‌شود و مسیر را برای بی حجابی باز می‌کند.

او خاطرنشان کرد: در این لایحه، نیروی انتظامی به صورت کلی از عرصه رانده شده و به اپراتور و تهیه‌کننده عکس تقلیل داده شده و اسمش را هم گذاشته‌اند هوشمندسازی، صحنه را خالی کردن که اسمش هوشمندسازی نیست!

لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف حتی در اسم هم کارآمد نیست!

دکتر مهدی حاجی ملاعلی هم در این گفت‌وگو با اشاره به عنوان لایحه که حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب است گفت: حمایت فقط نباید سلبی باشد باید ایجابی هم باشد ولی این اسم هم با مسمی نیست زیرا باید قوانینی وضع شوند که مجموعه تولیدات و محصولات حوزه عفاف و حجاب را مورد حمایت قرار دهد ولی خبری از اینها در لایحه  نیست.

وی افزود: جایی ضربه خوردیم که با شل حجابی کنار آمدیم! اگر در قانون‌نویسی برای حمایت از حجاب و عفاف شتاب‌زده باشیم، قطعا با مشکل مواجه می‌شویم.

حاجی ملا علی خاطرنشان کرد: در لایحه حجاب و عفاف، فقط برای کشف حجاب و عریانی مجازات‌هایی در نظر گرفته شده و حجاب اسلامی مورد توجه نیست.

نبودن لایحه حجاب و عفاف از بودنش بهتر است!

این حقوقدان تصریح کرد: در دکترین حریم شخصی بعضی کشورهای غربی آمده که حتی اگر حیاط یا بالکن خانه، در دید جامعه باشد، دیگر حریم خصوصی محسوب نمی‌شود، کسانی که دوست دارند مثل بعضی کشورها باشند و مثل آنها لباس بپوشند، بهتر است اینها را هم بدانند.

به گفته او، نبودن این لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف، بسیار بهتر از بودن آن است.

 

 

 

 

 

 

 

آخرین اخبار

مستند «محافظ» با روایتی از زندگی نامه شهید سید مهدی موسوی روایتی متفاوت از سیاست‌ورزی مقتدرانه دولت شهید رئیسی بازخوانی جنایتی که از یاد‌ها نخواهد رفت این نامه برسد به دست رئیس‌جمهور دویست و شصت و هشتمین روز جنگ غزه و مردمی که همچنان مقاومند «پرواز اردیبهشت» امشب روی آنتن شبکه افق «من یک هیولا گرفته‌ام» به پخش افق رسید/ داستانی واقعی؛ از فاسدترین واحد پلیس آمریکا نظم نوین چند قطبی و چالش جدید آمریکا برنامه «انتخاب ایران» برای دور دوم انتخابات به افق رسید «برسد به دست رئیس جمهور» نامه‌ای برای رئیس جمهور آینده ایران شبکه افق با «آوردگاه» به عید مباهله می‌پردازد «آخرین ایست بازرسی» به افق رسید مجلس دوازدهم، دولت چهاردهم و آینده سیاست و اقتصاد ایران گزارش و گفت‌وگوهای اختصاصی «به افق فلسطین» از غزه روایتی از تبعیض نژادی آمریکایی‌ها به آنتن افق رسید ماه بانو در «بزرگراه همت» تازه‌های مستند افق سیما در هفته افشای حقوق بشر آمریکایی مردم در میدان هستند ولی تحول اداری و اقتصادی هم می‌خواهند مواضع نامزدها به افق فلسطین ریشه‌های دینی انتخابات و ضرورت مشارکت حداکثری کابینه جنگی که بلای جان نتانیاهو شده است نقاط عطف فعالیت‌های دولت شهید رئیسی در مستند «برسد به دست رئیس‌جمهور» معیشت مردم و انتخاب چهاردهم دیدگاه‌های محمدباقر قالیباف در مورد مسئله فلسطین حکمرانی مطلوب و آینده ایران دیدگاه‌های قاضی‌زاده هاشمی در مورد مسئله فلسطین اعلام مواضع نامزدهای ریاست جمهوری در برنامه «به افق فلسطین» «مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر» روی آنتن شبکه افق بی‌بی ماه در «بزرگراه همت» روایتی از ناگفته‌های انقلاب اسلامی در شبکه افق سیما گروهک منافقین؛ پدیده‌ای متفاوت در اندیشه الحادی دیدگاه‌های سعید جلیلی در مورد مسئله فلسطین وابستگی کاهنده جواب نداد، استقلال بالنده به کار آمد دیدگاه‌های علیرضا زاکانی در مورد مسئله فلسطین مجموعه مستند «یکی بود یکی نبود» روی آنتن شبکه افق / قصه فراموش نشدنی آدم‌ها برنامه «انتخاب ایران» برای کمک به انتخاب آگاهانه و خردمندانه مردم است آنچه باید تا حکمرانی کارآمد پدیدار شود نتانیاهو همه چیز را باخته است؛ هم جنگ و هم کابینه خودش نظرسنجی برنامه «به افق فلسطین» طنین دعای پرفیض عرفه در کربلا از شبکه افق دولت رئیسی، الگویی برای منتخبان جمهور دیدگاه‌های مسعود پزشکیان در مورد فلسطین فصل پنجم «بزرگراه همت» به آنتن افق رسید پخش «بزرگ راه همت» و «برسد به دست رئیس جمهور» این هفته از شبکه افق دولتی که در فسادستیزی متفاوت بود بررسی دغدغه ذهنی پسرها در مستند «صفر یک» «دومینو» با موضوع همزیستی انسان و سگ روی آنتن می‌رود نقشه‌هایی که غرب برای غرب آسیا داشت اسرائیل در هراس از پاسخ سخت حزب الله زمینه‌سازی برای ظهور در برنامه «بزرگراه همت»

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها