در این برنامه، دکتر محمد حسین ساعی - عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه به عنوان مهمان حضور داشت و در گفتوگو با محمدرضا باقری اظهار کرد: غربیها هم عقیده دارند رها بودن فضای مجازی، مشکلات زیادی به وجود میآورد، حتی میتواند دستاوردهای دو هزار ساله تمدنی را هم از بین ببرد. ضد آزادی بودن شبکههای اجتماعی در رسانههای غربی مورد توجه قرار گرفته و خطر اخبار فیک، کاملا جدی است.
لااقل در این زمینه از غرب پیروی کنیم!
او افزود: انسان از فناوری استفاده میکند تا زندگی بهتری داشته باشد، اگر تکنولوژی به خاطر شوکهای متعدد ناشی از ناآشنایی با نحوه استفاده از آنها، موجب تعارضات بیشتر و بروز مشکلاتی شود که نظام حقوقی ما قادر به حل آنها نیست، جریان کار درست نیست.
ساعی خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای غربی که سرمنشاء تولید فناوری هستند ولی برای تزریق آنها به جامعه دست نگه داشتهاند و به دلایل فرهنگی و اقتصادی، این کار را به سرعت انجام نمیدهند ولی در ایران این روند وجود ندارد.
شرکتی که در ایران فعال است و مالیاتش را به آمریکا میدهد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: پیامرسان اول مورد استفاده ایران، داخلی نیست؛ سوال اینجاست که اگر این پلتفرم از فعالیتش در ایران درآمد دارد، مالیاتش را به دولت کدام کشور میدهد؟ پاسخ، دولت آمریکاست.
روزی که ترامپ میخواست فرانسه را تحریم کند
او با بیان اینکه زمانی مکرون بحث مالیات گرفتن از پلتفرمهای آمریکایی را مطرح کرده بود خاطرنشان کرد: ترامپ واکنش شدیدی نشان داد و گفت اگر فرانسه وارد این حوزه شود، این کشور را تحریم میکند.
پلیس فتا باید بالاییها را بگیرد!
ساعی افزود: پلیس فتا باید یقه کسانی را بگیرد که در جریان ایجاد حکمرانی فضای مجازی در کشور، اختلال ایجاد کردند. مسئلهای که امروز دیگر امری بدیهی است.
آیا زیرساخت اینترنت واقعا آمریکایی است؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اینترنت دارای زیرساخت پیچیدهای است و نمیتوان به صراحت گفت در آمریکا قرار دارد ولی اگر حواشی و جزئیات را حذف کنیم باید بگوییم اینترنت امروز جهانی، شبکه ملی اطلاعات آمریکاست که بینالمللی شده است.
آمریکا در ایران بمب اتمی منفجر کرد!
او ادامه داد: حذف برنامههای خاص از روی گوشیهای تلفن همراه ایرانیان را به انفجار یک بمب اتمی در کشورمان تشبیه کردهاند، حال سوال این است که آیا چنین کسانی اجازه میدهند مردم ایران از نکات مثبت فضای مجازی استفاده کنند؟
استدلال مخالفان حکمرانی فضای مجازی در ایران چیست؟
ساعی با بیان اینکه مخالفان حکمرانی فضای مجازی در ایران، وضعیت موجود را درک نمیکنند عنوان کرد: آنها گمانشان این است که با فضایی ساده رو به رو هستیم که نباید سیاستزده شود، در حالیکه حتی در آمریکا، دو حزب مخالف هم روی این مسئله اتفاق نظر دارند.
اصرار زیاد روی فیلترینگ تغییر دادن اولویتهاست
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: همسانسازی حکمرانی فضای مجازی با فیلترینگ، یک کار ذهنی و فرهنگی است و برخی تلاش کردند این مسئله را توسعه دهند؛ فیلترینگ مهم است ولی اهمیت آن یک دهم حکمرانی فضای مجازی است، اصرار روی فیلترینگ در واقع تغییر اولویتهاست.
اپلیکیشنی که برای ترور شهید هنیه از آن استفاده شد
او گفت: در کشورهای منطقه، باور به این مسئله رایج است که استفاده از گوشیهای تلفن همراه، زمینهی جاسوسی از کاربران را فراهم میکند، مهمترین فرضیه در مور ترور شهید اسماعیل هنیه هم این است که این اقدام به واسطه استفاده او از واتس اپ برنامهریزی و اجرایی شد.