برنامه انارستان با موضوع پیادهروی اربعین در بارداری با حضور رامین تاجبخش، استاد و محقق طب سنتی روز یکشنبه از شبکه افق پخش شد.
وی گفت: یکی از موارد مهمی که برای بانوان باردار در پیادهروی اربعین توصیه میشود، پیادهرویهای نه چندان طولانی و استراحت هر نیم ساعت یک بار داشته باشند. بوداده شده دانه بارهنگ نیز میتواند از خونریزی جلوگیری کند و خطر سقط را کمتر میکند. پوست میوه بلوط به صورت پودر مانع خون ریزیها میشود. همچنین ترکیب صمغ عربی، پوست میوه بلوط، سماق، پودر گل ارمنی، گلنار فارسی، تباشیر، عدس و دانه بارهنگ و برگ مورد به میزان 100 گرم مخلوط شود و یک قاشق چای خوری با آب یا آب سیب مصرف شود.
وی افزود: یکی از موارد مهمی که باید برای خانمهای باردار دقت شود این است که حتما در غذاهایی که مصرف میکند، دقت لازم را داشته باشد. همچنین هرگز به تنهایی سفر نکنند و در گروههایی باشند که حتما پزشک یا کمکهای اولیه وجود دارد و تا حد امکان اطرافیان او وسایل و بارهای او را حمل کنند.
تاجبخش گفت: غذاهایی که دارای ترکیب کنجد، ارده و روغن کنجد دارد، برای خانمهای باردار اصلا خوب نیست و میتواند باعث خون ریزی شود. یکی دیگر از چیزهایی که به عنوان خیرات در میان مردم پخش میکنند ترکیب خرما و رطب است که چون گردوغبار محیط را به خود میگیرد، بسیار برای همه خصوصا زنان باردار غیرمفید است.
این پژوهشگر طب سنتی گفت: یکی دیگر از مواردی که در پیادهروی اربعین باید به آن توجه داشت، شربتهایی است که پایه زعفران دارند که زمینه سقط را فراهم میکنند. همچنین مصرف سبزیجات نیز باید با دقت یا با سرکه روی سبزی بپاشند و مصرف کنند.
وی خاطر نشان کرد: برای پیادهروی حتما از لباسهای نخی و گشادتر استفاده شود و یک حوله را مرطوب کنند و زیر حجاب بگذارند که مانع از گرمازدگی میشود. یک چیز ترش مانند لیمو عمانی را در دهان نگه بدارند که هم مانع از حالت تهوع و هم مانع از گرمازدگی میشود.
تاجبخش گفت: حد پیادهروی به نحوی باشد، که به دست، کمر و پاها فشار نیاید زیرا باعث میشود زمینه سقط فراهم شود. میوه به و سیب حافظ جنین است. همچنین سبزی نعناع و میوه سنجد به اندازه 5 عدد جوشانده شود و میل شود، زمینههای سقط را برطرف میکند.
وی افزود: اسهال، استفراغ، تاول، آفتاب سوختگی، استخوان درد، قارچهای پوستی و مشکلات گوارشی از عمده بیماریهای رایج در این ایام است.
وی گفت: اگر پودر برگ مورد و پودر برگ سنجد، سدر و نشاسته به نقاط عرق خیز بدن پاشیده شود مانع بوی بد عرق و جلوگیری از عرق سوزی میشود.