در این برنامه، محمدرضا باقری میزبان سردار علی محمد نایینی، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از فرماندهان دوران دفاع مقدس بود.
او با بیان اینکه صدام تصور پذیرش قطعنامه را نداشت به همین دلیل این اقدام از سوی ایران بعثیها را غافلگیر کرد گفت: اقدامی عقلایی از سوی امام راحل که تمام محاسبات دشمن را به هم ریخت اما صدام گمان کرد ایران توان بازدارندگی خود را از دست داده و قدرت نظامی ما فرو پاشیده است.
نایینی افزود: ارتش عراق بعد از پذیرش قطعنامه 598 هم تک گستردهای را در محور جنوب انجام داد تا خرمشهر را مجددا تصرف کند ولی ایران هم مقابله جدی انجام داد.
چرا منافقین گام در میدان «مرصاد» گذاشتند؟
سخنگوی سپاه پاسداران گفت: بعد از پذیرش قطعنامه توسط ایران، منافقین هم مثل صدام دچار اشتباه شدند و فکر کردند ایران قدرت بازدارندگی خود را از دست داده، آنها با عملیات روانی کار خود را شروع کردند به طوری که کرمانشاه در رسانههای آنها سقوط کرده بود!
او ادامه داد: روز سوم مرداد یعنی پنج روز بعد از پذیرش قطعنامه و دو روز بعد از شکست تک عراق در جنوب، منافقین عملیات خود را شروع کردند در حالیکه خط، توسط ارتش عراق شکسته شده بود.
نکتهای ناگفته از عملیات مرصاد: اول فکر کردیم ارتش عراق است
نایینی خاطرنشان کرد: زمانی که منافقین به نزدیکیهای پادگان الله اکبر اسلامآباد رسیدند، از نوع مکالماتشان در شنودهای بی سیم و همچنین نوع آرایش نظامیشان، دریافتیم اینها منافقین هستند نه ارتش عراق.
نقش مقاومتهای مردمی در عملیات مرصاد
این فرمانده دوران جنگ با بیان اینکه منافقین بر اساس زمانبندی قبلی خود به کرند و پادگان الله اکبر رسیدند و در اینجا نخستین مقاومتهای مردمی شروع شد عنوان کرد: گردان حمزه تیپ نبی اکرم(ص) که بومیهای اسلامآباد بودند، به پاکسازی منطقه پرداختند.
حضور میدانی مقامات ارشد سیاسی و نظامی ایران در عملیات مرصاد
او گفت: صبح روز چهارم مرداد یعنی دومین روز تک منافقین، شاهد عملیات موثر هوانیروز و نیروی هوایی بودیم ضمن اینکه مرحوم هاشمی به عنوان فرمانده جنگ و همچنین سرداران سپاه و فرماندهان ارتش در منطقه حضور داشتند.
دژ دفاعی 12 هزار نفری مردم کرمانشاه در مقابل منافقین
نایینی خاطرنشان کرد: حدود 12 هزار نفر رزمنده بسیجی از مردم بومی کرمانشاه در عملیات مرصاد تجهیز شدند و در اطراف شهر یک دژ دفاعی تشکیل دادند البته به این موضوع کمتر پرداخته شده است.
اشتباه استراتژیک و متوهمانه منافقین
سخنگوی سپاه پاسداران گفت: دشمن هیچ وقت درک درستی از توانمندیهای نظامی و مردمی نظام اسلامی نداشته به همین دلیل همواره فکر میکرده کار نظام تمام است؛ در ماههای پایانی جنگ هم محاسبه دشمن بر این اساس بود که توان بازدارندگی ایران کاهش یافته، مردم از جنگ خستهاند و به این ترتیب منافقین در توهم را به جنگ ایران فرستادند.
پیشبینی دقیق رهبری از عملیات منافقین
او با بیان اینکه وقتی به شهید شوشتری اطلاع دادند ارتش عراق به سمت کرند غرب در حرکت است، گفت این منطقه چه اهمیتی برای عراق دارد که به آنها لشکرکشی کند عنوان کرد: حقیقت این بود که بیشتر ما اشتباه کرده بودیم و این منافقین بودند که به آنها آمده بودند ولی شهید شوشتری به خاطر فهم بالای نظامی به ماجرا مشکوک بود. رهبر معظم انقلاب هم همان موقع گفته بودند اینها منافقین هستند.