برنامه 360 درجه با موضوع فناوری و بزهکاری روز چهارشنبه از شبکه افق پخش شد.
هرچقدر که ابزارهای ارتباطی بیشتر میشود، بزهکاری نیز بیشتر میشود. جرایم سایبری یکی از این بزهکاریها است. جرایم سایبری هدف خاصی ندارند و هر کسی میتواند قربانی این بزهکاری شود. از افراد معمولی که چندین میلیون پول در حساب دارند تا سلبریتیها و چهرههای شناخته شده یا سازمانها و نهادهای مهم هر کشور.
امروزه به این شکل شده است که هرجا در دنیا به دنبال کارهای تروریستی هستند حتما یک گروه سایبری دارند که به آنان کمک کنند به نحوی که تروریسم امروز را نمیتوان بدون جرایم سایبری در نظر گرفت که کمترین کار آنان شبکهسازی با افراد است.
جرایم سایبری از سالهای قبل وجود داشته است و تنها شکل ظاهری آن تغییر کرده است. بر اساس گزارشهای ضد سایبری، جرایم سایبری سالانه 445 میلیارد دلار به اقتصاد کشورها آسیب میزند. مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی در یک گزارشی بیان کرد که در هر سال به اندازه یک درصد تولید ناخالص کشورهای دنیا به خاطر جرایم سایبری از بین میرود که مبلغی حدود 600 میلیارد دلار است.
باجگیری اینترنتی یکی از جرایمی هست که فرد با نفوذ به سیستمهای رایانهای اقدام به جمع آوری اطلاعات و فشار به صاحب آن اطلاعات و اخاذی است.
وقتی شبکههای اجتماعی به گوشیهای موبایل اضافه شدند، یک جرم جدید سایبری با نام دزدی هویت اضافه شد. دزدی هویت بیشترین جرم سایبری در آمریکا است زیرا این کار برای یک مجرم سایبری راحتترین کار است.
یکی از معروفترین روشهای کلاهبرداری اینترنتی، فیشینگ است. فیشینگ یعنی برای خرید اینترنتی از یک سایت، اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کنید اما در حقیقت باعث هک شدن اطلاعات کارت حساب است که این کار در ایران بسیار رایج است و اکثر این کلاهبرداریها قابل ردیابی نیست.
یکی دیگر از جرایم سایبری، آزار سایبری است که بیشترین قربانیهای این جرم نیز دختران و زنان است. آزار سایبری تنها جرمی است که مجرمهای آن همه افراد میتوانند باشند. حتی یک کامنت توهین آمیز یا پخش چتهای خصوصی میتوان فرد را به یک مجرم سایبری تبدیل کرد.