مشاهده خبر

یک شنبه 30 مهر 1402

آیا صحبت‌ کردن به درمان افسردگی کمک می‌کند؟

یک پزشک طب سنتی گفت: اگر وارد فاز افسردگی شدیم، صحبت کردن درباره آن بسیار می‌تواند برای درمان افسردگی موثر باشد.

0

برنامه انارستان با موضوع افسردگی و با حضور دکتر مژگان تن‌ساز روز شنبه از شبکه افق پخش شد.

وی گفت: افسردگی یعنی احساس غم و اندوه درونی است که به مدت دو هفته باقی بماند و همراه آن چهار علامت باشد: کاهش یا افزایش وزن، کاهش یا افزایش اشتها، احساس خستگی، احساس عدم تمرکز، احساس عدم تمایل به انجام کار حتی کارهای مورد علاقه، اختلال در خواب و بیداری، بی‌انگیزگی، عدم امید به آینده و حتی در شرایط حادتر، اقدام به خودکشی است. 

این پزشک طب سنتی افزود: افسردگی باید دو هفته به صورت مداوم وجود داشته باشد. برخی از تغییرات خلقی ما که یک یا دو روز طول می‌کشد به معنای افسردگی نیست و برچسب‌هایی که در این باره به خود زده می‌شود، از نشانه‌های افسردگی نیست. بسته به شرایط زندگی می‌توان خلق مختلف داشت اما اگر پایدار بود، نشانه افسردگی می‌گویند.

تن‌ساز افزود: افسردگی به عنوان چهارمین بیماری به شمار می‌رود و هزینه‌های درمانی بسیاری را بر دولت‌ها تحمیل می‌کند. در آمریکا حدود ۱۹ درصد افسردگی شیوع دارد. در کشور ما نیز در مناطق مختلف هست و در برخی از مناطق به حدود هفتاد درصد می‌رسد.

وی گفت: در ایران افسردگی در خانم‌ها بیشتر از آقایان هست و همینطور در روستاها بیشتر از مناطق شهرنشینی وجود دارد.

این پزشک طب سنتی افزود: افسردگی در زنان باردار و پس از بارداری، نوجوانان، دانشجویان، کهنسالان و در اقشار مختلف  وجود دارد.

تن‌ساز افزود: عوامل خانوادگی و ژنتیکی،   بیماری‌های جسمی، از دست دادن عزیزان، شرایط اقتصادی و سبک زندگی می‌تواند از عوامل افسردگی باشد.

وی گفت: ابتلا به بیماری‌هایی قلبی می‌تواند شانس ابتلا به بیماری افسردگی را افزایش دهد و این ابتلا می‌تواند تا دو برابر بیشتر از کسانی باشد که سرطان دارند.

این پزشک طب سنتی افزود: غم و اندوه از دست دادن یک عزیز کاملا طبیعی است و می‌تواند به صورت‌های مختلف بروز پیدا کند. به مرور که از آن شرایط فاصله گرفته می‌شود، فرد ممکن است واکنش‌های مختلف نشان داده شود ولی اگر طولانی شود و ثابت بماند و به زندگی عادی برنگردیم، نشانه افسردگی است.

تن‌ساز افزود: افسردگی تغییری شیمیایی است در بدن و به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق می‌افتد، طب نوین از داروهایی استفاده می‌کند تا تقریبا یک تعادلی را در هورمون‌های بدن تنظیم می‌کند و معمولاً دو تا سه هفته زمان لازم دارند تا اثر بگذارند و البته عوارض دارند.

وی گفت: طب‌های مکمل نیز در کنار این درمان‌های شیمیایی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. نگاه طب ایرانی، نگاه پیشگیرانه است و تلاش می‌کند تا مزاج فرد را به حالت تعادل برگرداند.

این پزشک طب سنتی افزود: علایم افسردگی در طب ایرانی با سوء مزاج‌های سرد قلب هم‌خوانی دارد و جالب اینجا است که در طب ایرانی، درمان افسردگی ابتدا با تقویت قلب انجام می‌شود. 

تن‌ساز افزود: اگر کاری کنیم که قلب تقویت شود، می‌تواند برای روح و روان ما موثر باشد. یکی از درمان‌های اساسی برای افسردگی همان شش اصل ضروری سلامت هستند. آب و هوا بسیار می‌تواند در درمان افسردگی موثر باشد. وقتی هوا آلوده هست، اورژانس‌های افسردگی بیشتر فعال می‌شوند. فصول سرد به خصوص پاییز، حالت‌های افسردگی بیشتر می‌شود.

وی گفت: غذاهایی که تقویت قلب می‌کند می‌تواند برای افسردگی تاثیر داشته باشد. غذاهای مقوی قلب، غذاهای خوشبو مانند خورشت به و ترکیبات به مانند شربت به، آب به، رب به، زعفران، شله زرد، شربت جلاب (گلاب، زعفران و عسل یا نبات) برای افسردگی مفید است.

این پزشک طب سنتی افزود: مصرف بعضی از غذاها باعث افزایش افسردگی می‌شود. مواد غذاهای فرآوری شده مانند کلوچه‌ها و شیرینی‌ها، فست فود‌ها و... باعث افزایش افسردگی می‌شوند.

تن‌ساز افزود: خواب یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند در افزایش افسردگی موثر باشد.

وی گفت: ورزش و فعالیت متناسب با مزاج، خطر ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد.

این پزشک طب سنتی افزود: اگر ما بدانیم که اولویت زندگی و معنای زندگی خود را بدانیم، باید این سوال را از خود بپرسیم که آیا ارزشش را دارد که بخاطر آن خلق و خوی خود را بخاطر آن از دست بدهیم؟

تن‌ساز افزود: اگر وارد فاز افسردگی شدیم، صحبت کردن درباره آن بسیار می‌تواند برای درمان افسردگی موثر باشد.

آخرین اخبار

صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق روایتی متفاوت از شکل گیری حزب الله لبنان در مستند «حبیب مقاومت» داستان «الکترو دوستی» نوجوان کرمانی از قاب شبکه افق «یکه سوار»، داستان یک انقلابی ناشناخته «آقای دادستان» از شبکه افق «سفره داران» با روایتی از خادمی جانبازان دفاع مقدس «یک سال پاکی» برای زائر حسین(ع) شدن از اربعین تا مبارزه با طاغوت پهلوی؛ هفته‌ای پر بار با مستندهای شبکه افق یک قدم باقی ست تا آن اجتماع قلب‌ها چرا آمریکایی‌ها به دنبال آتش‌بس در مذاکرات دوحه نیستند؟ رونمایی از یک مستند چالشی و مطالبه‌گر/ کار بانک بنگاهداری نیست! مستند «تنبیه» به روی آنتن افق سیما/ چه تسلیحاتی انتظار رسیدن به خاک تل‌آویو را دارند؟ تناقض در رفتار بانک‌ها به روایت مستند «کار بانک بنگاه داری نیست!» کارنامه دولت سیزدهم در تامین کالاهای اساسی طلبه‌ای خلاق، مدرسه‌ای قرآنی؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رونمایی مستند «کار بانک؛ بنگاه داری نیست!» در خبرگزاری مهر افق جدیدی از مستند‌ها را با شبکه افق تجربه کنید مستند «نومن» با روایتی از مسلمان شدن سه شهروند آلمانی «در برابر تاریکی»؛ معرفی اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین و ضد صهیونیسم جهانی روایتی از حذف مخالفین رژیم صهیونیستی در کافه مستند افق روایتی از کشتی گیر فوق سنگین آزاد کشورمان در تازه نفس باند تروریستی که دولتش می‌نامند! آیا می‌توانم یک ویژگی اخلاقی در خودم پیدا کنم که بسیار مهم باشد؟ «محرم دل» از افق دمشق روزهای داغ بعد از واقعه «خانه حنیفا» قصه امید در دل کوره‌های آجرپزی تاریخچه‌ای از مقاومت فلسطین در مستندهای هفتگی شبکه افق بررسی ابعاد مختلف ترور شهید اسماعیل هنیه آزادی غربی و نمایش عریان اباحه‌گری در افتتاحیه المپیک پاریس فصل دوم «نجلا» با یک ملودرام عاشقانه در قاب افق دستان کوچک، آینده‌ای بزرگ با «سلام به آینده» آنچه از عملیات مرصاد ناگفته مانده است کودک کار دیروز ، کارآفرین برتر امروز مستندهای شبکه افق از اقتصاد مقاومتی تا مفاخر ایران زمین روایتی از راهکار شهید فخری‌زاده برای زیارت حرم سیدالشهدا(ع) «داستان کافی» با روایتی از مبارزات انقلابی آیت الله کافی مستندهای آدینه شبکه افق بازخوانی موقعیت ژئوپولیتیک یمن در «چرا یمن؟»

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها