مشاهده خبر

یک شنبه 11 تیر 1402
وارونگی

چرا رسانه‌های غربی از دروغ گفتن ابایی ندارند؟

رسانه غربی به واسطه اینکه راهبردش نسبت به تحولات دنیا یک راهبرد مبتنی بر منافع خود است، طبیعتا هیچ ابایی از دروغگویی و خلاف واقعگویی ندارند.

0

برنامه وارونگی روز شنبه با تکذیب اخبار جعلی به بررسی شبهه اعتراضات فرانسه و سکوت رسانه ها از شبکه افق پخش شد.

در ابتدای این برنامه به اخبار جعلی منتشر شده درباره ایران اشاره شد. یکی از خبرهایی که ابتدای برنامه عنوان شد؛ درباره فروش سهام شرکت های پتروشیمی و صنایع پایین دستی توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و واحدهای زیرمجوعه در بورس صورت گرفته است، این خبر توسط معاون هماهنگی این ستاد تکذیب شد.

در بخش دیگر برنامه شبهه اعتراضات فرانسه و دروغ ها رسانه های غربی با حضور رضا گنجی، روزنامه نگار، مورد بررسی قرار گرفت.

وی درباره اتفاقات اخیر فرانسه گفت: حضرات غربی شاید نمی دانستند که آنچه برای دیگران تدارک می بینند؛ ممکن است روزی برای آنها اتفاق بیافتد. این اتفاق عجیب و جای تحلیل و بحث زیادی دارد. همه ادعاهای غرب دروغ است و کف خیابان فرانسه از چیزی که می بینیم خیلی فاجعه است.

محمد قادری، روزنامه نگار، مهمان تلفنی برنامه بود و در این گفت و گو درباره تفاوت آرایش رسانه غرب در اغتشاشات ایران و اعتراضات فرانسه صحبت کرد.

وی خاطرنشان کرد: تفاوت اصلی رفتار  رسانه های معاند و غربی در خصوص اغتشاشات پاییز سال گذشته در ایران با آنچه که امروز در مقابل حوادثی چون اعتراضات فرانسه می بینیم را در یک جمله می توان خلاصه کرد. در ماجرای پاییز سال گذشته اراده رسانه های غربی و حکومت های غربی تبدیل یک اعتراض مدنی به اغتشاش با هدف سرنگونی و فروپاشی ساختار سیاسی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته بود. اما چیزی که در خصوص تحولات داخل فرانسه شاهد آن هستیم؛ نقطه مقابل اغتشاشات ایران است و آن استفاده از ابزار رسانه برای تحریف حقایق و ضریب ندادن به آنچه که در کف خیابان در حال وقوع است؛ با هدف عبور دولت و حکومت فرانسه از بحران پیش رو است.

قادری تاکید کرد: نکته مهمی که در موضوع رسانه های غربی در اعتراضات اخیر فرانسه وجود دارد، این است که افکار عمومی و مردم هستند که باید تشخیص درست از نادرست را بدهند متاسفانه باتوحه به حجم تولید محتوایی که معمولا در چنین حوادثی انجام می شود عملا مخاطب عادی امکان تشخیص سره از ناسره را نمیتواند داشته باشد.

گنجی نیز در این باره گفت: رسانه های غربی غالبا معتقدند که مرجعیت رسانه ای در دنیا در دست آنهاست و آنها هستند که افکار عمومی را آنطور که دوست دارند عوض کنند. اما چرا در شزایط کنونی نتوانسته اند به مردم خود بفهمانند که اگر علیه معترضین وحشیانه حمله میکنند کار درستی است و باید انجام شود. به همین دلیل ادعای آنها را هیچ وقت نپذیرید.

مکرون در آخرین مصاحبه خود اعلام کرد که باید شبکه های اجتماعی مثل تیک تاک و غیره محدود و فیلتر شوند چون به این اعتراضات دامن می زنند. گنجی در این باره گفت: فرانسه در سومین مرحله از دوره فرهیختگی و آزادی بیان 50 سالی که در آن ما داریم زندگی می کنیم مدعی و معتقد است که خیلی به فرهیختگی و آزدی در بیان رسیده است اما نکته حائز اهمیت این است که همان آزادی بیان نیز در کشور مهد دموکراسی حد و حدودی دارد . تا زمانی که مطمئن باشند که این حد از آزادی مخالفت و مغایرتی با حفظ نظامشان ندارد مشکلی با آزادی بیان ندارند اما هر لحظه که احساس بکنند این مدل از آزادی می تواند منافع آنها را به خطر بیاندازد بی رحمانه به سوی محدود ساختن آزادی بیان می روند.

قادری نیز در این باره گفت: این مصاحبه مکرون دقیقا نشان دهنده موضوعی است که ما بارها بر آن تاکید کردیم؛ تحت عنوان استانداردهای دوگانه و یا تناقض های رفتاری در حوزه شعار و عمل از سوی کشورهای غربی.

نکته مهم کاش افکار عموم هم در داخل کشورما و هم در فضای بین المللی این رویکرد دو گانه را درک بکنند و آن را به عنوان یک شاخص برای ارزیابی ادعاهای این ها در حوزه آزادی بیان و در حوزه عدم سانسور کردن هیچ حقیقت، مد نظرشان باشد.

وی افزود: رسانه غربی به واسطه اینکه راهبردش نسبت به تحولات دنیا یک راهبرد مبتنی بر منافع خود است؛ طبیعتا هیچ ابایی از دروغگویی و خلاف واقعگویی ندارند.  افکار عمومی باید به آن هوشیار باشند.

گنجی در پایان با اشاره به اغتشاشات پاییز سال گذشته گفت: کشورهای غربی برای اولین بار در تاریخ بر مساله اغتشاشات در ایران قمار کردند. آنها سه ابزار را برای این اغتشاشات به کار گرفتند. ابزار اول رسانه ها بودند که هر چه در توان داشتند را علیه ایران استفاده کردند، از شبکه های اجتماعی گرفته تا تلوزیون . ابزار دوم لجستیک و فنی بود که تا توانستند ابزارهای ها مختلفی را در دسترس اغتشاشگران قرار دادند. ابزار سوم آنها سیاسی بود، ما شاهد حمایت از اشخاصی دون پایه توسط شخصیت های سیاسی و سیاستمداران غربی بودیم.

 

آخرین اخبار

صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق روایتی متفاوت از شکل گیری حزب الله لبنان در مستند «حبیب مقاومت» داستان «الکترو دوستی» نوجوان کرمانی از قاب شبکه افق «یکه سوار»، داستان یک انقلابی ناشناخته «آقای دادستان» از شبکه افق «سفره داران» با روایتی از خادمی جانبازان دفاع مقدس «یک سال پاکی» برای زائر حسین(ع) شدن از اربعین تا مبارزه با طاغوت پهلوی؛ هفته‌ای پر بار با مستندهای شبکه افق یک قدم باقی ست تا آن اجتماع قلب‌ها چرا آمریکایی‌ها به دنبال آتش‌بس در مذاکرات دوحه نیستند؟ رونمایی از یک مستند چالشی و مطالبه‌گر/ کار بانک بنگاهداری نیست! مستند «تنبیه» به روی آنتن افق سیما/ چه تسلیحاتی انتظار رسیدن به خاک تل‌آویو را دارند؟ تناقض در رفتار بانک‌ها به روایت مستند «کار بانک بنگاه داری نیست!» کارنامه دولت سیزدهم در تامین کالاهای اساسی طلبه‌ای خلاق، مدرسه‌ای قرآنی؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رونمایی مستند «کار بانک؛ بنگاه داری نیست!» در خبرگزاری مهر افق جدیدی از مستند‌ها را با شبکه افق تجربه کنید مستند «نومن» با روایتی از مسلمان شدن سه شهروند آلمانی «در برابر تاریکی»؛ معرفی اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین و ضد صهیونیسم جهانی روایتی از حذف مخالفین رژیم صهیونیستی در کافه مستند افق روایتی از کشتی گیر فوق سنگین آزاد کشورمان در تازه نفس باند تروریستی که دولتش می‌نامند! آیا می‌توانم یک ویژگی اخلاقی در خودم پیدا کنم که بسیار مهم باشد؟ «محرم دل» از افق دمشق روزهای داغ بعد از واقعه «خانه حنیفا» قصه امید در دل کوره‌های آجرپزی تاریخچه‌ای از مقاومت فلسطین در مستندهای هفتگی شبکه افق بررسی ابعاد مختلف ترور شهید اسماعیل هنیه آزادی غربی و نمایش عریان اباحه‌گری در افتتاحیه المپیک پاریس فصل دوم «نجلا» با یک ملودرام عاشقانه در قاب افق دستان کوچک، آینده‌ای بزرگ با «سلام به آینده» آنچه از عملیات مرصاد ناگفته مانده است کودک کار دیروز ، کارآفرین برتر امروز مستندهای شبکه افق از اقتصاد مقاومتی تا مفاخر ایران زمین روایتی از راهکار شهید فخری‌زاده برای زیارت حرم سیدالشهدا(ع) «داستان کافی» با روایتی از مبارزات انقلابی آیت الله کافی مستندهای آدینه شبکه افق بازخوانی موقعیت ژئوپولیتیک یمن در «چرا یمن؟»

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها