علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی، مهمان این برنامه بود؛ او با اشاره به اینکه در دو سال گذشته، برنامههایی برای خودکفایی گندم اجرایی شد که موجب تولید بیش از نیاز کشور هم شده است اظهار کرد: در زمینه تولید جو و چغندر قند هم اقداماتی شده تا خودکفایی حاصل شود ولی در حوزه برخی اقلام مثل نهادههای دامی خصوصا ذرت و کنجاله و به خاطر اقلیم خاص ایران، بیشتر نیازهایمان وارد میشود.
شاهکار دولت سیزدهم برای تامین نهادههای دامی
پیمان پاک افزود: با ایجاد رقابت سالم بین تجار ایرانی، واردات نهادههای دائمی به نظم و ترتیبی رسیده که در طول یک سال گذشته، مشکلی در زمینه تامین نداشتیم و مرغداران و دامداران، خریدهای طولانیمدت انجام میدهند که منجر به تولید بیشتر مرغ، تخم مرغ و شیر شده است.
تهاتر نفت با کالا چه سودی برای کشور داشت؟
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: تهاتر نفت با نهادههای دامی در دولت سیزدهم انجام شد، اقدامی که با حذف واسطهها موجب صرفهجویی زمانی و ارزی شد و نتیجه هم تامین کالاهای اساسی کشور بود و به این ترتیب به ازای هر یک میلیارد دلار، صد میلیون دلار صرفهجویی شد.
ارز با کیفیتی که دولت سیزدهم به دنبال آن رفت!
او تصریح کرد: با اقدامات انجام شده، دیگر از درهم امارات برای واردات کالاهای اساسی استفاده نمیکنیم، بلکه استفاده از ارز با کیفیت در دستور کار قرار گرفته است.
ارتباط جهاد کشاورزی با وزارت امور خارجه چه فایدهای دارد؟!
پیمان پاک گفت: برای نخستین بار در دولت سیزدهم، ارتباط تنگاتنگ و سریع با وزارت امور خارجه داشتیم، در حال حاضر قیمتها به صورت روزانه و هفتگی از رایزنان اقتصادی در دیگر کشورها اخذ میشود و دیگر کسی نمیتواند قیمت دلخواه را القا کند.
افزایش 30 درصدی صادرات محصولات کشاورزی تنها در 4 ماه
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال 1402 شاهد افزایش 30 درصدی صادرات محصولات کشاورزی و دامی نسبت به سال قبل بودیم و این رقم در چهار ماه نخست امسال تکرار شد خاطرنشان کرد: برای تحقق این مهم افزایش استانداردها در دستور کار قرار گرفت و تفاهمنامههایی هم با کشورهای مقصد داشتیم.
یک تصمیم بزرگ و تحول در صادرات محصولات کشاورزی
او افزود: کشاورزان مواد اولیه خود را با دلار نیمایی نمیخریدند به همین دلیل طرح تهاتر در کالاهای کشاورزی اجرایی شد به این ترتیب که صادرکنندگان، ارز خود را در اختیار واردکنندگان محصولات کشاورزی قرار دهند نه اینکه آن را زیر قیمت در بازار نیمایی بفروشند.
تحویل ذخیره گسترده کالاهای اساسی به دولت چهاردهم
پیمان پاک با بیان اینکه وقتی دولت سیزدهم بر سر کار آمد، ذخیره بیشتر کالاهای اساسی کفایت چند هفته را میکرد اظهار کرد: چیزی که تحویل دولت چهاردهم شده، ذخیره کنجاله سویا برای 6 ماه و ذرت برای سه ماه است.
او ادامه داد: در زمینه جو و برنج علاوه بر ذخایر موجود، فصل برداشت هم شروع شده؛ در تامین شکر نگرانی وجود ندارد و در حال حاضر 30 هزار تن گوشت در سردخانهها و بنادر موجود است و جالب اینکه حدود 80 درصد این موارد با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی صورت گرفته است.
دلاری که از آفریقا میآید با دلار اروپا فرقی ندارد!
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در ابتدای دولت سیزدهم، 5 رایزن بازرگانی در کشورهای دیگر داشتیم که هم اکنون تعداد آنها به 22 نفر رسیده؛ بیشتر آنها هم در بازارهای هدف مستقر شدهاند مثل سه نفر رایزن در قاره آفریقا در حالیکه پیش از آن بازار فقط اروپا و تا حدی چین قلمداد میشد.
تجار روس برای دیدن تاجران ایرانی صف کشیده بودند!
او با بیان اینکه تا پیش از این، تجار ایرانی حاضر نبودند به روسیه بروند گفت: ولی وقتی دیدند درآمد ارزی از روسیه تفاوتی با غرب ندارد و حتی سهل الوصولتر است، وارد عمل شدند.