در این برنامه هم استاد علی فروغی به گفتوگو با وحید یامینپور نشست؛ او با اشاره به اینکه باید معنای حادثههای تاریخی و توحیدی را بشناسیم و جایگاه خود را در آنها پیدا کنیم اظهار کرد: هیچ چیز تصادفی نیست و همانگونه که شهید مدرس گفته بود دیانت ما عین سیاست ماست و سیاست و حوادث در در طول تاریخ معنا و پیامهایی داشته است.
فروغی افزود: حضور گسترده مردم طی دو روز گذشته در تشییع پیکر شهدای خدمت، معنایی دارد، آنها وظیفه خود را در این روز تشخیص دادند و به آن عمل کردند.
قاعدهای برای متصل شدن به منبع حیات
این استاد حوزوی گفت: میتوان به عالم بزرگان توحید وارد شد و با آنها هم دنیا شد؛ این همان قاعده «إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ» است، همان جریان اصلی حیات که آدمی را به معدن خوبیها متصل میکند.
چرا رهبری شهید امیرعبداللهیان را «مجاهد» نامیدند؟
او ادامه داد: رهبر معظم انقلاب از شهید امیرعبداللهیان به مجاهد میدان سیاست و خدمت یاد کردند، مجاهد نه فقط سرباز در میانه جنگ است بلکه در دیگر عرصهها هم میتوان در راه خدا مجاهدت کرد.
هنر آدمی در رسیدن به مقام انتخاب حیات و مرگ است
فروغی تصریح کرد: حیات ابدی انسان در همین دنیای مادی شکل میگیرد، جایی که هنر انسان سبب میشود او بین حیات و مرگ یکی را انتخاب کند.
شهدا از خدا میخواهند به دنیا برگردند
این استاد حوزوی با بیان اینکه در روایت است که شهدا از خدا میخواهند دوباره به دنیا بازگردند عنوان کرد: چون آن قدر از شهادت کرامت دیدهاند که دوست دارند دوباره آن را تجربه کنند.
مرگ هر انسان همرنگ زندگی اوست
او تاکید کرد: کسی که میخواهد بداند مرگش چگونه است، باید ببیند چگونه زندگی میکند، مرگ هر کس هم رنگ زندگی اوست به خاطر همین است که میگویند چگونه زیستن را بیاموز چون همانگونه خواهی مُرد.
فروغی گفت: انسانهایی که امر الهی را اطاعت کنند، خداوند هم زندگی برتر را به آنها میآموزد و ارزانی میدارد.
زندگی برخی آدمها تجلی شهادتشان است
این استاد حوزوی با بیان اینکه زندگی برخی، تجلیگاه شهادتشان است گفت: چون خود را در مقابل خداوند مسئول میدانند؛ آنها جز صدق و راستی در زندگیشان ندارند و پیمانی را که امضا کردهاند صادقانه به سرانجام میرسانند.
او ادامه داد: جامعه توحیدی اینگونه است و چنین انسانهایی در آن پرورش مییابند.