مشاهده خبر

چهار شنبه 11 مرداد 1402
وارونگی

جمهوری اسلامی؛ موافق یا مخالف رشد استارت‌ آپ‌ها؟

مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر گفت: یکی از دلایلی که هیاهو در واکنش به تعطیلی یک استارت آپ ایجاد می‌شود، عدم اطلاع رسانی شفاف، درست و دقیق است. قانون در هرجای دنیا باید رعایت شود و در این شکی نیست اما تخلفات صنفی باید درون صنف مورد بررسی قرار بگیرد.

0

برنامه وارونگی با موضوعات سیاسی و فرهنگی و پاسخگویی به شبهات روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.

در بخش اول برنامه به اخبار جعلی منتشر شده در 24 ساعت شبانه روز گذشته از سوی رسانه‌های بیگانه پرداخته شد که از جمله این خبرها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: افزایش قیمت نان، توقف فعالیت‌های بورس کالا، پذیرفتن در رشته‌های پزشکی با رتبه‌های بسیار بالا.

در بخش شبهه این برنامه نیز به موضوع کشف حجاب کارمندان برخی از استارت آپ‌ها و جلوگیری از فعالیت آنان و مخالفت جمهوری اسلامی از رشد استارت آپ‌ها و با حضور محمد سعید احدیان، دستیار سیاسی و رسانه‌ای رییس مجلس شورای اسلامی و پرویز کرمی، مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر به عنوان مهمانان برنامه پرداخته شد.

احدیان گفت: ما وقتی درباره استارت آپ‌ها صحبت می‌کنیم، مهم‌تر از اینکه چه کاری انجام می‌دهند، آن است که بدانیم این استارت آپ‌ها در چه بستر و زمینه‌ای رشد کرده‌اند. برخی از این استارت‌ها که بزرگ هستند و در حوزه فروش توانستند سهم قابل توجهی از بازار را به دست بیاورند در چه بستری رشد کرده‌اند. آیا غیر از این است که در بستر جمهوری اسلامی رشد کرده‌اند؟ آیا جمهوری اسلامی نمی‌توانست جلوی آنان را بگیرد؟ من داوری نسبت به این استارت آپ‌ها نمی‌کنم و وظیفه مراجع ذی صلاح است اما پشت سر آنان حرف‌های زیادی بوده است که حمایت‌های خارجی دارند.

وی گفت: با وجود ابهامات زیاد در خصوص پشت پرده برخی استارت آپ‌ها و حمایت های مالی خارجی از برخی از این شرکت‌ها، جمهوری اسلامی به آن‌ها اجازه رشد و فعالیت داده است. این به معنای حمایت حاکمیت از استارت آپ‌ها و عدم مخالفت با وجود آن‌ها است.

دستیار سیاسی و رسانه‌ای رییس مجلس شورای اسلامی افزود: ما باید در حفظ مجموعه کسب و کارها کاری کنیم که آن‌ها را از گرفتن تصمیم‌های غلط حفظ کنیم. کسی که دارد مسیری را ایجاد می‌کند که انتهای آن سبک زندگی غربی است، باید با آن برخورد شود.

کرمی گفت: در اوج تحریم‌ها برخی از همین پلتفرم‌ها به میدان آمدند و کشور را از پلتفرم‌های بیگانه بی‌نیاز کردند. استارت آپ‌های مشهور هم به خوبی به یاد می‌آورند که حاکمیت پست سر آن‌ها قرار گرفت تا بزرگ شوند.

وی افزود: الان آنچه که در فضای مجازی مطرح می‌شود این وظیفه را برای رسانه‌های داخلی و صدا و سیما ایجاد می‌کند که موضوع منطقی و به درستی به جامعه منتقل شود در حالی که آنچه الان بزرگ‌نمایی شده است به نفع همان استارت‌ آپ‌ها است.

مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر گفت: در دنیا قانونی وجود دارد با نام ضد تراست که اجازه بزرگ شدن غیرمنطقی به هیچ چیز رو نمی‌دهد. برای مثال نرم افزاری مانند تیک تاک که یکی از پلتفرم‌های جهانی به شمار می‌رود که کنگره آمریکا بر اساس قوانینی که دارد این پلتفرم را به پای مذاکره و بعد محاکمه کشاند و هیچ بازتاب منفی در دنیا نداشت زیرا همه چیز را به صورت شفاف بیان شد. ما متاسفانه در ایران گروه‌هایی را داریم که به دنبال این هستند آرامش را از جامعه بگیرند. گاهی به سمت دانشگاه‌ها می‌روند گاهی به سمت کسب و کارها و ... و من فکر می‌کنم یکی از دلایلی که این گونه اتفاقات می‌افتد عدم اطلاع رسانی شفاف، درست و دقیق است. قانون در هرجای دنیا باید رعایت شود و در این شکی نیست اما تخلفات صنفی باید درون صنف مورد بررسی قرار بگیرد.

آخرین اخبار

صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق روایتی متفاوت از شکل گیری حزب الله لبنان در مستند «حبیب مقاومت» داستان «الکترو دوستی» نوجوان کرمانی از قاب شبکه افق «یکه سوار»، داستان یک انقلابی ناشناخته «آقای دادستان» از شبکه افق «سفره داران» با روایتی از خادمی جانبازان دفاع مقدس «یک سال پاکی» برای زائر حسین(ع) شدن از اربعین تا مبارزه با طاغوت پهلوی؛ هفته‌ای پر بار با مستندهای شبکه افق یک قدم باقی ست تا آن اجتماع قلب‌ها چرا آمریکایی‌ها به دنبال آتش‌بس در مذاکرات دوحه نیستند؟ رونمایی از یک مستند چالشی و مطالبه‌گر/ کار بانک بنگاهداری نیست! مستند «تنبیه» به روی آنتن افق سیما/ چه تسلیحاتی انتظار رسیدن به خاک تل‌آویو را دارند؟ تناقض در رفتار بانک‌ها به روایت مستند «کار بانک بنگاه داری نیست!» کارنامه دولت سیزدهم در تامین کالاهای اساسی طلبه‌ای خلاق، مدرسه‌ای قرآنی؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رونمایی مستند «کار بانک؛ بنگاه داری نیست!» در خبرگزاری مهر افق جدیدی از مستند‌ها را با شبکه افق تجربه کنید مستند «نومن» با روایتی از مسلمان شدن سه شهروند آلمانی «در برابر تاریکی»؛ معرفی اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین و ضد صهیونیسم جهانی روایتی از حذف مخالفین رژیم صهیونیستی در کافه مستند افق روایتی از کشتی گیر فوق سنگین آزاد کشورمان در تازه نفس باند تروریستی که دولتش می‌نامند! آیا می‌توانم یک ویژگی اخلاقی در خودم پیدا کنم که بسیار مهم باشد؟ «محرم دل» از افق دمشق روزهای داغ بعد از واقعه «خانه حنیفا» قصه امید در دل کوره‌های آجرپزی تاریخچه‌ای از مقاومت فلسطین در مستندهای هفتگی شبکه افق بررسی ابعاد مختلف ترور شهید اسماعیل هنیه آزادی غربی و نمایش عریان اباحه‌گری در افتتاحیه المپیک پاریس فصل دوم «نجلا» با یک ملودرام عاشقانه در قاب افق دستان کوچک، آینده‌ای بزرگ با «سلام به آینده» آنچه از عملیات مرصاد ناگفته مانده است کودک کار دیروز ، کارآفرین برتر امروز مستندهای شبکه افق از اقتصاد مقاومتی تا مفاخر ایران زمین روایتی از راهکار شهید فخری‌زاده برای زیارت حرم سیدالشهدا(ع) «داستان کافی» با روایتی از مبارزات انقلابی آیت الله کافی مستندهای آدینه شبکه افق بازخوانی موقعیت ژئوپولیتیک یمن در «چرا یمن؟»

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها