مشاهده خبر

چهار شنبه 8 شهریور 1402

چای عراقی درمان اورژانسی مسمومیت و اسهال در پیاده‌روی اربعین

پزشک و متخصص طب سنتی گفت: با توجه به اینکه افراد در مسیر پیاده روی دچار اسهال و مسمویت می شوند، حتما روزی دو الی سه بار با توجه به عادت خودشان چای عراقی میل کنند. البته کسانی که دیابت یا زخم معده دارند، مصرف نکنند. این چای هم از مشکلات معده و هم مسمومیت و اسهال جلوگیری میکند.

0

برنامه انارستان با موضوع مشکلات گوارشی در پیاده روی اربعین و با حضور حسن یوسفی، پزشک و متخصص طب سنتی به عنوان مهمان برنامه روز دوشنبه از شبکه افق پخش شد.

یوسفی گفت: یک سری موکب های ایرانی هستند و غذای ایرانی ارائه می دهند که ما از لحاظ مزاجی با این غذاها مشکلی نداریم مگر اینکه به علت هوای گرم و نوشیدن آب زیاد دچار مشکلات گوارشی بشوند.

یک زائر حین پیاده روی صبح ها غذای مرطوب، ظهرها غذای نفاخ و شبها غذاهای پر ادویه می خورند علاوه بر این نوشیدنی ها بسیار خنک و متنوع و چای پرنگ و قهوه میل میکنند که همگی با معده یک فرد ایرانی سازگار نیست. بنابراین با توجه به این مساله باید بهتر است غذای ایرانی میل بکنند. اما مهمترین مساله این است کسانی که دچار مشکلات گوارشی هستند باید پیش از رفتن به پیاده روی تدابیری را انجام بدهند که دچار مشکل نشوند.

وی درباره پیشگیری از مشکلات گوارشی و تقویت معده و گوارش گفت: برخی معده سرد دارند و با خوردن غذاهای سرد دچار معده درد می شوند، این افراد پیش از رفتن، صبح تا صبح ناشتا یک قاشق عسل یا دو عدد خرما رطب میل کنند تا معده آنها گرم شود و در آنجا مشکلی برایشان ایجاد نشود. چهارزیره شامل زیره سبز، سیاه، بادیان و زنیان را پودر کنند و یک قاشق چاخوری به همراه آب جوش صبح به صبح ناشتا میل کنند.

کسانی که معده ضعیف دارند برای تقویت معده، گوشت یا سنگدان مرغ بدون چربی با مقداری آب و کمی ادویه و پیاز را دوبار چرخ کنند و به صورت کباب تابه ای آبدار بدون روغن به مدت 45 تا یک ساعت بپزند و صبح ها ناشتا یک قطعه کوچک میل کنند. همینطور خوردن هویج پخته به صورت داغ صبح ها بسیار مقوی معده است.

این پزشک افزود: کسانی که زخم معده دارند، یک قاشق مربا خوری، ریشه شیرین بیان را دم کنند و 30 الی 40 روز صبح ها ناشتا میل کنند. همینطور می توانند ختمی ریز را دم کنند و به همان شکل استفاده کنند؛ باعث می شود زخم معده ترمیم شود.

برای رفلاکس معده، تخم گشنیز و بادیان را به صورت مساوی پودر کنند و به اندازه یک قاشق مربا بعد از غذا برای مدتی مصرف شود. اگر دچار رفلاکس عصبی هستند حتما جوشانده اعصاب به همراه آن استفاده کنند که متشکل از گل گاوزبان، سنبل الطیب و بهاررنج است.

این متخصص طب سنتی درباره فواید چای عراقی گفت: باتوجه به اینکه افراد در مسیر پیاده روی دچار اسهال و مسمویت می شوند، حتما روزی دو الی سه بار با توجه به عادت خودشان چای میل کنند البته کسانی که دیابت یا زخم معده دارند، میل نکنند. این چای هم از مشکلات معده و هم مسمومیت و اسهال جلوگیری میکند.

افرادی که دوست دارند قهوه میل بکنند، به مقداری که گاهی اوقات خسته می شوند، مصرف کنند اما به صورت خیلی کم. چون ممکن است برایشان تپش قلب و اضطراب بیاورد.

کسانی که ضعف و نارسایی کلیه دارند، حتما باید خرما بخورند، بخصوص خرما با کنجد و یا ارده، چون خرما باعث کاهش عطش می شود. همینطور از ضعیف شدن و فشار به کلیه جلوگیری می کند.

یوسفی درباره تدابیری که می توان در همان کشور برای رفع برخی مشکلات شایع استفاده شود، گفت: برای رفع یبوست اگر مسافران می توانند لواشک و الو و تمرهندی و خاکشیر ببرند، بسیار خوب است. اما اگر اکانش فراهم نبود می توانند ماست به همراه دو قاشق غذاخوری شکر را هم بزنند و ناشتا بخورند، یا در بطری های آب بریزند و مثل دوغ صبح ناشتا میل کنند. همینطور شیر گرم را با مقداری شکر و روغن نباتی، زیتون و یا بادام شیرین صبح ناشتا بخورند.

برای مشکلات اسهال، چای خشک با دست پودر کنند، و روی تخم مرغ بریزند و میل کنند، اگر تخم مرغ نبود، چای عربی بدون شکر استفاده کنند. خرمای قصب یا تازه همراه خود داشته باشند و در طول مسیر هسته آن را دربیاورند و کم کم میل کنند. نبات سوخته با آب برای اسهال بسیار خوب است.

این پزشک گفت: برای رفع دل درد، فلفل سیاه یک قاشق چایخوری یا مرباخوری، به همراه آبجوش و یکم نبات میل میکنند؛ معمولا سریع نتیجه می دهد. دومین راهکار، ترکیب یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق مرباخوری شکر قاشق را در آبجوش حل کنند و میل کنند، سریع روده درد و مسمومیت را رفع می کند.

برای رفع مسمومیت، شربت آبلیمو مصرف کنند. بهترین کار در مسمومیت استفراغ کردن و یا خارج کردن مواد خورده شده از طریق دفع است. همینطور آب زرشک به همراه آب سیب و آبلیمو جوشانده شود و قاشق قاشق میل شود.

وی درباره گرمازدگی گفت: یک راهکار اورژانسی این است، مقداری روغن بادام شیرین را با انگشت روی ملاج و یا بینی بمالند، همینطور برای جلوگیری از گرمازدگی و پایین آوردن دمای بدن حتما پاهایشان را با آب بشورند و خشک کنند.

در بخش سر عصاره، هادی خواجه درباره روغن هسته انگور صحبت کرد. روغن هسته انگور برای ماساژ درمانی و استفاده برای پوست بسیار مفید است، این روغن خاصیت جوانسازی، روشن کنندگی و ضد پیری و لطافت پوست دارد. این روغن مزاج متعادل کننده ای دارد و برای همه سنین و همه گروه های مزاجی قابل استفاده است.

آخرین اخبار

صنعت هزار توی خودرو در ایران: شرکت‌هایی که به جای ایمن‌سازی، گاوداری می‌کنند مجموعه مستند «خسته نباشید» به روی آنتن افق سیما مهرآفرین؛ روایتی جدید از بزرگراه همت سفر به اعماق ایران با شبکه افق؛ از رخ مادر تا پرده‌خوانی سینمای دفاع مقدس عقلانیت حسینی یا کارناوال حکومتی؟ بررسی جریان شناسی حوادث حوزه مروی از ابتدا تا کنون اگر بنیانگذار تلگرام به جای فرانسه در ایران دستگیر می‌شد، رسانه‌ها چه می‌کردند؟ پذیرایی از زائران عراقی حرم رضوی در «السلطان» فرشتگان؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رازهای رهبری حزب الله به روی آنتن افق پخش مستندهای «قطعه‌ای از بهشت» و «السلطان» به مناسبت شهادت امام رضا(ع) مجموعه مستند «تجربه ماندگار» یک یادگاری برای روزگار آینده‌مان «ظهر داغ تابستان؛ خیابان پاستور» در شبکه افق روایتی متفاوت از شکل گیری حزب الله لبنان در مستند «حبیب مقاومت» داستان «الکترو دوستی» نوجوان کرمانی از قاب شبکه افق «یکه سوار»، داستان یک انقلابی ناشناخته «آقای دادستان» از شبکه افق «سفره داران» با روایتی از خادمی جانبازان دفاع مقدس «یک سال پاکی» برای زائر حسین(ع) شدن از اربعین تا مبارزه با طاغوت پهلوی؛ هفته‌ای پر بار با مستندهای شبکه افق یک قدم باقی ست تا آن اجتماع قلب‌ها چرا آمریکایی‌ها به دنبال آتش‌بس در مذاکرات دوحه نیستند؟ رونمایی از یک مستند چالشی و مطالبه‌گر/ کار بانک بنگاهداری نیست! مستند «تنبیه» به روی آنتن افق سیما/ چه تسلیحاتی انتظار رسیدن به خاک تل‌آویو را دارند؟ تناقض در رفتار بانک‌ها به روایت مستند «کار بانک بنگاه داری نیست!» کارنامه دولت سیزدهم در تامین کالاهای اساسی طلبه‌ای خلاق، مدرسه‌ای قرآنی؛ روایتی جدید از بزرگراه همت رونمایی مستند «کار بانک؛ بنگاه داری نیست!» در خبرگزاری مهر افق جدیدی از مستند‌ها را با شبکه افق تجربه کنید مستند «نومن» با روایتی از مسلمان شدن سه شهروند آلمانی «در برابر تاریکی»؛ معرفی اسطوره‌های ورزشی حامی فلسطین و ضد صهیونیسم جهانی روایتی از حذف مخالفین رژیم صهیونیستی در کافه مستند افق روایتی از کشتی گیر فوق سنگین آزاد کشورمان در تازه نفس باند تروریستی که دولتش می‌نامند! آیا می‌توانم یک ویژگی اخلاقی در خودم پیدا کنم که بسیار مهم باشد؟ «محرم دل» از افق دمشق روزهای داغ بعد از واقعه «خانه حنیفا» قصه امید در دل کوره‌های آجرپزی تاریخچه‌ای از مقاومت فلسطین در مستندهای هفتگی شبکه افق بررسی ابعاد مختلف ترور شهید اسماعیل هنیه آزادی غربی و نمایش عریان اباحه‌گری در افتتاحیه المپیک پاریس فصل دوم «نجلا» با یک ملودرام عاشقانه در قاب افق دستان کوچک، آینده‌ای بزرگ با «سلام به آینده» آنچه از عملیات مرصاد ناگفته مانده است کودک کار دیروز ، کارآفرین برتر امروز مستندهای شبکه افق از اقتصاد مقاومتی تا مفاخر ایران زمین روایتی از راهکار شهید فخری‌زاده برای زیارت حرم سیدالشهدا(ع) «داستان کافی» با روایتی از مبارزات انقلابی آیت الله کافی مستندهای آدینه شبکه افق بازخوانی موقعیت ژئوپولیتیک یمن در «چرا یمن؟»

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها