برنامه 360 درجه با موضوع دیپلماسی توییتری روز جمعه از شبکه افق پخش شد.
از وقتی مفهوم سلبریتی وارد فرهنگ عمومی مردم شد، احتمال اینکه کسی این افراد را ببیند و با آنها عکس بگیرد زیاد شد اما سیاستمداران و پادشاهان اینچنین نبودند. با ورود این افراد به فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، فاصله بین مردم و سیاستمداران و قدرتمندان شکسته شد.
در عصر اینترنت و شبکههای اجتماعی، مردم دیگر مثل رعایای چندین قرن پیش نبودند و هر چیزی را که میدیدند به نقد میکشیدند و از طریق همین شبکههای اجتماعی، حریم شخصی سیاستمداران نیز به داخل منزل هم کشیده شد.
سیاستمداران از این وضعیت ناراحت نبوده و هر سیاستمداری میداند اگر از این فرصت استفاده کند تا مستقیم حرفهای خود را به گوش مردم برساند. اما خطری که میتواند برای سیاستمداران وجود داشته باشد، افشاگری است که این افراد میدانند چگونه با یک خبر بزگتر آن افشاگری را نیز پوشش دهند.
سیاستمداران با استفاده از شبکههای اجتماعی به صورت گسترده میتوانند بر مردم اثر بگذارند و جهتدهی کنند.
تاثیر شبکههای اجتماعی اینقدر برای سیاستمداران مهم و قابل توجه است که چندین واژه مانند دیجیپلماسی که ترکیبی از دیجیتال و دیپلماسی است را وارد ادبیات علوم سیاسی کرده است.
دیپلماسی دانشی است که نحوه ارتباط بین سیاستمداران و سران کشورها را بررسی میکند و برای آن نظریات و روشهای جدید ابداع میکنند.
دیجیپلماسی نیز به معنای استفاده از فضای دیجیتال در امور سیاسی است که البته یک تعریف ساده نیز دارد و علم ایجاد جنجال و هیاهو توسط سیاستمداران در شبکههای اجتماعی است.
دیجیپلماسی نیز اصولی دارد از جمله اینکه سیاستمداران در یک یا نهایت دو شبکه اجتماعی که عمدتا فیسبوک و توییتر است، فعالیت دارند. از بین فیسبوک و توییتر، سهم توییتر در جهان سیاست بیشتر است و اکثر شخصیتهای سیاسی دنیا یک صفحهای در این شبکه مجازی دارند.
در حال حاضر توییتر بزرگترین زمین بازی در دنیای سیاست است و بخاطر اهمیت این شبکه اجتماعی در عالم سیاست، در سال 2011 واژه توییپلماسی ابداع شد. اولین دلیل استفاده سیاستمداران از توییتر قدمت این شبکه اجتماعی است و در ابتدا کاربردان حق داشتن در حد 140 کلمه مطلب بنویسند.
در حال حاضر توییتر 450 میلیون کاربر فعال دارد اما بخاطر حضور پررنگ سیاستمداران، خبرنگاران، پژوهشگران و ... به توییتر لقب رسانه نخبگان دادهاند.
توییپلماسی بجای اینکه بتونه صلح را برقرار کند، جنجال به پا کرده است. سال 2014 آمریکاییها یک انقلاب رنگی در اوکراین بر پا کردند و توانستند رهبر آن زمان اوکراین را برکنار و کسی دیگر را به قدرت برسانند.