دکتر ابوالفضل ظهرهوند - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مهمان این برنامه بود؛ او با بیان اینکه محیط بینالملل، حقوق پایه و هنجارپایه است اظهار کرد: هر چند قدرتهای جهانی گاهی آنها را زیر پا میگذارند ولی مجامع جهانی بر اساس همین قوانین حقوقی حکم میدهند.
گسلی که بین جامعه و حکومت در آمریکا به وجود آمده است
ظهرهوند افزود: شکاف عمیقی بین بدنه اجتماعی در آمریکا و دنیای غرب با حکومت به وجود آمده که نمونه آن در جریان سفر اخیر نتانیاهو به ایالات متحده مشهود بود؛ اکنون جامعه آمریکا نه اینکه دو قطبی، بلکه چند قطبی شده و ساختارهای رسمی هم در حال کمرنگ شدن هستند.
برخی در داخل نمیخواهند قدرت جمهوری اسلامی را ببینند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: برخی هنوز به این مسئله نرسیدهاند که جمهوری اسلامی یک پارادایم جهانی است و میتواند نوع جدیدی از صورتبندی سیاسی را بدون حضور قدرتهای غربی ارائه دهد؛ اینها به خاطر علاقه به سبک زندگی غربی یا شاید تعهد به برخی جریانهای بیرونی، اجازه نمیدهند افکار عمومی مسائل را به صورت یک روند جهانی ببینند و تحلیل کنند.
چرا سیاستهای آمریکا در قبال ایران شکلهای متفاوتی دارد؟
او تصریح کرد: با تغییر دولتها در آمریکا، صرفا اولویتهای ابزاری علیه رقبایی مثل ایران تغییر میکند، گاهی هم پروژههایی در چند فاز اجرا میشود که شکل فازها با هم متفاوت هستند و توسط جمهوریخواهان و دموکراتها اجرایی میشوند.
ماهیت رژیم صهیونیستی به زبان ساده
ظهرهوند گفت: رژیم صهیونیستی یک پایگاه نظامی و عملیاتی برای آمریکاست چون عمق استراتژیک ندارد و موقعیت جغرافیایی محدودی هم دارد ولی آن را به شکل اتوپیای یهودیت معرفی میکنند.
یک نکته ناگفته درباره ترور اسماعیل هنیه در تهران
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با مرور اخبار چند روز گذشته میتوان ریشههای ترور شب گذشته را در تهران مشاهده کرد؛ دیدار نتانیاهو با جو بایدن و ترامپ؛ بحث تغییر در طرح آتشبس و الزام نتانیاهو به پذیرش آن، موکول کردن طرح صلح به انتخابات آمریکا و به ظاهر نیمه کاره گذاشتن سفر به خاطر حمله انتسابی به حزبالله، از جمله این مسائل هستند و نشان میدهند نتانیاهو سعی میکند ایران را منفعل کند تا نتیجه انتخابات مشخص شود.
آیا سیستم امنیتی ایران ما ضعف داشت؟
او با بیان اینکه بحث از ضعف مسائل امنیتی و حفاظتی در این ساعات، بی پایه است گفت: اصولا گویندگان چنین حرفهایی، با نگاهی سکولار به مسائل نگاه میکنند و همواره ایران را مقصر جلوه میدهند، چه قضیه تحریمها باشد چه ترورها.
برخی اصلا دیپلماسی در میدان را قبول ندارند!
ظهرهوند افزود: آنها که بحث تقابل دیپلماسی و میدان را مطرح میکنند اساسا چیزی به عنوان دیپلماسی در میدان را قبول ندارند و نمیخواهند بپذیرند ما بخواهیم حوزه منافع ملی خود را تعیین کرده و ژئوپلیتیک منطقهای را تغییر دهیم؛ وقتی آمریکا عراق را شخم میزند حرفی نیست اما حضور ایران در عراق را مشکل میدانند.
برخی آمریکا را شیر و ما را گربه فرض کردهاند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: آنهایی که مخالف تسخیر لانه جاسوسی آمریکا بودند و همیشه آمریکا را قدرت برتر میدانند، ایالات متحده را شیر و ما را گربه فرض کردهاند، نگاه آنها رویکرد حاشیه - مرکزی است که بعد از جنگ سرد رواج یافت در حالیکه ما باید معادلات جهانی را به نفع خود تغییر دهیم؛ اگر ضعفهای مدیریتی را کاهش داده و اغتشاشات تصمیمگیری را رفع کنیم در دیپلماسی و میدان موفقتر خواهیم بود.
پزشکیان نشان داد مرد «میدان» است
او گفت: صحبتهای آقای پزشکیان نشان میدهد مرد میدان است؛ او سابقه جبهه هم دارد و خود را اصولگرای اصلاحطلب میداند بنابراین حرفهای برخی که بحث تنشزایی در آغاز دولت چهاردهم را مطرح میکنند درست نیست.
بحث از موازنه بینالمللی توهم است
ظهرهوند با بیان اینکه نباید دنبال موازنه بین سیاه و سفید در عرصه بینالمللی باشیم خاطرنشان کرد: بلکه باید بر اساس منافع ملی خود، کشورهای همسو و هم راستا را مشخص کنیم و در این زمینه تعارف هم نداشته باشیم؛ ایجاد تلاش برای موازنه، چیزی جز توهم نیست و تصور من این است که پزشکیان در تنظیم فهرست کابینه و نحوه اداره دولت تصمیمات جدی و واقعبینانه خواهد گرفت.
سهم ایران هم از کیک جهانی باید مشخص باشد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در دوره اصلاحات و تدبیر و امید، سیاست تنشزدایی در عرصه جهانی اجرا شد ولی شاهد بودیم قدرتهای غربی، به چنین مسائلی پایبند نیستند؛ حقیقت این است که ما باید اهل مذاکره باشیم ولی از موضع قدرت و سهم ما هم از کیک جهانی باید مشخص شود.